Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

BORSA NEDİR- NASIL İŞER - NASIL GİRİLİR

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink12 May 2009  15:08

Arkadaşlar son zamanlarda bu borsa kelimesi baya kafamda yer etti.Borsaya girmeyi düşünüyorum ama kafamda bir kaç soru var ,

Mesela diyelimki benim 10.000 TL param var ve ben bununla borsaya girmek istiyorum ör : Alarko carrier firmasının hisse senetlerinden bir pay aldım bunu nasıl takip edeceğim? ne kadar karım olacak? nereye başvurmalıyım?
İlk olarak ne kadar para miktarıyla başlamılıyım bu işe?
Elimdeki hisse senetlerini istediğim zaman nakite'e çevirebilirmiyim?
Bu konuda tecrübeli olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.
Güncelleme: Elçin bahar (12 May 2009 15:16)

En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink12 May 2009  15:18

Borsa = Kumar = Risk
Paranı vadeli olarak bankaya koyarsın. Günlük degerlerle paranın miktarı ya artar ya azalır. Vadesi dolmadan paraya müdahale edemezsin.

Kısaca borsa bu.
Büyük paralar yatırırsan büyük meblağlar kazanabilirsin. Aynı şekilde batıradabilirsin.
Güncelleme: H@ckerCesur (12 May 2009 15:19)
Herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür...
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink12 May 2009  15:38

Alıntı: H@ckerCesur
Borsa = Kumar = Risk
Paranı vadeli olarak bankaya koyarsın. Günlük degerlerle paranın miktarı ya artar ya azalır. Vadesi dolmadan paraya müdahale edemezsin.

Kısaca borsa bu.
Büyük paralar yatırırsan büyük meblağlar kazanabilirsin. Aynı şekilde batıradabilirsin.

Pek açıklayıcı olmadı H@ckerCesur birazdaha açıklayıcı yazarsan sevinirim ne gibi riskler söz konusu??

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink12 May 2009  15:44

Alıntı:
Pek açıklayıcı olmadı H@ckerCesur birazdaha açıklayıcı yazarsan sevinirim ne gibi riskler söz konusu??
para kaybedersin diyorum ya.

bundan başka ne gibi bir risk beklentin var ki ????
Güncelleme: H@ckerCesur (12 May 2009 16:05)
Herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür...
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink12 May 2009  16:07

Alıntı: Elçin bahar
Arkadaşlar son zamanlarda bu borsa kelimesi baya kafamda yer etti.Borsaya girmeyi düşünüyorum ama kafamda bir kaç soru var ,

Mesela diyelimki benim 10.000 TL param var ve ben bununla borsaya girmek istiyorum ör : Alarko carrier firmasının hisse senetlerinden bir pay aldım bunu nasıl takip edeceğim? ne kadar karım olacak? nereye başvurmalıyım?
İlk olarak ne kadar para miktarıyla başlamılıyım bu işe?
Elimdeki hisse senetlerini istediğim zaman nakite'e çevirebilirmiyim?
Bu konuda tecrübeli olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.

Sorularıma karşılık gelebilecek cvp para kaybetmek değildi aslında ama cvp attığınız için yinede saolun nelerin olabileceğini az çok tahmin ediyorum ama bilgili arkadaşlardan tecrübelerini paylaşmalarını istemiştim ben?

En üste git

CHIP Online

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink12 May 2009  16:08

Borsa basitçe, fiyatı düşükken al, fiyatı yükselince sat metodudur. 10,000 liraya aldığın hisse senetleri 2 gün sonra 8,000 liraya düşebilir ama 12,000'e de çıkabilir. (Rakamları atıyorum)

Hisse senetlerinin dalgalanmasını takip etmeli, ne zaman düşebileceğini kestirmeli, ne zaman çıkacağını hissetmeli.

Kumar değil, bir ticarettir. Her ticari işlemde olduğu gibi, aldığından düşüğüne satarsan zarar etmiş olursun.
Banlandınız mı? Burayı Okuyun
Twitter: @sislamoglu  @chiponline  
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. - Rick Cook
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink12 May 2009  16:16

borsayla kıyısından ilgilenmiş biri olarak sana şunu söyleyebilirim.

1.bir gecede sıfırlayabilirsin ama korkma çok kişi bu şekilde müthiş paralar kaybetmiştir emin ol
2.borsa kısaca üretmeden kazanç olarak tanımlanabilir
3. türkiye gibi ülkelerin borsaları manipüle edilmeye açıktır yani bu birinbci maddenin açıklaması ve neden bir gecede 60 milyar kaybedebileceğinin açıklaması
4. türkiye gibi ülkelerde borsa ya girmek (burasını hakaret olarak algılama lütfen) çocuk oyuncağı değildir.
5. türkiyede borsa oynayacaksan manipüleyi ve riskleri aylar önceden görmen gerekir ki BU BİLGİ ÇOK PAHALIDIR belki sinan aygünün akrabası olsan bunu bilgiye beleş ulaşırsın :)
6. türkiyede borsa oynayacaksan en güvenli yol kendin gibi beş on kuruşu olan 10 kişiyi al yanına toplam paranızı atıyorum 100 milyar bir borsa danışmanının hismetine ver o sizzin adınıza paranızı yönledirsin son yıllarda bu yöntem çok moda helede acemi camiasında. ama bu yönledirirci simsar bedvaya mı çaluışır HAYIR onada aylık en az 2 milyarcık maaş bağlıycaksın

borsa oulunu okumadı isen ve şirket camiasının içinde değilsen bul karayı al parayı mantığının ötesine geçmez
Modern hayatın tüm sahteliği ve iki yüzlülüğüne karşı yaşasın vandalizm.

En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink12 May 2009  16:24

Alıntı: Selçuk İslamoğlu
Kumar değil, bir ticarettir. Her ticari işlemde olduğu gibi, aldığından düşüğüne satarsan zarar etmiş olursun.

Peki bu aldığımız hisse senetlerini istediğimiz zaman nakite çevirme imkanımız varmı yoksa alacak birisini bulmak içim beklemelimiyiz?

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink12 May 2009  16:31

Peki bu aldığımız hisse senetlerini istediğimiz zaman nakite çevirme imkanımız varmı yoksa alacak birisini bulmak içim beklemelimiyiz?

istediğin zaman çevirirsin ama mesele zarar etmemek eğer paraya çevirmek istediğinde hisse değerli ise herkes almak ister sende az daha arttsın dersin öle satıyım dersin ama bir sabah uyanırsın dün tavan yapan hissen bu gün 6 ay önceki en küçük değerine düşmüş olur çünkü o gün belki genelkurmay sert bir açıklama yapmıştır ya da o gün biri birine anayasa fırlatmış olabilir olan senin hisse senedine olurBeğenmedimKahkahaKahkaha
Modern hayatın tüm sahteliği ve iki yüzlülüğüne karşı yaşasın vandalizm.

En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink14 Eki 2009  11:38

Bir zamanlar köyün birine bir adam gelmiş ve tanesi 10 $ dan maymun alacağını söylemiş.
Köyde çok maymun olduğu için köylüler sevinçle ormana koşup maymunları yakalamaya başlamışlar.
Adam,binlerce maymunu 10 $ dan satın alınca ortalıkta maymunlar azalmış,yakalaması zorlaşmış.Köylüler tam maymun yakalamak tan vazgeçecekken adam tanesine 20 $ vereceğini söylemiş.Tekrar heveslenen köylüler tekrar maymunları yakalamaya başlamışlar.
Bir süre sonra da fiyatı 25$a çıkarmış.Ancak bırak yakalamayı ,maymuna rastlamak bile çok zorlaşmış. Bunun üzerine adam fiyatı 50$ a çıkardığını,ancak kendisinin işi olduğu için şehre gitmesi gerektiğini,yardımcısının onun yerine alım yapacağını söylemiş.
O yokken yardımcısı köylülere demiş ki Şu büyük kafesteki maymunlar var ya ben onların tamamını size tanesi 35$ dan satayım,siz de adam gelince ona 50$ dan satarsınız.
Köylüler bütün birikimlerini bir araya toplayarak bütün maymunları satın almışlar.
Sonra ne adamı ne de yardımcısını bir daha gören olmamış.

Şimdi borsanın nasıl çalıştığı hakkında biraz bilgi sahibi olmuşsunuzdur :)

En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink08 Kas 2010  20:56

borsada asla yatırdığından fazla kaybedemezsin ancak yatırdığının kat kat fazlasını kazanabilirsin
bu söz herkesi gaza getirir :))
ancak borsa bağımlılık yaparsa sağlıklı düşünemessin ve kaybedersin
aldığın hisse senedi için hedefini önceden belirliyim bunu sadık kalman yazım
yani nekadar düşerse yada nekadar yükselirse satarım diye belirliyip gerekirse aylarsa senedi elinde bekletcen
ben internetten indirdiğim bir borsa programı ile analizler yapıp sanal 4milyarımı 2 ayde 8milyar yapmıştım.
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 youtubey nasıl girilirHPQ-User 22 15 Ağu 2010  23:25
 system volume nasıl girilir?tenten 10 30 Nis 2009  20:02
 Biostan Volume nasıl girilir?yardımHPQ-User 0 17 Şub 2010  14:34
Radara nasıl girilir??MSNerkiz 5 28 Ağu 2009  18:49
 Youtube'a Programsız Nasıl Girilir? Adım Adımkeshkesh 11 19 Kas 2010  05:27
Bu sayfa 1,09 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu