Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Antivirüs yazılımı satın almayın!

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink09 Eki 2008  00:02

Antivirüs de üreten güvenlik devinden şaşırtan sözler: Antivirüs satın almayın! Peki ama neden?

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Anti ... n-almayin_9051.html

Trend Micro'nun tüketici güvenliği yöneticisi David Peterson, kendi ürünleri de dahil olmak üzere kullanıcılara anti-virüs yazılımı satın almamalarını önerdi.

Trojan'lardan keylogger'lara kadar tehdit unsuru büyük olan sadece 10 virüs çeşidinin bulunduğunu savunan Peterson, kendi başına bir antivirüs yazılımının, sadece internete arada bir giren, USB'deki olası tehditlerden korunmak isteyen ya da dial-up gibi internet bağlantılarını kullananların faydasına olacağını belirtti.

Kendi başına antivirüs yazılımlarının artık yeterli olmadığını dile getiren Peterson, internetteki tehditlere karşı tam koruma isteyen herkesin içerisinde güvenlik duvarı, antivirüs, anti-spyware, uygulama kontrolü ve sürücü kontrolü gibi fonksiyonların bir arada olduğu güvenlik paketlerini tercih etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Tüm konu: Antivirüs yazılımı satın almayın!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Trend Micro'nun savunduğu görüş doğru mu?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink09 Eki 2008  00:32

"içerisinde güvenlik duvarı, antivirüs, anti-spyware, uygulama kontrolü ve sürücü kontrolü gibi fonksiyonların bir arada olduğu güvenlik paketlerinin tercih etmesi gerektiği söylendi"

EVET DOĞRU SÖYLÜYOR Antivirus tek başında yeterli çözüm değil.
(belkide Trend Micro yalnız antivirüs içeren paketi bırakmayı planlıyor bu yüzden herkesi internet security suite'e ısındırmak için bunu söylüyor:-))
Güncelleme: bycentrino (09 Eki 2008 00:37)

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink09 Eki 2008  00:55

Doğru söze ne denir :) Virüs girmez siz virüsün kucağına atlamadıktan sonra zaten :) Virüs nereden gelir, nasıl gelir bellidir :)
Every breath lives me one less to my last
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink09 Eki 2008  02:13

Ben "Eset Smart Security" kullanıyordum, bunu silip yerine "antivir"i kurdum ve 4 tane trojan buldu ve sildi. Tek başına antivirüs programı tabiki yetmez bunun yanına bir firewall, spyware ve malware tarayıcıları da kurmak gerek...
Güncelleme: doing (09 Eki 2008 02:13)
En üste git

Üye
REP: 281, 3,78

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink09 Eki 2008  08:50

Trend Micro'nun savunduğu görüş tabiki doğru.

Bende anti-virüs yazılımı satın almamalarını öneriyorum, nod 32 satın almıştım
bir müddet sonra pc deki yazıların renkleri değişmeye başladı takılmalar mausun istenmeyen hareketleri ortaya çıktı vista güvenlik duvarının yeterli olmadığını düşündüm
ve "Eset Smart Security" denemeye karar verdim deneme süresi dolduktan sonra, Kaspersky®
Internet Security 2009 denemeye karar verdim denedikten sonra fikrimi değiştirdim.Bence "Eset Smart Security"de kendini geliştirilmeli,

fiyat karşılaştırması yaptım:
"Eset Smart Security Fiyatı : 75,00 YTL
http://shop.nod32.com.tr/asp/index.asp

Kaspersky®
Internet Security 2009 İndirilebilir Lisans Fiyatı:[$35.00] 50,00 YTL
http://www.kaspersky.com.tr/shop/index.php?p=bireysel

Son Karar CHIP Onlıne ziyaretcilerinindir.
                                     Bunları biliyormuydunuz.?
                   Tüm Donanım Sürücüleri ve Bios güncellemeleri 
                         (Over-Clock) Merak Edilen Tüm konular
                             Facebook   Twitter  Deviantart 
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink09 Eki 2008  10:32

Arkadaşlar sizce

Hangi Antivirüs ?
Hangi Firewall
Hangi İnternet Security tabi gerek varmı İnternet Securitye bilmiyorum ama ?

Ben Örneğin Kasperskyın Firewallın yeterli olmadığı düşüncesiydim ?
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink09 Eki 2008  11:57

EVET BENCE ÇOK DOĞRU YOĞUN OLARAK İNTERNETTE İSEK BAŞLIBAŞINA BİR ANTİVÜRÜS FAYDALI OLMAYABİLİR DAHA KAPSAMLI BİR PROGRAM KULLAMAK GEREKTİĞİMİZİN KANISINDAYIM
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink09 Eki 2008  16:22

Tabii doğru interneti olmayanlar antivirüs kullanabilir ama internet kullananlar için tam koruma sağlayan bir program lazım
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink09 Eki 2008  16:33

kaspersky internet security kullanıyorum cok mutluyum Allah bozmasın parada vermedim vermeyede nietim yok... verince zoruma gidecekti vermedim zorumada gitmedi... ama orjinale evet korsana hayır :P.............:D:D
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink09 Eki 2008  20:44

yav o kadar virüsü zaten kim oturup da yazıcak en basitinden avast ın tanıdığı virüslerin listesine bir bakarsanız sayısız virüs ve trojan çeşidi var... büyük bi ihtimalle firmanın kendi yazıyodur. Neden böyle diyosun diyeceksiniz: şimdiye kadar çoğu antivirüsü denedim ve şunu farkettim birinin bulduğu virüsü diğerinin bulma oranı en fazla %10 ... gerisini siz düşünün(sanki antivirüse özel virüs her virüsün yakalanması gereken bir antivirüs var)
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink09 Eki 2008  20:46

Burada yazan herkes Antivirüs Programlarının tek başına %100 güvenli olmadığını söylüyor.Tamam da,kimse DEEPFREEZE'den bahsetmiyor.Ben sorunu Deepfreeze'le çözdüm kim ne derse desin.
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 729 ile başlayan barcod'lu ürünleri satın almayınviking20 1 02 Haz 2010  12:32
 ANTİVİRÜS YAZILIMIHPQ-User 7 11 Ağu 2008  08:48
 antivirüs yazılımı aranıyorHPQ-User 12 15 Eyl 2008  17:03
 antivirüs yazılımıHPQ-User 4 16 Oca 2009  18:21
 Antivirüs YazılımıHPQ-User 10 03 Mar 2009  20:10
Bu sayfa 0,98 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu