Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Büyük şirketlerin ilginç alan adı eğilimi
CHIP Online
www.chip.com.tr

3218 Mesaj

Mesaj Tarihi : 07 Eyl 2008  10:00:00
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Büyük şirketlerin aleyhinde yayın yapmak için kullanılabilecek alan adları kimlerin elinde?

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Buyuk-s...mi_8577.html

FairWinds tarafından yapılan bir araştırma, Dünya çapındaki büyük şirketlerin ilginç bir alan adı satın alma eğilimini ortaya koyuyor. Araştırmaya göre Fortune 500 ve Global 500 listelerindeki şirketlerin yüzde 35'i, "***sucks.com" şeklindeki alan adlarını satın almış durumda. İngilizcede "sucks" terimi argo olarak kabul ediliyor ve en masum şekliyle "memnun etmeyen, kalitesiz ürünler sunan" gibi anlamlara geliyor.

Örneğin Wal-Mart, Coca-Cola, Toys"R"Us gibi şirketler, isimlerinin sonuna "sucks" getirilerek oluşturulan alan adlarını (coca-colasucks.com, wal-martsucks.com gibi) satın alan büyük şirketlerden sadece birkaçı. Ancak bu şirketler, alan adlarını aldıktan sonra herhangi bir içerik yayınlamıyor; sadece alan adlarının kendi aleyhlerinde kullanılmasını engellemiş oluyor.

Araştırmada, listelerde bulunan şirketlerden yüzden 45'ini ilgilendiren "sucks" alan adlarının henüz kimse tarafından satın alınmadığı belirtiliyor. Yüzde 20'lik bir kısım ise farklı isimlere kaydedilmiş durumda.

Tüm konu: Büyük şirketlerin ilginç alan adı eğilimi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Büyük bir şirketiniz olsaydı, bu tip alan adlarını satın alır mıydınız?

CHIP Online'nin profilini görüntüle
Sayfanın en üstüne git

Sony Vaio VGN-CS118E

VIZO Xena II VZ-NLC-110

Samsung Sens X360

Sony Vaio VGN-CS118EHem taşınabilirlik hem de performans arayan kullanıcılara yönelik olan Sony, performansına uygun bir fiyatla satılıyor.
VIZO Xena II VZ-NLC-110Eğer dizüstü bilgisayarınızın çok ısınmasından şikâyet ediyorsanız Xena II ile sisteminizi rahatlatabilirsiniz.
VIZO Xena II VZ-NLC-110İncecik tasarımıyla oldukça şık görünen X360, gerek iş gerek eğlence amaçlı olsun tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak keyifli bir ürün.
burakesan_1993
Katılımcı Üye
REP: 19REP: 19REP: 19REP: 19REP: 19
REP: 19

862 Mesaj

Mesaj Tarihi : 07 Eyl 2008  10:55:37
Hayır.Asla bide argo bi anlamıda varsa argoya niye para yatiriim
burakesan_1993'ün profilini görüntüle (Çevrimdışı) burakesan_1993'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
wrldxplrr
Yeni Üye

20 Mesaj

Mesaj Tarihi : 07 Eyl 2008  15:55:53
Almazdım.Kötü yanları orda yayınlasınlarki düzeltelim deilmi....
wrldxplrr'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) wrldxplrr'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
DsR
Yeni Üye

27 Mesaj

Mesaj Tarihi : 07 Eyl 2008  17:29:29
eğer ezici ve diktatör şeklinde bi politika izliyosan alırdım ki alehime yayın kolay olmasıın ama normal bi politikaysa almazdım ki beni yıpratmak isteyenler başaramıyıcaklarını eninde sonunda anlasın
DsR'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) DsR'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Fattur
Bilgin Üye
REP: 52REP: 52REP: 52REP: 52
REP: 52

2100 Mesaj

Mesaj Tarihi : 09 Eyl 2008  16:13:46
Alırdım tabi suck ın anlamını biiliyorum. büyük bir şirket olsaydım alırrdım.ama kiçik çaplı şirketsem gerek yok.
Vista Hakkında bilinmeyenler, Yanlış bilinenler:
http://www.chip.com.tr/forum/Vista-..._t71448.html
Ayrıca Vista ram düşmanı vbvb. diyenlere önemle bakmaları duyurulur
Windows 7 Milistone3 Resimleri(ilk)
http://www.chip.com.tr/forum/Window..._t73514.html
Fattur'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) Fattur'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Hızlı Geçiş:
Snitz Forums 2000

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler