Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Sayfa 1 / 3123Sonraki >
Bu ay verilen (Şubat 2008) OpenSuse 10.3 kurulmuyo
/ 3  Sonraki sayfaya git
niyazi
Üye

65 Mesaj

Mesaj Tarihi : 06 Şub 2008  22:19:29
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Hemen bir heyecanla dvd yi taktım sürücüye bilgisayarımı yeniden başlattım dvd den ana menü geldi veeeee install'e gelip enter'e basıyorum Lİnux Kernel yükleniyo diyoo %100 olunca monitör gidiyoooo ve bilgisayar ölece kalıyo .. Birkaç defa denedim ama olmadı...Fişi çekmek zorunda kalıyorum..

Büyük bir hevesle aldığımız Şubat 2008 sayısında verilen DVD lerde yada OpenSuse 10.3 de hata var galiba..

Yetkililer bu sorunu nasıl çözecek bize nasıl yardımcı olacaklar çok merak ediyorum.
Güncelleme: niyazi [06 Şub 2008 22:20:50]
Niyazi Şenel
niyazi'nin profilini görüntüle niyazi'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git

Ücretsiz Tam Sürüm!

Otolara güvenlik kalkanı

A'dan Z'ye Windows 7 Beta1

CHIP Online'dan her gün bir ücretsiz yazılımCHIP Online ve Giveawayoftheday işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var!
Hayat kurtaran 10 otomobil teknolojisiCHIP Online, otomobillerde kullanılan 10 güvenlik teknolojisini mercek altına aldı.
Hayat kurtaran 10 otomobil teknolojisiCHIP Online farkıyla Windows 7 Build 7000'i keşfedin. İşte ilk beta sürümün artıları ve eksileri...
4ReacTiv
Yeni Üye
REP: 8REP: 8REP: 8REP: 8
REP: 8

39 Mesaj

Mesaj Tarihi : 07 Şub 2008  16:40:28
Cd de bir sorun olabilir.Kurulum ekranında cd hatalarını denetle seçeneğine basıp denersen cd de sorun var mı yok mu öğrenebilirsin..
Bu tarz bir sorunu Ubuntu da yaşıyorum bende ve sorun cd deymiş.
4ReacTiv'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) 4ReacTiv'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
cell-o
Katılımcı Üye
REP: 59REP: 59REP: 59REP: 59
REP: 59

839 Mesaj

Mesaj Tarihi : 07 Şub 2008  16:59:20
OpenSuse DVD 'sinde sorun yok.Sorun sizin optik sürücünüzde kaynaklanıyor.Bunun içn yapmanız gereken sadece optik sürücünüzün firmware update yapıp sorundan kurtulmak olacaktır.

cell-o'nun profilini görüntüle (Çevrimdışı) cell-o'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
niyazi
Üye
65 Mesaj

Mesaj Tarihi : 07 Şub 2008  19:42:01
"firmware update" nasıl yapıcam ??????
Niyazi Şenel
Sayfanın en üstüne git
niyazi
Üye
65 Mesaj

Mesaj Tarihi : 07 Şub 2008  20:12:04
tamam nasıl yapulacağını öğrendim ve dvd writer firmware update yaptım..

Ama yine olmadı.. DVD takıyorum.. Bilgisayarı DVD ile başlatıyorum. DVD çalışıyor.. karşılama sayfası geliyor.. ondan sonra install diyorum ve Lİnux Kerneli yükleniyor diyor yükleme %100 olunca monitör kapanıyor kasa çalışmasına rağmen bilgisayar donuyor.. Kalvye yanıp yanıp sönmeye başlıyor ölece kalıyor makina.. klavye çalışmıyor.. kasanın düğmesi çalışmıyor yani hiç bir komut almıyor.. Fişi çekmek suretiyle bilgisayarı yeniden başlatıyorum..

O yüzden sorun kesinlikle DVD de diyorum düşüncem bu.. Çünkü DVD yi normal xp de takıp çalıştırıyorum ve dvd problemsiz çalışıyor.. Hatta open suse 'nin "exe" dosyasını bastım yine çalışmadı.. ve bazı bir kaç programıda yüklemek istedim onlarda çalışmadı.. Mesela oyun yükledim (kayak yarışması) onda problem yokk.. Muhtemelen benim aldığım DVD'nin yarısı düzgün yüklenmemiş yarısı çalışıyoo
Güncelleme: niyazi [07 Şub 2008 20:14:05]
Niyazi Şenel
Sayfanın en üstüne git
ssaraloglu
Yeni Üye

2 Mesaj

Mesaj Tarihi : 10 Şub 2008  13:16:10
ben chip dergisini yeni almaya baslayan bilgisayar öğrencisiyim... İlk olarak ocak sayısını aldım ve dergiyi hiç begenmedim. Beğenmememin sebebi derginin yüzde 70'nin reklam olmasıdır. Tamam yeni teknolojiden haberler verilebilir ama bir bilgisayar dergisi bana kalırsa donanım sorunlarına, yazılım bilgilerine (program tanıtımları, program ipuçları) yer vermelidir. Bu tarz bi dergi yayınının daha faydalı olacaı kanısındayım...

Dergiyi begenmeme rağmen belki bu sayısında faydalı birşeyler vardır diye düşünerek kitapçıya gittim. Dergiye baktığımda ilk gözüme çarpan OpenSUSE oldu...

İlk sayısını beğenmeme rağmen bu sayısını aldım.. Eve bi hevesle geldim openSUSE yi kurmak için fakat arkadaşların anlattığı gibi CD hatası veriyo... yanılmıyorsam sorun setup dosyalarından kaynaklanıyor. ,

Böylesine büyük bir derginin, bu kadar büyük kitleye hitap eden bir derginin ve yayıncı kuruluşun bu denli hatalar yapması hoş olmayan bi durum. Biran önce bu hatayı düzeltip derginin takip edenlerin maduriyetini gidermeleri gerektiğine inanıyorum...

Tekrar şunu belirtirerek; bilgisayar dergisini takip edenlerine daha çok faydalı olacak şelikde yayın yapmasını teklif ediyorum. Reklamdan kurtulup bilgisayar kullanıcılarına yarar bilgiler vermesini tavsiye ediyorum... Eğer bu şekilde devam ederlerse ben ve benim gibi bilgisayar kullanıcıları farklı bilgisaayr dergilerine yönelmekte kalacaklar...
ssaraloglu'nun profilini görüntüle (Çevrimdışı) ssaraloglu'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
CHIP
CHIP Dergisi
271 Mesaj

Mesaj Tarihi : 15 Şub 2008  18:58:17
Merhaba,

DVD üretiminden kaynaklanan bir problem nedeniyle bazı DVD'lere kurulum dosyaları bozuk basılmış.
okurhizmetleri@doganburda.com adresine açık adresinizi gönderirseniz, en kısa zamanda çalışan bir OpenSuse kurulum DVD'si adresinize gönderilecektir.
CHIP'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) CHIP'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
inek_43
Yeni Üye

20 Mesaj

Mesaj Tarihi : 16 Şub 2008  22:22:41
niyazi'den alıntı:

Ama yine olmadı.. DVD takıyorum.. Bilgisayarı DVD ile başlatıyorum. DVD çalışıyor.. karşılama sayfası geliyor.. ondan sonra install diyorum ve Lİnux Kerneli yükleniyor diyor yükleme %100 olunca monitör kapanıyor kasa çalışmasına rağmen bilgisayar donuyor.. Kalvye yanıp yanıp sönmeye başlıyor ölece kalıyor makina.. klavye çalışmıyor.. kasanın düğmesi çalışmıyor yani hiç bir komut almıyor.. Fişi çekmek suretiyle bilgisayarı yeniden başlatıyorum..

O yüzden sorun kesinlikle DVD de diyorum düşüncem bu.. Çünkü DVD yi normal xp de takıp çalıştırıyorum ve dvd problemsiz çalışıyor.. Hatta open suse 'nin "exe" dosyasını bastım yine çalışmadı.. ve bazı bir kaç programıda yüklemek istedim onlarda çalışmadı.. Mesela oyun yükledim (kayak yarışması) onda problem yokk.. Muhtemelen benim aldığım DVD'nin yarısı düzgün yüklenmemiş yarısı çalışıyoo

kardeş nasıl yaptın.Açıklarmısın? Bizde yapalım belki düzelir.
inek_43'ün profilini görüntüle (Çevrimdışı) inek_43'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
frankkiss_03
Yeni Üye

6 Mesaj

Mesaj Tarihi : 17 Şub 2008  19:13:25
ewet kernel de bir sorun var sanırım ve dvd deki bazı programlarda çalışmıyor...
ayrı ayrı olsaydı bir problem olmazdı...
arkadaşa katılıyorum kayak oyunu çalışıyor fakat onun dizinin altında bir oyun daha var exeye tıklıyorum bir cmd penceresi gidip geliyo bir şey olmuyor..
frankkiss_03'ün profilini görüntüle (Çevrimdışı) frankkiss_03'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
niyazi
Üye
65 Mesaj

Mesaj Tarihi : 19 Şub 2008  08:39:22
inek_43'ten alıntı:
niyazi'den alıntı:

kardeş nasıl yaptın.Açıklarmısın? Bizde yapalım belki düzelir.

abi ona gerek yok
DVD ler hatalı
CHIP bana yeni DVD gönderdi ve problem düzeldi.. Şimdi OpenSuse kurdum ve güzel çalışıyor..

Yalnız interete bağlanmıyo.. Etherneti tanıyo (Realtek RTL8139) ama internete bağlanmıyo.. Hala çözemedim :(
Niyazi Şenel
Sayfanın en üstüne git
frankkiss_03
Yeni Üye

6 Mesaj

Mesaj Tarihi : 22 Şub 2008  21:19:27
dvd elime ulaştı chipe teşekkürler bi deneyeceğim bende yarın eğer kurulursa size ayrıntılı bir şekilde anlatırım :)
frankkiss_03'ün profilini görüntüle (Çevrimdışı) frankkiss_03'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
/ 3  Sonraki sayfaya git
Hızlı Geçiş:
Sayfa 1 / 3123Sonraki >
Snitz Forums 2000

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler