Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Apple'ın sistemleri PC'leri neden geçemez?

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 Şub 2009  12:00

Apple'a göre Mac sistemler PC'lerden çok daha iyi. Peki ama neden çoğunluk hala PC kullanıyor?

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Appl ... -gecemez_10771.html

Tasarım, sağlamlık ve güvenlik gibi sebepler uzun zamandır Apple'ın Macintosh kullanmak için öne sürdüğü sebepler. Bu sebeplerin her biri tercih yaparken herkesin dikkate aldığı konular. Peki Mac, tüm bu konularda Windows'tan daha iyiyse, niye hala Mac kullanıcıları azınlıkta?

CHIP Online olarak, bu soruya verilebilecek 7 cevabı bir araya getirdik. Baştan söyleyelim; bunu yaparken amacımız PC'lerin Mac'lerden daha iyi olduğunu savunmak değil. Hem PC'lerin Mac'lerden, hem de Mac'lerin PC'lerden daha üstün oldukları noktalar elbette ki var. Hatta PC kullanıcılarının önemli bir kısmının Mac'lere hayranlıkla baktığı da bir gerçek. Bizim amacımız, işte bu tip PC kullanıcılarının, tüm hayranlıklarına rağmen neden Mac'e geçiş yapmadığını bulabilmek...

1. Mac pahallı!
Apple, Mac'in kullanıcılar için daha fazla değer sunduğunu iddia ediyor. Öyleyse bile herkes cebinden bir PC için harcayacağının 2-3 katını çıkartamıyor. Mac'in daha pahallı olması PC ile yola devam etmek için birinci sebep.

Tüm konu: Apple'ın sistemleri PC'leri neden geçemez?

İzleyin: PC-Mac: Dayak yiyen hangisi?

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu listeye ekleyeceğini ya da çıkartacağınız maddeler var mı?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink03 Şub 2009  13:13

Mac çok güzel şık kompakt fakat asla Mac almam... Oyun oynayamayacağım bir bilgisayarı neden alayım ki?
May The FORCE be with you...
En üste git

Denetmen
REP: 657, 4,06

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 Şub 2009  13:24

Gerçekten tasarım konusu ve bir çok alanda oldukça kaliteli bir sistem Mac fakat belirtildiği gibi hava olsun diye Mac alanlar yüzünden bizim gibilerde etiket yiyor. Hele herhangi bir konuda kullandığım için rahatlığını bildiğimden savunduğumda aman Allah'ım Apple yalakası falan filan bir sürü etiket konuşmaktan utanıyorum valla:))
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 Şub 2009  13:54

Mac gibi bir sisteme bu kadar çok para vermeyi oldukça gereksiz buluyorum. Evet grafik v.b konularda bir hayli hoş ve rahat kullanım sağlıyor fakat hiç bir şeyin alternatifi yok.

Piyasada yaygın değil, yetereli yazılım yok, varsa bile alternatif yok. Herhangi bir arıza sonucu birşeyi değiştirmeye kalkarsanız sadece ve sadece apple'dan ve apple'ın sizi kazıkladığı o uçuk fiyatlara satın alabilirsiniz.

Gelişme göstermek yerine sürekli gereksiz ek görsel ve abuk burjuva teknolojilerine çalışıyorlar. Sadece tasarımla bir yere gidilmez bana göre, ne kadar şahane tasarımları olursa olsun bir laptop 4000$ etmez.. edemez. 4000$ bir pc ye harcasam, bir kaç mac gücünde bir sistem oluştururum.

Zaten Chip oldukça güzel açıklamış sebepleri. Daha bir çok sebep eklenebilir ama "Coşkun Olca" nasıl laf yemekten korkuyorsa, bende düşmanlık lafı yemekten sıkıldım. Buna rağmen haksız olduğumu düşünmüyorum.
En üste git

Üye
REP: 154, 3,80

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 Şub 2009  14:08

bu karşılaştırmayı yapmak kadar mantıksız birşey yok bence.Sonuçta mac sadece belli başlı ve sadece mac için üretilmiş programları çalıştırıyor.Yapması gereken sadece bu.Artı çok az kullanıldığı için hiçkimse mac ile uğraşmıyor herkesin derdi windows un güvenlik açıklarını bulmak.
Oysa windows neredeyse dünya üzerinde yapılan her programı çalıştırmak zorunda doğaldır ki bu da onu hantallaştırıyor
Windows dünya üzerindeki her hacker ın hedefi ve yinede iyi başa çıkıyor.Düşünsenize şu anda windowstaki açıkları bulmak için uğraşan binlerce insanın bunu bırakıp mac ile uğraştığını...
Sonuç olarak bilgisayarını sadece iş için veya herhangi bir başka sebepten biriki programı çalıştırmak için kullanan kullanıcılar için makul bir seçim olabilir buna lafım yok
Ama bence işin özü şu ki mac te reklamlarında buna vurgu yapıyor zaten; Her insan toplumdaki diğer insanlardan farklı olmak özel olmak ister.Bunun iki yolu vardır normalde ya Allah vergisi bir kabiliyetiniz vardır-ki bu azınlıktır yada kendinizi geliştirirsiniz.kitap okursunuz,sinemaya gidersiniz,öğrenmeye gayret gösteririsiniz genel kültürünüzü arttırırsınız.Bunun çok entellektüel konularda olması gerekmez futbol hakkında bile spor gazetesi okumaktan farklı olarak araştırıp,öğrenip bir bilgi seviyesine gelebilirsiniz.İşte o zaman bulunduğunuz toplumda farkedilebilirsiniz.
Yada bulvar gazeteleri okur,recep ivedike gider,bilgi sahibi olmadan fikir adamı olursunuz ve sonra bi MAC alır kendinizi özel sanırsınız.Tabi bu da bir yöntem!
ASUS f3sv240dr
T7700 2.4
GeForce 8600M GS
2 GB Ram
Vista home premium
chrome
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink03 Şub 2009  16:30

merhaba...
ben öncelikle mac'in avantajının yazılımından kaynaklandığını düşünüyorum. çünkü donanım olarak incelendiğinde bugün piyasada yaklaşık 2000-2500 tl arasında bulunan macbook ların halen intel 945 chipset ve 667 mhz işlemciler kullandığını görüyorum. e böyle bi makineye de tasarımı ve kullanılan plastik kaliteli diye bu kadar yüksek fiyat veremem açıkcası... ancak yazılım olarak diyecek bir şeyim yok... gerçekten çok iyi...
En üste git

Üye
REP: 101, 3,72

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 Şub 2009  17:04

Mac OS ya da Vista... İşte bütün problem.

Pc de sadece Vista değil birsürü alternatif var.Ayrıca Mac'lere de vista kurulabiliniyor..

bu karşılaştırmayı yapmak kadar mantıksız birşey yok bence.Sonuçta mac sadece belli başlı ve sadece mac için üretilmiş programları çalıştırıyor.Yapması gereken sadece bu.Artı çok az kullanıldığı için hiçkimse mac ile uğraşmıyor herkesin derdi windows un güvenlik açıklarını bulmak.
Oysa windows neredeyse dünya üzerinde yapılan her programı çalıştırmak zorunda doğaldır ki bu da onu hantallaştırıyor

Bencede mantıklı.Karşılaştırılmalı.mac lere aslında hiç gerek yok.Apple işi abartıyor.Sadece işletim sistemi apple'ın gerisi toplama pc diyebiliriz.Bu noktada mac lere yatırım yatmak pek akıllıca olmaz.Normal pc lerde de mac os kullanılabiliniyor(Hack vb yöntemlerle,Apple'ı kudurtuyor yalnız :D)......

Bu arada benim saçma bulduğum şey mac ile Windows u karşılaştırmak.MacOS ile windows karşılaştırılabilinir ancak mac ile windows biraz saçma.Çünkü windows bir donanım içermior.Sadece yazılım mac ise donanım...
Güncelleme: Fattur (03 Şub 2009 17:05)
Vista Hakkında bilinmeyenler, Yanlış bilinenler

http://www.chip.com.tr/forum/Vista-hakkinda-bilinmeyenler-yanlis-bilinenler_t71448.html
Ayrıca Vista ram düşmanı vbvb. diyenlere önemle bakmaları duyurulur

Her türlü habere itinayla yorum yapılır..
chip online haber benden sorulur.....:DDD
yaklaşanı yakarımKahkahahttp://www.chip.com.tr/forum/Usteki-uyenin-yerinde-olsaydiniz-imzaniz-ne-olurdu_t91899_wp2.html
En üste git

Üye
REP: 130, 4,09

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 Şub 2009  18:26

chip dergisinde yapılan notebook testlerinde neden apple macbook lar yok anlayabilmiş değilim.

En üste git

Üye
REP: 455, 4,04

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 Şub 2009  19:29

Maddeler mantıklı. Ekleyebileceğim birşey de yok.
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink05 Şub 2009  01:01

Sayı dışında. Bir şeyin çok insan tarafından tercih edilmiş olması kalite göstergesi değildir.
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink05 Şub 2009  01:31

Alıntı: etusch
Sayı dışında. Bir şeyin çok insan tarafından tercih edilmiş olması kalite göstergesi değildir.

Mantıklı. Ama yinede sonuç farklı değil.
Zaten konu çok kişinin kullanma sebepleri. Konuyu tekrar okuyarak farkın nerden kaynaklandığını anlayabilirsin.

Kalite herşey değildir. Nasil ki kaliteli diye herkes ferrari kullanmıyorsa, kaliteli diye mac kullanacak değil sanırsam?
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Mobil İşletim Sistemleri ile PC İşletim Sistemleriadem041 0 16 Nis 2011  20:31
 Mobil İşletim Sistemleri ile PC İşletim Sistemleriadem041 1 17 Nis 2011  02:32
 Konsollar neden PC'leri alt edemiyor?CHIP Online 4 19 Tem 2009  12:41
 Apple logosu neden tersti, neden düzeldi?CHIP Online 0 Dün  15:00
 Geleceğin Apple Mac'leri nasıl olacak?CHIP Online 9 01 Eyl 2009  16:54
Bu sayfa 1,04 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu