CHIP Online ve Giveawayoftheday işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var!
CHIP Online, bir cracker'ın bakış açısından yazılım korsanlarının ilginç yöntemlerini inceledi...
CHIP Download sitesinde en çok önerilen 50 programı özel bir dosyada bir araya getirdik.
elektrobeyin
Üye
REP: 11
Mesaj Tarihi : 07 Eki 2008 09:32:01
Sahte antivirus'e benziyor. BU programlar genelde bilgisayarında virus olmadığı halde virus olduğunu iddia ederler ve olmayan virüsü silmek için senden extra para isterler. Sakın inanma ve bilgisayarını gerçek kaliteli bir antivirus ile taramanı tavsiye ediyorum.
OnnuuR
Deneyimli Üye
REP: 116
Mesaj Tarihi : 07 Eki 2008 09:34:20
Korsan Cfosspeed programını kullanıyorum zaten onun işi belliyi orda buy it now yazıo zanki satın alınca virüs gidecek saol yorumun için...
black_flood
Deneyimli Üye
REP: 5
Mesaj Tarihi : 07 Eki 2008 10:36:22
püff sistemine trojen ve casus yazılım mevcut nerden buldun bilmiyorum o dandik şeyi ama adam akıllı bir antivirüsün demosunu kurup temizle ve kurtul.örneğin nod32
PsK_Pc_06
Üye
Mesaj Tarihi : 07 Eki 2008 10:55:22
black_flood'dan alıntı:
püff sistemine trojen ve casus yazılım mevcut nerden buldun bilmiyorum o dandik şeyi ama adam akıllı bir antivirüsün demosunu kurup temizle ve kurtul.örneğin nod32
aynen ...sakın kanıyım deme
Ne Saraylarda Doğduk Nede Fransız Olduk 1907'de Biz Halkın Bağrından Koptuk ...
OnnuuR
Deneyimli Üye
Mesaj Tarihi : 07 Eki 2008 11:12:35
Allah ala bende kasper lisanslı 2009 var nasıl girmişki şimdi tarıyım bari...
oxooxo
Yeni Üye
Mesaj Tarihi : 07 Eki 2008 13:11:49
sanki bu virüsten çok bannere falan benziyo.görünüşe bakılırsa firefox da açtığın bir sayfanın ardından reklam olarak gelmiş.bence sekmeyi kapat gitsin :D
oxooxo
Yeni Üye
Mesaj Tarihi : 07 Eki 2008 13:14:26
pardon desktop üzerindeymiş ama sıradan bi reklam gibi duruyor.temporary files de de olabilir.internet geçmişini çerezleri falan temizle bakalım ne olacak ...
OnnuuR
Deneyimli Üye
Mesaj Tarihi : 07 Eki 2008 18:15:35
Saol bakıyorum şuan...
umu97
Yeni Üye
Mesaj Tarihi : 07 Eki 2008 20:18:42
oxooxo'dan alıntı:
sanki bu virüsten çok bannere falan benziyo.görünüşe bakılırsa firefox da açtığın bir sayfanın ardından reklam olarak gelmiş.bence sekmeyi kapat gitsin :D
keshkesh
Üye
REP: 15
Mesaj Tarihi : 07 Eki 2008 21:36:10
arkadasım açıklamayı okusanız önce :)
CFOSspeed programını bilenler vardır elbet, ağ düzenleyici bir program, sanırım crackli olan versiyonunu kullanıyosun, cfos da kendisini kontrol ederken(dosya boyutu kontrolü olabilir) değişiklik oldugunu algılamış ve sisteminde virus yada trojan olabileceğini bildiriyor. Büyük olasılıkla false positive alarm ama kullandığın crackli olduğu için birşey diyemem. keyli olanını bulursan kaldırıp baştan kur bir daha yapmaz.