Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Blogger'ın kapanmasının altında yatanlar...

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink26 Eki 2008  15:50

Blogger'a uygulanan erişim yasağının nedeni ortaya çıktı. Suçlunun kim olduğuna siz karar verin!

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Blog ... -yatanlar_9316.html

Geçtiğimiz Cuma akşamı Blogger.com'un de erişim engelli siteler arasına katıldığını duyurmuştuk. Şimdi de mahkeme tarafından verilen bu engelleme kararının nedeni hakkında çok ciddi iddialar ortaya atılmaya başlandı. Kulağımıza gelenlere göre bu kararın ardında, Digiturk'ün, daha doğrusu Lig TV'nin yaptığı şikayet yatıyor.

Blogger.com alan adı altında yayınlanan bazı blog'larda Lig TV yayınlarının ücretsiz olarak izlettirildiği biliniyor. Digiturk'ün bu tip konularla ilgilenen ekibi bu blog'ları tespit ediyor ve gerekli uyarıları yapıyor. Ancak bu uyarılardan bir sonuç çıkmayınca şirket kapatma talebinde bulunuyor ve mahkeme de alan adını erişime kapatıyor.

CHIP Online yorumu:
Bu noktadan sonra eleştireceğimiz adresi doğru tespit etmemiz gerekiyor. Blogger.com'un erişime kapatılmasının altında Digiturk'ün şikayeti yatıyor olabilir. Ancak bunun için Digiturk'ü suçlamak da doğru olmaz. Sonuçta Digiturk çok büyük paralar harcayarak Süper Lig maçlarının yayın hakkını satın alıyor ve maçların izinsiz, daha da önemlisi ücretsiz olarak yayınlanmasını istemiyor. Bu noktada haksız olduğunu iddia etmek güç.

Bu durumda dönüp dolaşıp yine aynı noktaya geliyoruz: Birkaç blog yüzünden tüm Blogger.com'u engellemek niye. Aynı şeyleri birkaç sakıncalı video yüzünden tüm YouTube kapatılırken ya da birkaçyazı yüzünden tüm Wordpress kapatılırken de yaşamadık mı? Sadece ilgili sayfaları kapatmak yerine tüm siteyi ortadan kaldırmak, şikayeti değerlendirmek değil, suçsuz binlerce blog yazarını cezalandırmak anlamına geliyor. Bu durumda kimi eleştirmemiz gerekiyor? Şikayeti yapan Digiturk'ü mü, yoksa bir şikayetten yola çıkıp tüm siteyi alaşağı eden karar vericileri mi?

Tüm konu: Blogger'ın kapanmasının altında yatanlar...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Blogger.com'a erişimin engellenmesinde kimi eleştirmeliyiz?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink26 Eki 2008  16:06

bence o blog yazarlarını bulup cezalandırsınlar çok sert bi şekilde hem bizi Blogger zevkimizden mahrum ettiler hem de Digiturk yayın hakkını istismar...

tek suçlu o blog yazarları - yatsınlar içerde bi 9 ay akılları başlarına gelsin
murder isn't always a crime!!!
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink26 Eki 2008  16:17

zihniyeti eleştirmeliyiz. ayırıcı bir mantık yokki. birisi maç yayını verdi diye milyon siteyi kapatıyorsunuz, bu nedir ya! onları kapatsın, ne karışıyor diğer sitelere. kendi blog uma giremiyorum, bana niye yasak veriyor. ben ne yaptım? bu bir çuval pirinç de iki üç tane taş var diye tüm pirinci dökmeye benzer, ayıklasana be
Every breath lives me one less to my last
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink26 Eki 2008  16:31

Yorum yapamıyorum. Ama şunu çok iyi biliyorum ki: ülkemizde internet konusunda cahillik hat safhada. Yani yasallaşmış, kalıplaşmış kurallar yok. Düzen yok. Gerçi hangi konuda düzen var ki bunda olsun. :(
En üste git

Üye
REP: 101, 3,72

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink26 Eki 2008  16:46

Karar verenleri eleştirelim..
Vista Hakkında bilinmeyenler, Yanlış bilinenler

http://www.chip.com.tr/forum/Vista-hakkinda-bilinmeyenler-yanlis-bilinenler_t71448.html
Ayrıca Vista ram düşmanı vbvb. diyenlere önemle bakmaları duyurulur

Her türlü habere itinayla yorum yapılır..
chip online haber benden sorulur.....:DDD
yaklaşanı yakarımKahkahahttp://www.chip.com.tr/forum/Usteki-uyenin-yerinde-olsaydiniz-imzaniz-ne-olurdu_t91899_wp2.html
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink26 Eki 2008  18:48

kendi ülkemde kendi ligimi izleyemiyorum da alman ligini izleyebiliyorum
zaten siteleri engelleyememişler ki justin tv için google a çıkan ilk sitenin sport linkine tıklamamız yeterli veya aşşağıya
http://de.justin.tv/directory/sports
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink26 Eki 2008  19:49

justin tv nedir justin tv'de virüs ya da spy bulunuyor mu?
En üste git

Üye
REP: 142, 3,86

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink26 Eki 2008  19:59

"Birkaç blog yüzünden tüm Blogger.com'u engellemek niye."
işte olay bu.Ben zaten bi konu açtım justin.tv de kapatıldı diye. Tamam justin tvden ligtv yayınıda veriliyordu ama sadece lig tv mi var orda.bi sürü yararlı ve legal yayında vardı!youtube tada aynı şey kapatılan bloglardada. bu durmda eleştrilecek şey kapatılan site değil o paylaşımı yapanın üstüne gitmeyipte kolay yoldan sitenin tamamını kapatan büyük mahkememizdir!bu olayların üstüne ttnetblog gibi bişey çıkarsa şaşırmayın.telekom yine bi fırsatçılık yapar dandik bi blog yapar..(aynı youtube-ttnetvideo ilişkisi)

ayrıca bu siteleri kapatan mahkemeyide çok merak ediyorm haa nasıl bişeydir istedigi gibi site kapatıyo..herneyse türkiye internet alanında cahilliğe dogru gidiyor bunu biliyoruz artık!!
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink26 Eki 2008  20:33

Alıntı: DaRWeLL
"Birkaç blog yüzünden tüm Blogger.com'u engellemek niye."
işte olay bu.Ben zaten bi konu açtım justin.tv de kapatıldı diye. Tamam justin tvden ligtv yayınıda veriliyordu ama sadece lig tv mi var orda.bi sürü yararlı ve legal yayında vardı!youtube tada aynı şey kapatılan bloglardada. bu durmda eleştrilecek şey kapatılan site değil o paylaşımı yapanın üstüne gitmeyipte kolay yoldan sitenin tamamını kapatan büyük mahkememizdir!bu olayların üstüne ttnetblog gibi bişey çıkarsa şaşırmayın.telekom yine bi fırsatçılık yapar dandik bi blog yapar..(aynı youtube-ttnetvideo ilişkisi)

ayrıca bu siteleri kapatan mahkemeyide çok merak ediyorm haa nasıl bişeydir istedigi gibi site kapatıyo..herneyse türkiye internet alanında cahilliğe dogru gidiyor bunu biliyoruz artık!!
Maç 2-2
katılıom ilk defa haklısın bloggeri kapıcına sade justini kapa veya diğer siteleri kapa ama bloggerin ne işi var justini kaparsan bloggerdede veremezki blogger de umursamıo işi kapasaya o blogları

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink26 Eki 2008  23:51

ya hangi birini denetlesin adamlarda, milyon tane blog var. her biri farklı dilde, hangi birini anlayıp, o ülkenin durumuna kanununa bakıp kapatılacağına karar versin ki, üstelik ücretsiz bir hizmet
Every breath lives me one less to my last
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink26 Eki 2008  23:57

Kapasınlar Dertmi.. Open Dns sayesinde çatır çatır giriyorum..
Bizi Anlıyamadınız, Kavrayamadınız, Gerçeği Bulamadınız.. Çünkü Siz Hiç GALATASARAYLI Olmadınız..!!
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 MS'in Linux'a ani ilgisinin altında yatanlarCHIP Online 3 23 Tem 2009  18:38
 pc min kapanmasının nedeni ne olabilir?HPQ-User 15 28 Eyl 2009  01:58
 Oyun oynarken pc nin kapanmasının nedeni bu mudur?kemo_kemo 7 25 Eki 2010  18:04
 blogger'a reklamndizdar 3 20 Tem 2008  17:28
 Blogger da kendi sitemi yayınlamakuğur143 1 27 Mar 2010  16:41
Bu sayfa 0,87 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu