Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Sayfa 1 / 212Sonraki >
Biz yapabilir miyiz?
/ 2  Sonraki sayfaya git
Selçuk İslamoğlu
CHIP Online

1930 Mesaj

Mesaj Tarihi : 21 Haz 2008  18:53:13
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
NOT: CHIP Online Bloglarında konu dışına çıkmak istemediğim için buraya yazmayı tercih ettim. Sonuçta CHIP Online her yerde.

Dünya basını şöyle böyle demiş diyen haberlere bakıyorum da haber sitelerinde...

Bir çoğu biraz şişirilmiş Türkçe'ye çevrilirken...

Yurtdışında Türklerin iyi oynadığını söyleyen bir tane yayın yok. Bazı konularda haklılar da. Çoğu yayın taraflardan olmadığı için zaten, onlar için pek de bir önemi yok. Tabii ki şaşkınlıklarını ve muhteşem geri dönüşümüzden bahsediyorlar doğal olarak.

Hatta bu işe en çok gücenen İngilizler. Onları eleyen Hırvatistan bir anda kahramanları olmuş. Basının kendisi her ne kadar demokratik davransa da bu işte, okurlar pek öyle değil. Bizimkiler de laf yetiştirmeye doyamamış olaylar büyümüş internet üzerinde zaten. Çok da haksız sayılmazlar bizimkiler "Viyanayı fethettik" deyip eski defterlere gönderme yaparken onlarında aynı şiddette tepki vermesi. Ortak kanaat Türklerin çok şanslı oldukları ve aslında Hırvatistan'ın hakettiği. Türkiye'nin oynayan takımların en kötü futbolu sergilediği felan da filan. Oradaki Türk korkusu. Keza işi Türkiye'nin Avrupa'nın bir parçası olmadığı halde niye Avrupa Şampiyonasına katıldığı gibi çirkin fikirlere sürekli yöneltiyor. Fransızlar bile bu alkışlarken, İngilizlerin kendileri eleyene sempatisi (daha doğrusu sırf rakipleri Türkiye olduğu için sempatisi İngilizlerin himayesinde rahat olacaklarını düşünenlere kapak olsun

İstatistiklere bakıyorsun, top kaçırma, pas, topa sahip olma nerdeyse bire bir eşit maçta, şut vs.. Yani şu bundan üstün oynadı diye bir şey söz konusu değil genel olarak. Kabul etmek lazım ki defansif oynamamız, kontra ataklardan adam kaçırmamız gerekiyordu, öyle de oldu.

Şimdi gelelim Hırvatların kendilerine. Bir hayal kırıklığı yaşadıkları bir gerçek ama hiç bir yorumlarında futbolcularına laf ettirmiyorlar. Yaşadık güzel, önümüzdeki maçlara bakacağız diyorlar. Tebrik ediyorlar Türkleri...

Bizim basın daha Çek maçında ipe dizmeye hazırdı tüm futbolcuları ve Fatih Terim'i... Yine öyle olacak, Almanya'da Allah korusun yenilirsek, yine öyle olacak. Bu başarılar unutulacak, azla yetinemeyeceğiz. Tebrik olmayacak 1-2 lütfen yapılmış "teşekkürler" dışında.

"Futbol öyle oynanmaz, böyle oynanır" diye bir söz tutturmuşuz. Zaten biz futbolu futbol gibi oynamadığımız için kazanıyoruz. Diğer ülkelerin klasik ideal futbolunu oynamadığımız için galip geliyoruz son maçlarda. Alışılmadık, sıra dışı bir şey. Yani biz Türk gibi oynadığımız için kazanıyoruz, ne bileyim futbolu icat eden İngilizlerin oynadığı gibi değil. Böyle başarı elde ediyorsak, kime ne derse desin! Bu başarı bana Eurovizyon yarışmalarında aldığımız en iyi sonuçların, "Türk'lere özgün" şarkılarla geldiği de bunun bir ispatı değil mi? "Every way that I can" ve "Dinle". Yani biz "Avrupa" futbolunu değil, Türk futbolunu oynayarak kazanıyoruz şimdi.

Şimdi Almanlar kozlarını hazırlıyorlar, pek de bizi alttan almıyorlar, basit hataları veya kendilerini büyük görme gibi bir hata içine girmeyecekler. Lakin, Almanya - Türkiye maçı dünya futbolu açısından bir iki önem teşgil edecek:

1. Klasik Futbol - Alışılmadık Futbol karşılaşması olacak.
2. Şans mı, taktik mi sorusunun yanıtını verecek.

Biz hazır mıyız peki? Yenilirsek, "Aferim çocuklar, buraya getirmek bile büyük başarıydı" veya "Tebrikler Almanya güzel oynadınız" diyebilecek miyiz peki? Yoksa her zaman ki gibi "X'in yüzünden, Y'nin yüzünden, hakem yüzünden" vs. deyip üstümüzden atmaya mı çalışacağız?

Dünkü maçta bile "Hırvatistan da güzel oynadı, yüreğimizi ağzımıza getirdi" (ki getirmedi diyen yalan söyler, kaçırdıkları 100% gollerle ve o 119. dakika golüyle) diyen bir başlık veya yorum var mı şu ana kadar basında?

Herhalde Fatih Terim'in "Skor Basını" açıklamasıyla kastını biraz daha iyi anlıyorum şu yukarıdaki yorumla...

Sonuç olarak bu sene Türkiye Ulusal Takımı, şahsen beni ihya etti. Klasik futbol anlayışıyla olasılıklara baktığımda olmayacak şeyleri başardı. Ağlattı ve saniyesinde sevinçten havalar zıplattı. Belki de hepimiz öylesine alıştık ki bu 90 dakikada duygu değiştirmeye, bitsin istemiyoruz. Kim ne derse desin, Almanya'yı daha önce de yendik, yine yeneriz. Yeter ki sportmenliği de bilelim, sevinmeyi de ve "Biz" gibi oynayalım.
Selçuk İslamoğlu
CHIP Online TR Internet Projeleri Uzmanı
Selçuk İslamoğlu'nun profilini görüntüle Selçuk İslamoğlu'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git

Sony Vaio VGN-CS118E

VIZO Xena II VZ-NLC-110

Samsung Sens X360

Sony Vaio VGN-CS118EHem taşınabilirlik hem de performans arayan kullanıcılara yönelik olan Sony, performansına uygun bir fiyatla satılıyor.
VIZO Xena II VZ-NLC-110Eğer dizüstü bilgisayarınızın çok ısınmasından şikâyet ediyorsanız Xena II ile sisteminizi rahatlatabilirsiniz.
VIZO Xena II VZ-NLC-110İncecik tasarımıyla oldukça şık görünen X360, gerek iş gerek eğlence amaçlı olsun tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak keyifli bir ürün.
viking20
Forum Katibi
REP: 103REP: 103REP: 103REP: 103
REP: 103

4570 Mesaj

Mesaj Tarihi : 21 Haz 2008  19:10:05
final niye olmasın?tüm sakatlıklara ve cezalara rağmen,
hadi biraz daha gayret.Tabii şans meleğini yine arkamıza alarak:)
Güncelleme: viking20 [21 Haz 2008 19:11:33]
viking20'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) viking20'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
frkn_ua
Katılımcı Üye
REP: 60REP: 60REP: 60REP: 60
REP: 60
894 Mesaj

Mesaj Tarihi : 22 Haz 2008  00:45:09
benim içimdeki his 2002 deki 3. olcaz diyor ama hayırlısı bakalım...
frkn_ua'nın profilini görüntüle frkn_ua'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
byburak2009
Bilgin Üye
REP: 197REP: 197REP: 197REP: 197
REP: 197

2209 Mesaj

Mesaj Tarihi : 22 Haz 2008  11:40:13
Biz Yapabiliriz . Cünkü İnancımız Var ! Kupaya Otaklandık. Alıcaz. Burdan Dönüş Yok ! Artık Türkiyeye "Köstek" Degil Destek Olmalıyız !
byburak2009'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) byburak2009'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Selçuk İslamoğlu
CHIP Online
REP: 13REP: 13REP: 13
REP: 13

1930 Mesaj

Mesaj Tarihi : 22 Haz 2008  11:49:10
Aslında sorum "Biz turu geçebilir miyiz" veya "Almanya'yı yenebilir miyiz" değildi...
Selçuk İslamoğlu
Selçuk İslamoğlu'nun profilini görüntüle Selçuk İslamoğlu'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Reborn91
Forum Katibi
REP: 370REP: 370REP: 370REP: 370
REP: 370

3019 Mesaj

Mesaj Tarihi : 22 Haz 2008  13:45:15
elbette yapabiliriz.. Sizin ve Fatih Terim'in dediği gibi çek maçında darağaçlarını hazırlamışlardı oyuncular ve Fatih Terim için. Ne zaman yenilsek ; "Senin gibi hakemin..." , "Böyle defans olmaz olsun" , "Yan hakem eline bayrağı kasaptan mı aldın?" , "Volkan senin taaa.." diyebiliyoruz. Ama gelin gorun ki bir kere yenmeyelim
"Hakem onları tuttu ama gene biz koyduk..."
"Bravo rüştü maçın kahramanıydın"
( rüştü 1 gol daha yeseydi hatasız bile olsa boyle konusulacamıydı? )
"Helal olsun Fatih Terim yarı finale çıkarttın bizi"
( elenseydik demediğiniz kalacakmıydı Fatih hocaya? )

Sonuç olarak "skor basını" benzetmesi gerçekten %100 doğru.. sahada oynanan futbol değil skor eleştiriliyor. Bence millilerimiz hırvatlardan daha iyi bir oyun çıkarttı maçta.. Eğer elenseydik oyuna bakacaklarmıydı ? "Elendiniz bir işi başaramadınız" olacaktı.

Ben hırvatlarıda tebrik ediyorum adamlar gerçekten iyi top oynadılar.Ama birazcık şans yardım etti bize sanırım.

Herşeyden önce yensekte yenilsekte bu çocukların kanla , canla mücadele verdiklerini biliyoruz. Asla elendiler diye onları suclayamayız sonucta futbol bu...

Amaaaaaaaaaaaaaaaaaa her yendiğimizde sokakta atılan;
Torpil
Maytap
Silah
Kuru sıkı
Havai fişek
Meşale
Pompalı Tüfek ( evet bu bile var!!! )

vs bilimum hayvanat aletlerini kullanmaktan da vazgeçebilirmiyiz?? Biz yapabilir miyiz ??
Güncelleme: Reborn91 [22 Haz 2008 13:47:38]
!!! Dünyayı DaHa iYi BiR YeR YaPmAYaN İnSaN , İnSaN DeĞiLdİR !!!

Yardımcı olabileceğim konu varsa herkese açık msn adresim :
rebornx4@hotmail.com

>>> http://www.chip.com.tr/blog/reborn91/ <<< bir bakın arada ;)

Reborn91'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) Reborn91'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
viking20
Forum Katibi
REP: 103REP: 103REP: 103REP: 103
REP: 103

4570 Mesaj

Mesaj Tarihi : 22 Haz 2008  14:06:37
Maçı Ankara da iken izlemiştim ve bitmesi ile birlikte şarjörler boşaltıldı haliyle MAGANDALAR tarafından.Ben kendimi pencere kenarından kaçırıp kuytu bir köşeye attım.Bırakın artık bu iptidai\çağdışı sevinme(???!!)kutlama(???!!)ve de sonderece tehlikeli(o ağır yaralı küçük kızın sonu ne oldu hala bilmiyorum?)yöntemi.İllaki silah atılacaksa belediyeler ayın belli günü bu gibi tipleri özel araçları ile toplayıp şehrin uzak bir bölgesine götürüp görevliler nezaretinde atış talimleri ile isteklerini yerine getirsin.Küçükleri niçin korkutup ruhsal dengeleri ile oynayıp,onları ağır yaralıyorsunuz?
Güncelleme: viking20 [22 Haz 2008 14:11:39]
viking20'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) viking20'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
XxXDaRKoXxX
Forum Katibi
REP: 214REP: 214REP: 214REP: 214
REP: 214

3165 Mesaj

Mesaj Tarihi : 22 Haz 2008  14:22:48
Arkadaşlar iyi güzel hoş ama şunu unutuyorsunuz DEFANSIMIZI!

Bu noktaya gelene kadar defansımız öyle yaralar gördü ki! Sayalım mı?

Gökhan Zan( yeni iyileşti)
Servet durumu belirsiz
Emre Aşık hala 8 dikiş var
Hakan Balta kafası hala yarık...

Arkadaşlar maçta Hakan Balta boyunun o kadar uzun olmamasına rağmen neredeyse tüm hava toplarını aldı.

Emre Aşık topu ileri gönderememekten başka kusuru yok!

Sağbekte Sabri genç ve heyecanlıydı en çok ondan korktuk ama Gökhan Zan ona yardım etti.

Sabri hep defansa yardım etti. Gerektiğinde Kazım Kazım, Tuncay, Arda bile döndü geriye. Biz bunlarla aldık maçı. Hırvatlar kesintisiz 120 dakika boyunca hiç 10 dklik bir bölümde oyun onların elinde değildi. Aynı mahalle futbolu gibi zamana karşı yarışırsınız. 10 gol atacaksanız onlar attığı anda atağa kalkar ve yenersiniz. Sonra doyasıya sevinir ve iddiaya göre kola, baklavanızı yersiniz.

arkadaşlar geçen gün Ronaldo ile olan bir röportajı okudum. Gerçekten şaşıracaksanız. Ronaldo'ya başarısının bu kadar iyi çalımlarının sırrını soruyorlar. nasıl heyecanlanmıyorsun bu büyük maçlarda diye. Ronaldo'nun cevabı bizle aynı. " Ben maçları hiçbir zaman büyük düşünmedim. Aynı mahalledeki gibi çalım attım. Aynı mahlledeki rahatlıkla oynadım."

Arkadaşlar artık mahalleden gelen futbolcular değerli. Bugün Galatasaray'ın altyapısı tüm mahalleden gelmedir. Çünkü çalımı mahallede öğrenirsiniz.( özellikle forvette oynuyorsanız.) Bununla ilgili destek bile vardı bir ara. Etkinlikler dahi var bununla ilgili. Futbol oluyor mu bilmiyorum ama örneğin burada Sokak Basketbolu müsabakaları oluyor. Bu oynayanların bir çoğu bir eğitim almamış ama hayet iyi oynayabiliyorlar.

Sonuç olarak;
Arkdaşlar buraya kadar gelmemizde elbette şans faktörü var birazda duaların etkisi var. Ama öyle çeşme kadar bal ifadesi gibi ifadelerde gayet uydurma. Eğer güzel oynarsanız kazanırsanız. isterse bir maçta 10 tane direkten top dönsün. 10 yıl hiç kimse 10 direkten top döndüğünü bilmez. Sadece 1-0 ı bilir. Skor Basını olayına bende karşıyım elbette ama bırakın havalarına baksınlar biraz. SOnuçta siz ne olduğunu biliyorsunuz onların ne dediği önemli değil sizin ne düşündüğünüz önemli.

XxXDaRKoXxX'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) XxXDaRKoXxX'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
neverofnever
Üye
REP: 112REP: 112REP: 112REP: 112
REP: 112

491 Mesaj

Mesaj Tarihi : 22 Haz 2008  14:30:32
Aynen öyle...Vede senelerdir maçları izliyorum,kutluyorum ama şu silahlarla hatta pompalı tüfeklerle kutlanmasının mantığını bir kere olsun çözemedim.Hiç bir galibiyet verilen bir candan öte değildir...!
neverofnever'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) neverofnever'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
N_I_R_W_A_N_A
Üye
REP: 9REP: 9
REP: 9

221 Mesaj

Mesaj Tarihi : 22 Haz 2008  15:07:03
ARKADAŞLAR ELBETTE BENİMDE HERKEZ GİBİ İNANCIM SONSUZ. AMA BİRAZ GERÇEKÇİ OLALIM LÜTFN.
BÜYÜK İHTİMALLE ALMANYA MAÇINI KAYBEDECEĞİZ. NEDEN DERSENİZ ALMANYANIN SADECE 1 OYUNCUSU CEZALI,DİĞERLERİ OYNAYABİLECEK DURUMDA.
BİRDE BİZE BAKIN ELİMİZDE OYUNCU KALMADI KART CEZALARI,SAKATLIKLAR.
TAHMİNİMCE TERİM SAKATLARA YÜKLENECEKTİR,OYNAMALARI İÇİN. EMRE BÖL. OLSUN SERVET OLSUN NİHAT OLSUN. ÇÜNKÜ ARTIK İŞ ÇIĞIRINDAN ÇIKTI.
RAKİP ALMANYA HEM FUTBOL RAKİBİMİZ HEMDE BAZI SİYASİ OLAYLAR NEDENİYLE RAKİBİMİZ.BU OLAY ARTIK FUTBOLDAN ÇOK ULUSAL BİR MUCADELE OLACAKTIR. DEDİĞİM GİBİ MİLLİ TAKIMIMIZ ÇOK TOY VE RAKİP ALMANYA ÇOK PROFESYONEL. BUNA YAPTIKLARI MAÇ SAYISI OLARAK BAKABİLİRİZ. VE ANLAMADIĞIM BİRŞEY VAR;
NEDEN TÜRKİYENİN DİĞER ÜLKELER GİBİ SABİT BİR MİLLİ TAKIMI OLMUYOR ANLAYAMIYORUM DOĞRUSU.
HERŞEYE RAMEN TERİMİNDE DEDİĞİ GİBİ ALLAH YARDIMCILARI OLSUN....
N_I_R_W_A_N_A'nın profilini görüntüle (Çevrimdışı) N_I_R_W_A_N_A'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Selçuk İslamoğlu
CHIP Online
REP: 13REP: 13REP: 13
REP: 13

1930 Mesaj

Mesaj Tarihi : 22 Haz 2008  16:24:31
neverofnever'den alıntı:
Aynen öyle...Vede senelerdir maçları izliyorum,kutluyorum ama şu silahlarla hatta pompalı tüfeklerle kutlanmasının mantığını bir kere olsun çözemedim.Hiç bir galibiyet verilen bir candan öte değildir...!

"Çıldırın çıldırın" gibi bir şarkı yapılıyorsa ve seviliyorsa, pompalı az bile kalır çıldıranlara
Selçuk İslamoğlu
Sayfanın en üstüne git
/ 2  Sonraki sayfaya git
Hızlı Geçiş:
Sayfa 1 / 212Sonraki >
Snitz Forums 2000

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler