Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Bu tartışma hiç bitmez: Oyunlar zararlı mı?
CHIP Online
www.chip.com.tr

3218 Mesaj

Mesaj Tarihi : 30 Eyl 2008  00:01:00
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Oyun oynamak zararlı mı? İşte çok tartışılacak bir psikolog görüşü ve Yalova'dan ilginç bir yasak...

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Bu-tart...mi_8685.html

Oyunların zaman içinde bağımlılık yarattığını belirten uzmanlar, etki altında kalan çocukların çevrelerine karşı daha saldırgan ve zarar verici eylemlere yöneldiğine dikkat çekiyor.

Piyasaya her yıl çıkan yüzlerce yeni bilgisayar oyunu başta görsel efektleri ve aksiyon sahneleri olmak üzere etkileyici senaryolarıyla dünya genelinde milyonlarca çocuğun ilgisini çekiyor. Kimi çocuklar evlerinde zamanlarının büyük bir bölümünü bilgisayar başında oyun oynayarak geçirirken, kimileri de ailesinin bilgisi dışında internet kafelere giderek, saatlerce oyun oynuyor.

Eğlenceli gibi görünse de özellikle şiddet içerikli birçok bilgisayar oyununun çocukları tehdit ettiği bildirildi. Okulların açılmasına rağmen çocuklarını bilgisayar başından kaldıramayan birçok ailenin, evde uyguladığı her türlü yaptırıma rağmen bir sonuç alamadığından şikayet ederken, kimilerinin de uzmanların kapısını çalarak profesyonel yardım istediği ifade edildi.

Ailelerin en büyük şikayetinin ise "çocuklarının derslerden geri kalması, ödevlerini yapmaması, aile bireyleriyle az vakit geçirmesi, okuldan kaçarak veya kendilerinden izin almadan internet kafelere gitmesi" olduğu belirtildi.

Tüm konu: Bu tartışma hiç bitmez: Oyunlar zararlı mı?

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Oyunların gerçekten bu kadar tehlikeli olabileceğine inanıyor musunuz?

CHIP Online'nin profilini görüntüle
Sayfanın en üstüne git

Otolara güvenlik kalkanı

Bu PC çok canlar yakacak!

Gurbetçilere MS desteği!

20090108003140CHIP Online, otomobillerde kullanılan 10 güvenlik teknolojisini mercek altına aldı.
Lenovo-dan-ince-bir-hepsi-bir-arada-sistemLenovo'dan tasarım harikası: Yeni hepsi bir arada PC IdeaCentre A600 göreni büyülüyor...
Lenovo-dan-ince-bir-hepsi-bir-arada-sistemMicrosoft, Almanya'da verdiği eğitimlerine Türk vatandaşları için özel bir seçenek ekliyor...
ntavsan
Yeni Üye

20 Mesaj

Mesaj Tarihi : 30 Eyl 2008  01:25:11
Ya gidipte satan insanlar üzerindeki yaş sınırlamalarına uyarsa bir problem olmayacaktır. +18 oyunu 10 yaşındaki çocuğa satarsan olacağı bu
ntavsan'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) ntavsan'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
AdRaMiTi
Deneyimli Üye
REP: 512REP: 512REP: 512REP: 512
REP: 512

1802 Mesaj

Mesaj Tarihi : 30 Eyl 2008  01:37:45
Ben burda knight türü oyun niye göremiyorum madem yasaklama getiriyorlar ya tam getirsinler yada hiç getirmesinler.O kadar gencimiz kendini saatlerce knight denen oyuna bağlıyor ve hayatları gölge altında güneş görmeyen bir fidan misali kuruyup gidiyorlar.Bence bir önlem alınacaksa ilk olarak bu tür oyunlara alınmalı.

BeNiM BiLGiM,BeNiM GüCüMDüR !

AdRaMiTi'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) AdRaMiTi'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
es-low
Katılımcı Üye
REP: 34REP: 34REP: 34REP: 34
REP: 34

772 Mesaj

Mesaj Tarihi : 30 Eyl 2008  08:47:33
---Knight OnLine Hayat OffLine---

şu lanet olası oyunu 6 senedir oynuyorum ama bi türlü bırakmıyorum.
zararını çok gördüm ve 1.5 aydır oynamıyorum yavas yavas sınır koydum kendime ve gerçekten bunlardna kurtulunca yaşadıqınızı anlıyosunuz.
önceden ailemden çok bu oyun basındaydım okuldan izin alıp gelir bunu oynardım
ama artık anladım ki herşey oyun deqil
yine yeri geldiqinde oynanabilir ama belirli bi sınırı aşmamak kaydı ile...

içimi döktm nese iyi oldu..
es-low'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) es-low'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
PCorsan
Yeni Üye
14 Mesaj

Mesaj Tarihi : 01 Eki 2008  11:07:09
Cem yılmaz abimizin dediği gibi çocuklar beni örnek alıyormuş küfür ediyorlarmış. Beni örnek alıyorsa film yapsın o zaman diyor. filmlerim iyi olmuyormuş küfürlü olduğu için. _şu noktaya dikkat_ sen diyor çocuğuna küfürün kötü olduğunu öğretmediysen o senin problemin. sen filmi yapamamışın diyorsunda asıl sen çocuğu iyi yapamışın diyor. :D Anne baba neyin ne olduğunu öğretmiyor çocuk iyiyi kötüyü ayırt edecek durumda değilken ne görürse onu kendi yorumlar. Suç anne babada oyunda değil. Ve bu yüzde yüz. He bağımlılık denen birşey var oda oyun bağımlılık ama hayatla karşılaştırma yapıpda oyunun kötü yanlarını uygulama o olacak şey değil oluyorsa anne baba suçlu. ona onu öğretmemişlerdir. he biz öğrettik diyorlarsa o zaman çocuk spastik :D
PCorsan'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) PCorsan'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Fattur
Bilgin Üye
REP: 52REP: 52REP: 52REP: 52
REP: 52

2100 Mesaj

Mesaj Tarihi : 03 Eki 2008  22:29:10
ben katılmıyorum.Ayrıca oyunlar zaten belli yaş gruplarına göre üretilir.Alan da satan da buna dikkat etmezse olacğı budur.Ayrıca oyunları yasaklamak daha saçma birşey 25 yaşındaki bir adam oynamak isterse ne yapacak.Neyseki sadece internet kafelerde yasaklanmış.Ama birazda haklılar.çünkü cafelere gidenlerin çoğu 0-18 yaş aralığında
Güncelleme: Fattur [03 Eki 2008 22:29:32]
Vista Hakkında bilinmeyenler, Yanlış bilinenler:
http://www.chip.com.tr/forum/Vista-..._t71448.html
Ayrıca Vista ram düşmanı vbvb. diyenlere önemle bakmaları duyurulur
Windows 7 Milistone3 Resimleri(ilk)
http://www.chip.com.tr/forum/Window..._t73514.html
Fattur'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) Fattur'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
ibrahim7892
Üye
REP: 5REP: 5
REP: 5

353 Mesaj

Mesaj Tarihi : 03 Eki 2008  22:31:31
call of duty 4 oynadım adam vurdum gears of war oynadım adam bıctım ama hıc gercek hayatta uygulamadım bunları bence tamamen oyun sektörünün hızla buyumesınden rahatsız olanların canlarının sıkılmasından kaynaklanıyor
ibrahim7892'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) ibrahim7892'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Hızlı Geçiş:
Snitz Forums 2000

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler