Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Antivirüs Testleri..
teolog
Yeni Üye

5 Mesaj

Mesaj Tarihi : 14 Mar 2007  23:54:00
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Merhabalar..Chip in bu ayki sayısında antivirüs yazılımlarının testlerini okudum ancak dikkatimi çeken Chip in daha önceden reklamını yaparak övdüğü hatta Aralık 2006'da düzenlenen Compex Bilişim Fuarında Chip Satandında yetkili arakadaşlarla görüşerek Chip e üye olmanın yanında hediye olarak verilen NOD32 in bu testte yer almaması oldu..Bununla birlikte birçoğumuzun belki de yakından takip ettiği bi çok bağımsız Test Sonuçlarında Nod32 ilk üç sırada yer almasına rağmen Chip aynı şekide bu yazılımı testlerine dahi koymayı uygun görmemiş..(tuhaf). Belki sizlerin de dikkatini çekmiştir..

Merak ettiğim Nod32 yazılımı kötü olduğu için mi testlerde yer almadı yoksa herkes tarafından mükemmel olarak kabul edildiği için mi teste dahi tabi tutulmaya gerek görülmedi.?

İkincisi eğer NOD32 iyi bir virüs yazılımı değilse neden Chip tarafından takdir edilmekte..Bunu şunu için soruyorum herşeyden önce ben ve diğer arkadaşlar bir çok konuda Chip e güvenerek gerek donanım gerekse yazılım konusunda tercihlerini yapmaktadırlar..

Üçüncüsü Chip in Şubat 2006 sayısında belirttiği üzere Reklamlara kanmayalım mı.? Eğer kandıysak neden chip kendiyle çelişerek Nod32 in reklamını yapmakta.?

Son olarak şunu söylemek istiyorum : Bu sorularıma lütfen Chip tarafından bir yetkilinini cevap vermesini istiyorum ve bir abone olarak bu isteğin doğal bir hakkım olduğunu düşünüyorum..Hepinize saygılar sunarım..

Murat ÇİÇEK
Güncelleme: teolog [15 Mar 2007 00:03:32]
inadına gül , inadına yaşa ve inadına CHİP oku..
teolog'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) teolog'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git

Otolara güvenlik kalkanı

Bu PC çok canlar yakacak!

Gurbetçilere MS desteği!

20090108003140CHIP Online, otomobillerde kullanılan 10 güvenlik teknolojisini mercek altına aldı.
Lenovo-dan-ince-bir-hepsi-bir-arada-sistemLenovo'dan tasarım harikası: Yeni hepsi bir arada PC IdeaCentre A600 göreni büyülüyor...
Lenovo-dan-ince-bir-hepsi-bir-arada-sistemMicrosoft, Almanya'da verdiği eğitimlerine Türk vatandaşları için özel bir seçenek ekliyor...
erkanc
Forum Katibi
REP: 279REP: 279REP: 279REP: 279
REP: 279

3042 Mesaj

Mesaj Tarihi : 15 Mar 2007  03:21:03
ilk olarak test edilen programlar antivirüs değil security pack bu nedenledir ki nod32 progamı antivirüs programı security pack değil alınmama sebelerinin en başta oluşunu sebei de bunlardır diye düşünüyorum
erkanc'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) erkanc'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
teolog
Yeni Üye

5 Mesaj

Mesaj Tarihi : 15 Mar 2007  20:58:24
Her şeyden önce NOD32 de spyware, malware, adware ve rootkit lere karşı başarılı bir şekilde karşı koymasından dolayı bir Security Pack'tir( bknz : www.nod32.com.tr). Bununla birliklte ben abone olurken chip standında yetkili bir arkadaş bana Windows güvenlik duvarıyla beraber Nod32 in yeterli olacağını söylemişti..Ayrıca kendim bizzat denediğim için Nod32 de internet güvenliği sağlamaktadır..

Sanırım olay biraz duygusal ve yapılan testlerde firmaların istekleri geçerli..Çünkü Gerek internet güvenliği olsun gerekse Tam anlamıyla bir sitem güvenliği olsun yapılan Uluslar arası bağımsız testlerde Nod32 ilk üçte yeralmış ve bu da Chip tarafından gündeme getirilmiştir..( Burada ne demek istediğimi Chip daha iyi anlayacaktır.!)

Sonuç olarak konu hakkında Chip yönetiminden tatmin edici bir açıklama beklemenin hepimizin hakkı olduğunu düşünüyor hepinize saygılar sunuyorum..
Sayfanın en üstüne git
CHIP
CHIP Dergisi
271 Mesaj

Mesaj Tarihi : 16 Mar 2007  12:22:11
erkanc arkadaşımızın da belirttiği gibi NOD32 komple bir güvenlik paketi değildir. Yapılan test, güvenlik duvarlarını temel alan bir güvenlik testi karşılaştırmasıdır. Dolayısıyla NOD32 bu teste dahil olsaydı sadece "Virüsler ve casuslar" kategorisinden puan alabilirdi. Spam mail ve güvenlik duvarı gibi özellikler NOD32'de mevcut değil, bu yüzden NOD32 teste dahil edilmedi. Antivirüs yazılımları testi olsaydı NOD32 de teste dahil edilirdi.

Saygılar,
CHIP
CHIP'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) CHIP'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
teolog
Yeni Üye

5 Mesaj

Mesaj Tarihi : 16 Mar 2007  23:23:18
Ben teşekkür ederim..Erkanc arkadaşım ve siz değerli chip yönetimine saygılarımı sunarım..İyi çalışmalar.
Sayfanın en üstüne git
Hızlı Geçiş:
Snitz Forums 2000

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler