Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!
 

Büyük bellek, dokunmatik ekrana karşı
CHIP Online
www.chip.com.tr



3218 Mesaj

Kayıt: 06 Oca 2004
Mesaj Tarihi : 10 Eyl 2008  00:14:31
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
N96 ve XPERIA X1'den önce, Sony Ericsson ve Nokia'nın mevcut iki üst modeli kapışıyor.

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Buyuk-b...si_8321.html

N95 8GB ve G900, Nokia ve Sony Ericsson'un en üst modelleri olma unvanını taşıyorlar. Üreticiler bu iki modelde farklı özellikleri vurguluyorlar: Nokia büyük miktarda bellek kullanıyor, Sony Ericsson ise dokunmatik ekran. CHIP Online bu iki akıllı telefonu ufak bir karşılaştırmaya tâbi tutuyor.

Nokia, N95'in halefi N95 8GB ile her durum için donanımlı olan bir cep telefonu arayanlara hitap etmek istiyor. Hiçbir şeyden kısılmamış donanım yelpazesi sayesinde N95 8GB Kasım 2007'den bu yana en çok beğenilen telefon olma unvanını taşıyor.

Popülerlik sırasında ise Sony Ericsson G900 daha alt sıralarla tatmin olmak zorunda kalıyor. Hâlbuki cihaz dokunmatik olmasına rağmen, sıradan bir cep telefonu gibi rahatlıkla kullanılabilen yegâne telefonlardan bir tanesi. Sony Ericsson'un kendisi G900'ü herkese yönelik sörf-telefonu olarak görüyor.

Symbian'lı arkadaşlar
İki akıllı telefon da Symbian işletim sistemini baz almasına rağmen aralarında belirgin farklar bulduk. Fakat ikisinde de şu durum ortak: Nerede çok fazla özelikle varsa orada performansla ilgili sorunlar oluyor. Ne Nokia'nın S60 sistemi ne de Sony Ericsson'un UIQ arayüzü çok hızlı çalışabiliyor.

Fakat N95 8GB ve G900 sadece hız konusunda test edilmediler, onları birçok farklı teste tâbi tuttuk. İlerleyen sayfalarda telefonların zayıf ve güçlü yanlarının genel bir özetini okuyacaksınız.


Tüm konu: Büyük bellek, dokunmatik ekrana karşı


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu kapışmanın galibi kim olmalı?

CHIP Online'nin profilini görüntüle
Sayfanın en üstüne git

Ücretsiz Tam Sürüm!

Otolara güvenlik kalkanı

A'dan Z'ye Windows 7 Beta1

CHIP Online'dan her gün bir ücretsiz yazılımCHIP Online ve Giveawayoftheday işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var!
Hayat kurtaran 10 otomobil teknolojisiCHIP Online, otomobillerde kullanılan 10 güvenlik teknolojisini mercek altına aldı.
Hayat kurtaran 10 otomobil teknolojisiCHIP Online farkıyla Windows 7 Build 7000'i keşfedin. İşte ilk beta sürümün artıları ve eksileri...
uzunoglan
Yeni Üye


25 Mesaj
Kayıt: 05 Ağu 2008

Mesaj Tarihi : 06 Eyl 2008  12:33:30
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
G900 ün Xenon flaşının olmadığını, video çekiminin QVGA olduğunu,ekranının 2.4'' olduğunu ancak UİQ arayüzünün S60 a göre daha kullanışlı olduğunu, şarj süresinin N95 ten çok daha fazla olduğunu, el yazısı tanımasının büyük avantaj olduğunu, cepte çok daha kolay taşınabileceğinide söyleseydiniz güzel bir karşılaştırma olurdu..
uzunoglan'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) uzunoglan'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Hızlı Geçiş:
Snitz Forums 2000
 
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler