piRe_'den alıntı:
Herkes avastı kötülüyor ama atladığınız bir gerçek var ki o da kimsenin avastın nasıl kullanılacağından haberi yok. Herkes avastı yüklüyor ve iş bitti sanıyor. Bitmiyor işte... Saatin yanında çıkan i ve a harflerinin anlamlarını malesef kimse bilmiyor. Daha önce başka bir forumda yazdım şimdi tekrar yazması uzun sürer. Avastta performans almak istiyorsanız VRDB gibi bir seçeneği bir kereye mahsus çalıştırmak zorundasınız ki pc te bir ön tarama yapsın ve zararlıara karşı pc yi aşılasın. Ama dediğim gibi bunu yapan kullanıcı hemen hemen yok gibi. Ondan sonra avast kötü. Ezbere yazmayalım arkadaşlar. Yıllarca avast, kasper ve diğerlerini kullandım Şuan outpost pro kullanıyorum bundan önceki kullandığım avast pro. idi. Tabi kullanmasını bilene. İnanmayanlar antivirüs testlerindeki sonuçlara bakabilirler. Tekrar ediyorum, avastı kullanmasını bilmeyenler lütfen kötülemesin.
Şimdi konuyu açan arkadaşa tavsiyem;
Hiç kimsenin tesiri altında kalmadan aklındaki ve önerilen antileri tek tek pc ne yükle. Daha sonra sırayla test et. Gerekirse pc ye zararlı bulaştır hangi antivirüsün sonuçlarından memnun kalırsan onu yükle. Daha bir kaç aya kadar avast kullanıyordum ondan önce kasper fakat dediğim gibi outpost'u deneyince her ikisinden de vaz geçtim ve çokta memnunum.
Aşağıdaki resim 2005 senesinde benim pc den çekilmiştir. Şimdi soruyorum bugüne kadar hangi anti microsoftun update sitesinde zararlı yakalamış.?

Sewgili piRe_ arkadaş avast bencede iyi insanlar çok kötülüyor neye göre bilemiyorum ben beğendim bende avira kullanıyordum ama değişiklik gerekiyor, dakka başı trojen, virüs vb. işaret ediyor pek inandırıcı gelmiyor açıkçası normal bazı programları virüs olarak görebiliyor.. her neyse kis2009 en iyisi demiştik ama ücretli o yüzden kullanmıyorum.. yine pandaantivirüs ona eşdeğer, veri tabanı olarak bu ikisi çok geniş, panda ile hiçbirinin bulamadığı "generic malware" diye 1 trojeni bulup silmiştim.. avast la bir süre devam bakalım.. outpost evet o tavsiyene mutlaka bakıcam.. tşk..