Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

BİLGİSAYARIM TAKTIĞIM SD-RAM'İ GÖRMÜYOR
peperoni
Yeni Üye

1 Mesaj

Mesaj Tarihi : 02 Ara 2008  00:58:54
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
merhaba ben intel celeron 466mhz işlemcili 128 mb ram windows xp pro sp2 yüklü bilgisayar kullanıyorum. daha önce bilgisayarımda 128 mb ramin yanında 64 mblık bir ram daha vardı ve sorunsuz çalışıyordu.ben bu 64 mblık rami çıkardım ve yerine 128 mblık bir sd-ram takarak bi anlamda güçlendirmek istedim.bilgisayarı ilk açtığımda çıkan ilk ekranda (Suggested SDRAM CAS Latency Time is "2") yazısı belirdi. bios ayarlarından bunu yaptım fakat bilgisayar bu 128 mblık sd-rami görmedi. 256 mb olması gereken ram 128 mb görünüyor ve ne yaptıysam bunu değiştiremiyorum. üzerinde kalan 128 mblık ramde ve çıkardığım 64 mblık ramde PC133 yazısı var bununla bir alakası olabilir mi acaba? ve bu sorun düzeltilebir bir sorun mu, eğer düzeltilebilirse nasıl ve ne şekilde yapılabilir? bu konuda yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler (umarım sorunumu anlaşılır bi şekilde yazabilmişimdir)
peperoni'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) peperoni'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git

Ücretsiz Tam Sürüm!

Otolara güvenlik kalkanı

A'dan Z'ye Windows 7 Beta1

CHIP Online'dan her gün bir ücretsiz yazılımCHIP Online ve Giveawayoftheday işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var!
Hayat kurtaran 10 otomobil teknolojisiCHIP Online, otomobillerde kullanılan 10 güvenlik teknolojisini mercek altına aldı.
Hayat kurtaran 10 otomobil teknolojisiCHIP Online farkıyla Windows 7 Build 7000'i keşfedin. İşte ilk beta sürümün artıları ve eksileri...
piRe_
Katılımcı Üye
REP: 46REP: 46REP: 46REP: 46
REP: 46
500 Mesaj

Mesaj Tarihi : 02 Ara 2008  02:54:01
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Ram frekansları farklı olabilir kontrol edin. Bios'daki ''Latency Time'' ayarını değiştirerek ortak hız değerini bulmaya çalışın.
piRe_'nin profilini görüntüle piRe_'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Hızlı Geçiş:
Snitz Forums 2000

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler