Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Sayfa 2 / 4< önceki1234Sonraki >
Bunu gördükten sonra tartışalım VİSTA'yı
Önceki sayfaya git / 4  Sonraki sayfaya git
Recep Baltaş
CHIP Online
REP: 240REP: 240REP: 240REP: 240
REP: 240

5166 Mesaj

Mesaj Tarihi : 17 May 2008  15:28:17
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Vista'nın ne kadar mükemmel bir işletim sistemi olduğunu anlamak biraz vakit alacak. Vista 2 gün kullanılınca anlaşılacak bir işletim sistemi değildir.

1 ay Vista kullandıktan sonra XP'ye dönüş yapamazsınız. Ayrıca Vista gayet stabil bana göre.
Trakya Üniversitesi Almanca Öğretmenliği | LEVEL Donanım Editörü | CHIP Yazı İşleri
Recep Baltaş'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) Recep Baltaş'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git

Ücretsiz Tam Sürüm!

Yasal mı, yasak mı?

En beğenilen 50 program

CHIP Online'dan her gün bir ücretsiz yazılımCHIP Online ve Giveawayoftheday işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var!
Hacker araçları yasaldır, eğer...CHIP Online, bir cracker'ın bakış açısından yazılım korsanlarının ilginç yöntemlerini inceledi...
Hacker araçları yasaldır, eğer...CHIP Download sitesinde en çok önerilen 50 programı özel bir dosyada bir araya getirdik.
mstf_yilmaz
Yeni Üye
21 Mesaj

Mesaj Tarihi : 17 May 2008  16:01:12
Recep Baltaş'tan alıntı:
Vista'nın ne kadar mükemmel bir işletim sistemi olduğunu anlamak biraz vakit alacak. Vista 2 gün kullanılınca anlaşılacak bir işletim sistemi değildir.

1 ay Vista kullandıktan sonra XP'ye dönüş yapamazsınız. Ayrıca Vista gayet stabil bana göre.

Arkadaşım bn vistayı 4 aydan beri kullanıyorum ama mavi ekran olayı ortaya çıkınca hallemedim bir türlü.Makineyi ilk aldığımda bn de senin gibi düşünüyodum yapılan eleştirilerin vista için büyük bir haksızlık olduğunu vista için biraz daha zaman gerektiğini falan yazıyodum, forum sitelerine.
Biliyosun Sp1 yayınlandı rahatlarız dedik ama sp1 i kurunca mavi ekranın üzerine bi olay daha eklendi makine çok kısa bir zaman da açılıyoo, sağ taraf da saat bağlantım falan simgeler geliyoo 20 saniye geçtikten sonra 15 saniyelik bir kitlenme oluyo. Kullandığım virüs programı Kas.7.0 ondan onduğunu düşündüm ilk başta ama simgesi geliyoo sağda bütün simgeler açılıyo ondan snra kitleniyo. Tabiki 15 sny lik bii kitlenmee.
mstf_yilmaz'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) mstf_yilmaz'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Selçuk İslamoğlu
CHIP Online
REP: 13REP: 13REP: 13
REP: 13

1665 Mesaj

Mesaj Tarihi : 17 May 2008  16:38:05
Mavi ekranı okumasını bilmek lazım arkadaşlar öncelikle.

Blur bir resimden anlaşılabilecek hiç bir şey yok. Mavi ekran çözümleri orada belirtilen dosya adı ile yakından alakalı. Tabi bir diğer nokta ise Sistem Sorunları Çözümleri'ni de okuyabilmek. Malesef Microsoft Türkiye bu konuda ne yalan söyleyeyim, kötü. Keza sistem sorunlarının çözümleri Türkçe gelmiyor.

Yapmanız gereken bir şey var, Vista olsun, Linux olsun, XP olsun...

1. Sisteminizi kurduktan sonra ASLA ama ASLA cihazınızla gelen CD'deki sürücüleri kurmayın. Gidin sitesine, en son sisteminize uygun(!) sürücüleri indirin. Hatta format atmadan yapın bunu, arada aklınıza estiğinde yapın. Sisteminize uygun diyorum keza nice insan 64-bit'e 32-bit sürücüsünü kurmaya çalışıp mavi ekran hatası alıyordu.

2. Sistem sorunları ve çözümlerini okuyun. Eğer sisteminizle ilgili bir sorun varsa onu Microsoft'a gönderin. Yanıtlar o gün içinde geliyor zaten. Bakınız benim sistemimde, önceden çıkmış sorunlar:

Şimdi bakarsak, bir tane bile Vista kaynaklı hata yok. Hepsi sürücü ve donanım üreticilerinin sorunu. Hepsinin çözümlerinde de en son sürücüleri indirebileceğim adres var. Bu hatalardan Realtek LAN (anakartımla gelen ağ sürücüsü) hatası mavi ekran verdi ve o da düzeldi o gün içinde,keza yeni sürücülerini indirdim. Keza SP1 için özel sürücü çıkarmış sağolsun Realtek...

3. Eski Programlarınızı kurmadan önce de gidin bakın yeni sürümü var mı... Özellikle Anti virüsler, Firewallar gibi programlar sistem çekirdeğiyle oynayan programlardır. XP'ye göre ayarlanmış bir Anti-virüs'ü Vista'da çakışması kadar doğal bir durum yok.

Selçuk İslamoğlu
CHIP Online TR Internet Projeleri Uzmanı
Selçuk İslamoğlu'nun profilini görüntüle Selçuk İslamoğlu'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
mcafee23
Üye

59 Mesaj

Mesaj Tarihi : 17 May 2008  17:57:17
Sene 2002'de üzerinde 3 sene Windows 98 kullandığım ve mavi ekranlardan bıktığım bilgisayarıma format atıp Xp kurdum kasaya hiçbir bileşen eklemedim kasmasına yavaşlamasına rağmen hiç mavi ekran görmedim inanın.(Demek ki yapınca oluyor.)

Daha sonra üzerinde xp kurulu yeni bir pc aldım yine yıllarca kullandım daha sonra vista ya geçtim mavi ekran tekrar kabusum oldu.Düşünün Vista nın tasarımı için 6 yıl ayrıldı geçmişte hiçbir sürüme bu kadar zaman verilmemişti.
Ve altı yıl sonra çıkan işletim sistemi masmavi ekranlarla bizimle dalga geçer gibi.

Microsoft çalışır yaparsa bugün vista ile mavi ekran gösteren bilgisayarınızda 2 sene sonra hiçbir donanım değişikliği yapmadan windows 7 çalıştırabilirsiniz.

Sözün Özü : "Programlara ve donanıma hata yaptıran işletim sistemidir."

Güncelleme: mcafee23 [17 May 2008 18:03:48]
mcafee23'ün profilini görüntüle (Çevrimdışı) mcafee23'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
serkanyuregir
Üye

78 Mesaj

Mesaj Tarihi : 17 May 2008  18:17:19
bence vista gereksiz servisleri kapattıktan sonra süper bir işletim sistemi.

Bana göre microsoftun bugüne kadar çıkardığı en iyi işletim sistemi.
serkanyuregir'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) serkanyuregir'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
swordmaster_65
Deneyimli Üye
REP: 124REP: 124REP: 124REP: 124
REP: 124

1811 Mesaj

Mesaj Tarihi : 17 May 2008  19:27:10
Kim ne derse desin vista bugune kadar cıkmıs en güzel işletim sistemi stabilizesi güvenlik olasıkları kendini yeniliye bilmesi görsellik... daha ne olsun.
Sen vistaya istediklerini verdikten sonra vista resmen ucuyor süper bir işletim sistemi haline geliyor yeterki isteneni ver.
Sen gider p4 512 mb rama vista kurarda kasıo dersen yanılırsın!
Ayrıca mavi ekran hataları insanı gıcık ediyor ancak bir ton çözüm yolları var ramler driverleri bios... bunları uyuglayıp sorunu çözdükten sonra vistanın keyfine varacaksınız.

Recep Baltaş'tan alıntı:

Dedigi gibi vistayı 1 2 ay kullanın farkı göreceksiniz xp 1 2 ay sonra kasmlar yavaslamalar yaparken vista resmen performnas artırıyor daha ne olsun yani bir işletim sisteminden beklenenlerin hepsi var...
swordmaster_65'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) swordmaster_65'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Tırtıl
Üye
REP: 3REP: 3REP: 3
REP: 3

180 Mesaj

Mesaj Tarihi : 18 May 2008  01:33:25
mcafee23'ten alıntı:
Sözün Özü : "Programlara ve donanıma hata yaptıran işletim sistemidir."

Kusura bakma ama bu kadar kötü bir öz duymadım hayatımda. Yani insanların alkollüyken kaza yapmasına sebep arabalarıdır demekle aynı şey bu.

Sen alkollüyken (vücuduna uyumsuz bir nesne aldıysan: yani kendi donanımına uygunsuz bir yazılım kurduysan) , seni taşımak için yapılmış bir arabanın sağa doğru kayması arabanın suçu değildir.

Yani programcılık da okuyorum. BASIC ile anlatayım

10 GOTO 20
20 GOTO 10

yazdıysam ve program kilitlendiyse, bu BASIC'in suçu mudur? Hayır. Kısacası "kötü programcılık" vardır. Kötü donanım sürücüleri de vardır. Bunları kabul etmemek saflık olur. Creative dünyanın en iyi ses kartlarını yapan firmaydı fakat en kötü sürücüleri yazıyorlardı. Windows'un suçu muydu bu? Tabi Microsoft günah keçisi, ilerde Microsoft'u suçlayanı görürsen şaşırmam Türkiye'de benzin fiyatları arttı diye.

Ne kadar arttı cahillik. Bugün Vista'ya XP'nin grafik arabirimlisi diyen zihniyet yeni bitti yerden. Bilmezler ki, XP Windows 2000'inin yeni arabirimlisiydi. Hem de Vista ve XP arasındaki farktan çok daha az bir farkla.

Neyse önümüzdeki sene herkes Vista kullanacak bir şekilde.
Güncelleme: Tırtıl [18 May 2008 01:37:21]
Tırtıl'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) Tırtıl'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
uysaler
Yeni Üye

2 Mesaj

Mesaj Tarihi : 14 Ağu 2008  23:55:24
2.5 yıldır orijinal vista home premium kullanıyorum,format nedir bilmiyorum bende önceden xp media center vardı bana çok basit geliyordu vista daha kullanışlı,sizde zamana ayak uydurun derim vista mükemmel xp hayır,xp yi gördüğüm yerde oyuncak görmüş gibi oluyorum valla.
uysaler'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) uysaler'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
ercanyerci
Katılımcı Üye
REP: 45REP: 45REP: 45REP: 45
REP: 45

600 Mesaj

Mesaj Tarihi : 15 Ağu 2008  00:05:56
xp yi lamborghini ye benyetiyorum hızlı ama zayıf visyatı ise mercedese hızlı güvenilir,karizmatik...
K-4S-1M'da Aşk bi başkadır...

ercanyerci'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) ercanyerci'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
gazi909
Katılımcı Üye
REP: 63REP: 63REP: 63REP: 63
REP: 63

608 Mesaj

Mesaj Tarihi : 15 Ağu 2008  00:16:46
El insaf...Yaşasın Vista...
gazi909'un profilini görüntüle gazi909'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Önceki sayfaya git / 4  Sonraki sayfaya git