Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Bir Gün Bizde Doğal Gaz Yüzünden..

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink05 Oca 2009  21:42

Selam arkadaşlar, avrupada hele Romanya gibi avrupa birliğine yeni girmiş bi ülkede 20 dolarlık doğalgaz dedektörü kullanımının zorunlu olması... Ama ülkemizde bu dedektörün kullanımının zorunluluğu olmadığından insanların masumca ölümü... (ve bi sürü alt yapı problemide vardır tahminimce..)

Bir gün bizde doğal gaz yüzünden hayatımızı kaybedersek, kim bizim yaşamamız için harekete geçcek, masumca hayatımızı kaybetmemiz içn ne yapmalıyız sadece dedektör mü kullanmalıyız ???

Bi kaç örnek;
http://www.ntvmsnbc.com/news/470954.asp
http://www.haberx.com/Gundem-Haberleri/Ocak-2009/5-olum-daha.aspx

Bide Yunanistan 16 yaşında ki genç polis tarafından vurularak öldürülüyor ve Yunanistan ayağa kalkıyor. Bizim 7 gencin ölümünün bunla ne farkı var ???

http://www.cnnturk.com/2008/dunya/12/08/yunanistanda.catismalar.suruyor/503981.0/index.html

Güncelleme: arasad (06 Oca 2009 20:19)
En üste gitBu mesajı bildir

Üye
REP: 188, 3,93

Kişisel Sayfası

PermaLink06 Oca 2009  00:18

Bazen herşeyi tedbire bahane bulmamalıyız unutma tedbir, takdiri bozamaz???
KAZANAMAYANLARIN TARİHİNİ KAZANANLAR YAZAR
En üste git

Üye
REP: 121, 3,63

Kişisel Sayfası

PermaLink06 Oca 2009  00:22

anlamadığım eskiden havagazı olsun doğalgaz olsun kaçak olduğu hemen anlaşılsın,belli olsun diye pis kokulu(çürümüş sarımsak gibi) bir gaz katarlardı içine,milletde anlar bilirdi,gaz kaçağı olduğunu.Önlemini alırdı veya ihbarda bulunurdu.
En üste git

Üye
REP: 224, 4,05

Kişisel Sayfası

PermaLink06 Oca 2009  00:42

Kac kisi sistemin bakimini yaptiriyor? Su an ölümler sinsi sinsi, yakinda komple binalar havaya ucacak.

Fakat hersey para, para, para ve insanlarin cahil olmasi....
En üste git

CHIP Online

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink06 Oca 2009  00:55

Alıntı: viking20
anlamadığım eskiden havagazı olsun doğalgaz olsun kaçak olduğu hemen anlaşılsın,belli olsun diye pis kokulu(çürümüş sarımsak gibi) bir gaz katarlardı içine,milletde anlar bilirdi,gaz kaçağı olduğunu.Önlemini alırdı veya ihbarda bulunurdu.

Yine var sarımsak kokusu. Lakin sadece yanmamış doğalgaz'da var. Yandıktan sonra bu koku yok.
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
- Rick Cook
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink06 Oca 2009  02:42

CO kokusuzdur...

BİLİM MERAKLILARI İÇERİFGEN SANATSAL DENKLEM

En üste git

Üye
REP: 640, 4,00

Kişisel Sayfası

PermaLink06 Oca 2009  15:31

yılbaşı gecesi bir grup gencin saatlerce eğlendiği bir evde o koku olsa hissedilir mi sizce kolay kolay? pek sanmıyorum. bu tarz durumlar için yüksek sesli ve hassas alarmlar olmalı bence her evde.
Güncelleme: uGuR.uK (06 Oca 2009 15:32)
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink06 Oca 2009  15:44

Alıntı: elazigli
yılbaşı gecesi bir grup gencin saatlerce eğlendiği bir evde o koku olsa hissedilir mi sizce kolay kolay? pek sanmıyorum. bu tarz durumlar için yüksek sesli ve hassas alarmlar olmalı bence her evde.
Evet olmalı.. Romanyadaki evde bu 20 dolarlık bu cihaz zorunlu olurken, hatta kaçak gibi durumda otomatik gazı kesebilen bir cihazken neden bizim ülkemizde zorunlu değil ?

Tüm tedbirleri biz mi almalıyız ? Bence hayır.. Baştan bunun tedbirini alıp doğal gazı kurarken, insanlar ölmeden önce düşünceklerdi...

Güncelleme: arasad (06 Oca 2009 15:44)
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink06 Oca 2009  20:02

Arkadaşlar ülkemizde insan sağlığına önem verilmiyor. Radyoda dinlemiştim; Ameraika'da bir kız doğalgaz kaçağından öldü diye kızın adında yasa çıkartılıyor ve her eve gaz dedektörü takma zorunluluğu geliyor. Bizde bunu örnek alacağımıza dahada çirkinleşiyoruz. "Gençler yarı çıplaktı, Kanlarında uyuşturucu vardı,Yılbaşını kutlarsanız böyle olur" şeklinde yorumalar geldi. Bu ne demek ya! Yılbaşını bende kutladım. Ayrıca bir şeye daha değinmek istiyorum. Yılbaşını herkes kutlar. Hıristiyan'lar ise 25 Aralık'ta "Christmas"ı kutlarlar. Bu kelime Türkçede "Yılbaşı" anlamına geldiği için yılbaşını kutlamak[Geri kafalılar tarafından] günah veya ayıp sayılıyor. Bu (Gençler yarı çıplaktı, Kanlarında uyuşturucu vardı,Yılbaşını kutlarsanız böyle olur) yorumları yapan gaztelerin hepsini

ŞİDDETLE KINIYORUM.
Güncelleme: boraalper4 (06 Oca 2009 20:03)
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink06 Oca 2009  20:11

Ülkemizde uygun olmayan yerlere bile, bile bile doğalgaz verilirken o dedektörü zorunlu kılsak ne olucak? Önce eğitim, bilinçlendirme sonra yasa, kanun, zorunluluklar..
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink06 Oca 2009  20:15

Alıntı: boraalper4
Arkadaşlar ülkemizde insan sağlığına önem verilmiyor. Radyoda dinlemiştim; Ameraika'da bir kız doğalgaz kaçağından öldü diye kızın adında yasa çıkartılıyor ve her eve gaz dedektörü takma zorunluluğu geliyor. Bizde bunu örnek alacağımıza dahada çirkinleşiyoruz. "Gençler yarı çıplaktı, Kanlarında uyuşturucu vardı,Yılbaşını kutlarsanız böyle olur" şeklinde yorumalar geldi. Bu ne demek ya! Yılbaşını bende kutladım. Ayrıca bir şeye daha değinmek istiyorum. Yılbaşını herkes kutlar. Hıristiyan'lar ise 25 Aralık'ta "Christmas"ı kutlarlar. Bu kelime Türkçede "Yılbaşı" anlamına geldiği için yılbaşını kutlamak[Geri kafalılar tarafından] günah veya ayıp sayılıyor. Bu (Gençler yarı çıplaktı, Kanlarında uyuşturucu vardı,Yılbaşını kutlarsanız böyle olur) yorumları yapan gaztelerin hepsini

ŞİDDETLE KINIYORUM.

aynen katılıyorum
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Biraz Doğal Müzik Dinleyin 'Beat Box'Yunus. Emre 3 02 Ara 2009  23:21
 Google da bir gün yok olacak!CHIP Online 12 04 Tem 2008  10:27
 Bizde Yapamazmıyız?İtacHi_ 4 01 Şub 2010  17:12
 evli bir çiftin ilk gün konuşmalarıumut101010 14 03 Mar 2009  21:30
 Bu gün internette genel bir yavaşlık mı var?ALIENWARE 7 17 Mar 2009  11:01
Bu sayfa 1,26 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler