Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Sayfa 1 / 3123Sonraki >
Bigisayarım virüsler tarafından saldırıya uğradı?
/ 3  Sonraki sayfaya git
draakwolf
Yeni Üye

39 Mesaj

Mesaj Tarihi : 20 Tem 2008  12:24:52
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Arkadaşlar bilgisayarıma ne olduğunu bilmiyorum ama pc açıldığında virüs buluyor vga.sys adlı bi virüs nae yaptıysam silinmedi
avast 4.8 kullanıyorum ama silemio.arkadaşlar c ve d ye girince bilirsiniz aynı pencerede açar şimdi ise farklı pencerede açıo ve aynı vga.sys virüs hatasını verio.
virüs programımı deiştirmek istedim avastı silip kaspersky i yüklemek istedim ama yüklenmio yani exe dosyası açılmıo çaresiz durumdayım

yardımlarınızı bekliorum arkadaşlar.
arkadaşlar pc donanımları
768 mb ram
nvidia geforce fx5500
pentium 4 2.8 ghz işlemci işe yarar diye verim dedim

nolur yardım edin arkadaşlar 3 günlüğüne dayımın ewine gitmiştim virüs programı yoktu dayımın pc de. flash bellekle bi iki müzik attım kendime ve pc me attığım zaman pc bu hale geldi
daha kötüsü abimin laptopuna taktım dün ve aynı virüs hatasını verdi ve şimdi laptopta aynı durumda bi yardım edin lütfen yoksa soluğu serviste alıcaz.[*<]
Güncelleme: draakwolf [20 Tem 2008 12:26:54]
draakwolf'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) draakwolf'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git

Spore'a iki eklenti!

Ekim yama günü!

Savaş başlamak üzere!

20081015211400EA, Spore için iki yeni eklentinin yayınlanacağı söylentilerini doğruladı. Yeni eklentiler ne zaman?
Ekim-ayi-MS-guncellemeleri-yayinlandiMicrosoft, 11 yeni güvenlik güncellemesini özel bir derecelendirme sistemi eşliğinde yayınladı.
Ekim-ayi-MS-guncellemeleri-yayinlandiCall of Duty'nin 5. sürümü World at War için çok özel bir multiplayer beta sürprizi...
hiko91
Deneyimli Üye
REP: 81REP: 81REP: 81REP: 81
REP: 81

1176 Mesaj

Mesaj Tarihi : 20 Tem 2008  12:29:09
pc yi guvenlı modda baslat bide kasperi o zaman kurmayı dene spybotlasıstemı tarat olmadı avira yı yuklemeyı dene
hiko91'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) hiko91'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
draakwolf
Yeni Üye

39 Mesaj

Mesaj Tarihi : 20 Tem 2008  12:42:19
saol kardş bi deniyim peki bu virüs hakkında bi bilginiz yok mu yha kaspersky de silemzse?
Sayfanın en üstüne git
Tuğsan
Katılımcı Üye
REP: 61REP: 61REP: 61REP: 61
REP: 61

583 Mesaj

Mesaj Tarihi : 20 Tem 2008  13:10:20
http://www.greatis.com/appdata/d/Sy..._vga.sys.htm

bu siteyi bir incele. Değişik çözüm yolları önermiş. Bizim denememiz birşey ifade etmeyeceğinden sadece link'i verdim. Kolay gelsin
Tuğsan'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) Tuğsan'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
integral
Üye

78 Mesaj

Mesaj Tarihi : 20 Tem 2008  13:24:11
hiko91'den alıntı:
pc yi guvenlı modda baslat bide kasperi o zaman kurmayı dene spybotlasıstemı tarat olmadı avira yı yuklemeyı dene

katılıyorum.kaspersky yükleyebilirsen mutlaka yükle.avast baştan yanlış bi tercih olmuş.kıs virüslerler için en sağlam düşman. tabi bazen de virüs bulunuyor ama onarılamıyor. buda onlardan biri gibi gözüküyor.Çok geçmiş olsun.
integral'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) integral'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
minnoş_97
Deneyimli Üye
REP: 140REP: 140REP: 140REP: 140
REP: 140

1004 Mesaj

Mesaj Tarihi : 20 Tem 2008  13:29:17
draakwolf'tan alıntı:
Arkadaşlar bilgisayarıma ne olduğunu bilmiyorum ama pc açıldığında virüs buluyor vga.sys adlı bi virüs nae yaptıysam silinmedi
avast 4.8 kullanıyorum ama silemio.arkadaşlar c ve d ye girince bilirsiniz aynı pencerede açar şimdi ise farklı pencerede açıo ve aynı vga.sys virüs hatasını verio.
virüs programımı deiştirmek istedim avastı silip kaspersky i yüklemek istedim ama yüklenmio yani exe dosyası açılmıo çaresiz durumdayım

yardımlarınızı bekliorum arkadaşlar.
arkadaşlar pc donanımları
768 mb ram
nvidia geforce fx5500
pentium 4 2.8 ghz işlemci işe yarar diye verim dedim

nolur yardım edin arkadaşlar 3 günlüğüne dayımın ewine gitmiştim virüs programı yoktu dayımın pc de. flash bellekle bi iki müzik attım kendime ve pc me attığım zaman pc bu hale geldi
daha kötüsü abimin laptopuna taktım dün ve aynı virüs hatasını verdi ve şimdi laptopta aynı durumda bi yardım edin lütfen yoksa soluğu serviste alıcaz.[*<]

çözüm yolun ;
Trinity rescue kiti isoya yazdır(iyiki bunla ilgili auslogics yok :()daha sonra iso dosyasını sistemi boot ederek başlatın.komut satırına virusscan- a Kaspersky İnternet Securuty 2007 yazın.(Olmassa virusscan- a AVG yaz )would youlike to forcemount the device?Sorusu çıktığında saldırılmış diskleri belirtmek için y tuşuna basın.tarama sonunda bulunan dosyaların silinmesine izin verin.daha sonra sistemi reboot ile başlatın.ama tam olarak işiniz bitmedi.bir rootkit tarayıcısı(Gmer gibi) İLE taratın.bulduklarınızı silin.eğer yinede bitmediyse dosyalarınızın yedeğini alıp format atın.
BOOT:cdyi taktığınız anda bilgisayarı başlattan değilde düğmesinden kapatmak.
BUNU yaptırmamın nedeni rootkitler exeyi açtırtmıyo bunu internet kafeden indirir İSOsunu yazıp dvd romuna takarsın rootkit falan engelleyemez.

minnoş_97'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) minnoş_97'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
draakwolf
Yeni Üye

39 Mesaj

Mesaj Tarihi : 20 Tem 2008  13:43:23
saolun beyler kaspersky i güvenli modda açmayı denedim ama güvenli modda açmadı pc.minnoş_97 senin verdiğin yöntemi bi deniim ama biraz daha açıklamalı anlatırsan çok sevinirim.Trinity rescue kit bir programmı ve exe dosyalarını açmadığı için mi cd ye yazıp boot etmesini sağlıycaz?
Sayfanın en üstüne git
draakwolf
Yeni Üye

39 Mesaj

Mesaj Tarihi : 20 Tem 2008  13:45:55
ha bide arkadalar arada gizli rootkit uyarrısı verior awast ybj8df.exe adında ve c de olarak gösterio c ye giriorum gizli dosyaları göster diosrum ama kapattığımda yine gösterme olarak işaretli yani gizli dosyaları göstermio.
Sayfanın en üstüne git
minnoş_97
Deneyimli Üye

1004 Mesaj

Mesaj Tarihi : 20 Tem 2008  13:56:13
bak rootkit olduğunu tahmin ettim :D trinity rescue kit bir program.ama sen .exe dosyalarını açamadığın için cdye yazacağız .önce bir internet kafeden veya arkadaşının bilgisayarından googleyi açıp aşağıdakini yaz;
Trinity Rescue Kit Download
çıkan sonuçlar ile download et.içinde İSO dosyası bulacaksın.onu nero veya bir cd yakma(yazma)Programı ile bir cdye yazdır.daha sonra evine gidip cdyi(Trinity cdsi)Cd-Rom sürücüne tak.taktıktan sonra bilgisayarını başlattan değilde düğmesinden kapat.ardından aç(Boot etmek diyoruz buna).Karşına bir komut satırı çıkacak.o komut satırına;
virusscan- a AVG
Yaz.Would Youlike to Forcemount the Device?Sorusu çıktığında sabit disklerini göstermek için y tuşuna basın.tarama sonunda bulunan dosyaların silinmesine izin verin.daha sonra sistemi reboot ile başlatın.ama tam olarak işiniz bitmedi.bir rootkit tarayıcısı(Gmer gibi) İLE taratın.bulduklarınızı silin.eğer yinede bitmediyse dosyalarınızın yedeğini alıp format atın.
olmassa buraya yaz bi yöntem daha yazacağım ama o daha zor bu olursa hiç uğraşmassın neyse bunların sonunda oluşabilecek zararların sorumluluğunu kabul etmiyorum :D
Sayfanın en üstüne git
draakwolf
Yeni Üye

39 Mesaj

Mesaj Tarihi : 20 Tem 2008  14:02:09
saolasın arkadaşım ama bunu cafeden yada başka pc den indirp yaazmak zorundamıyım kendi pc m de yazsam olmazmı şu anda indiriyorumda o programı yazsam olmazmı virüsler falan cd ye falan mı girer boşu boşuna cafeye gitmiyim olursa.birde virusscan- a AVG yazdığımda pc m de avg nin kurulu olması gerekir mi yada kaspersky onlar kurulmuo çünkü yüzden soruyorum...saygılar...
Sayfanın en üstüne git
minnoş_97
Deneyimli Üye

1004 Mesaj

Mesaj Tarihi : 20 Tem 2008  14:04:41
Yok avg falan kurulmuyor.ama eğer kasperskyden yapacağım dersen olmaz paralı çünkü.avg olur çünkü bedava.indirirsen kendi bilgisayarından çok dikkatli ol rootkitler girebilir ama sen bilgisayarından yap olmassa internet kafeden yaparsın.
Sayfanın en üstüne git
/ 3  Sonraki sayfaya git
Hızlı Geçiş:
Sayfa 1 / 3123Sonraki >
Snitz Forums 2000