Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Bilim adamaları dans eden robotlar geliştirdi
CHIP Online
www.chip.com.tr

3218 Mesaj

Mesaj Tarihi : 13 Ağu 2008  18:16:00
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Keman çalan robottan sonra şimdi de sırada müzik türüne göre dans edebilen robotlara geldi...

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Bilim-a...di_8199.html

Londra'da bulunan Queen Mary University'deki bir araştırmacı Punk müziği ile dans edebilen robotlar geliştirdi. Bu iş için cihazlar basit bir hayvan beyni gibi çalışan ve bilgisayar işlemcilerinden oluşan sinirsel bir ağ ile donatıldı.

Profesör McOwan, BBC'ye şöyle bir açıklamada bulunuyor: "Bu fikrin temeli düzenleme stratejilerinin milyar sene evrim sonrasında nasıl geliştiğini görmek ve bu stratejileri bilgisayarlara aktarmaktır."

Geliştiriciler sürekli aynı müziği çalarak robotları Punk müziği tanımaları için eğittiler. Robotlar 30 saniye içinde çalan müziğin Punk olup olmadığını anlayabiliyor. Sesler sevdikleri müziğin tınısına benzedikçe robotlar daha hızlı dans ediyor. Bir sonraki aşamada ise robotlar canlı bir konserde sahneye çıkarıldı. Sonuç olarak neler öğrendiklerini sahnede gösterebildiler. BBC'nin web sitesindeki bir video bu enteresan deneyi gösteriyor.

Tüm konu: Bilim adamaları dans eden robotlar geliştirdi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Konserdeki dans eden robotlar hakkında düşünceleriniz...

CHIP Online'nin profilini görüntüle
Sayfanın en üstüne git

Sapphire HD 4830 - 512 MB

Sony Vaio VGN-CS118E

VIZO Xena II VZ-NLC-110

Sapphire HD 4830 - 512 MBFirmaların referans sistemlere kendi tasarımlarını uyguladıklarında nasıl daha iyi sonuçlar alabilecekleri gösteren bir ürün.
Sony Vaio VGN-CS118EHem taşınabilirlik hem de performans arayan kullanıcılara yönelik olan Sony, performansına uygun bir fiyatla satılıyor.
Sony Vaio VGN-CS118EEğer dizüstü bilgisayarınızın çok ısınmasından şikâyet ediyorsanız Xena II ile sisteminizi rahatlatabilirsiniz.
Fattur
Bilgin Üye
REP: 52REP: 52REP: 52REP: 52
REP: 52

2100 Mesaj

Mesaj Tarihi : 13 Ağu 2008  20:45:24
bi çubuğn üstünde zıplıyor. altına bi zar koy öyle de yapılabilir bu yani üstelik ben onu elimle de yapabiiyorum
Vista Hakkında bilinmeyenler, Yanlış bilinenler:
http://www.chip.com.tr/forum/Vista-..._t71448.html
Ayrıca Vista ram düşmanı vbvb. diyenlere önemle bakmaları duyurulur
Windows 7 Milistone3 Resimleri(ilk)
http://www.chip.com.tr/forum/Window..._t73514.html
Fattur'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) Fattur'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
ScoRpioN
Bilgin Üye
REP: 54REP: 54REP: 54REP: 54
REP: 54

2605 Mesaj

Mesaj Tarihi : 14 Ağu 2008  10:42:24
Fattur'dan alıntı:
bi çubuğn üstünde zıplıyor. altına bi zar koy öyle de yapılabilir bu yani üstelik ben onu elimle de yapabiiyorum

Öyle kolay olsaydı herkes yapardı. Ama biz türklerden beklenir

ScoRpioN

Gladiatus-----------Server 7------QuickShare

Nickim uzun diye değiştirildi;
Ben OOOOMMMMEEEERRRR ...

Çok Nadir Giriyorum Artık :(
ScoRpioN'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) ScoRpioN'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Hızlı Geçiş:
Snitz Forums 2000

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler