Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

CHIP Kurtarma CD'si
Ufuk Yamankılıçoğlu
Moderatör

8 Mesaj

Mesaj Tarihi : 31 Eki 2007  16:39:06
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Merhaba,

CHIP Kurtarma CD’si ile ilgili sorulara bu sayfada genel olarak cevap vermeye çalışalım. Çözemediğiniz bir sorun olursa burada sorabilir ve cevap alabilirsiniz.

1. VistaPE ISO dosyası küçük

Çalışan bir ISO dosyasının boyutu yaklaşık olarak 283 MB olmalıdır (seçilen bileşenlere göre değişebilir). ISO dosyanız daha küçükse sorun şunlardan kaynaklanabilir:

a) Windows Vista’nın kısıtlı bir sürümünü kullanıyorsunuz (OEM, değiştirilmiş Systembuilder sürümü, Beta, RC, gibi...)
Böyle bir durumda Vista’nın orijinal tam sürümünü temin etmeli veya alternatif olarak WAIK kitini yüklemelisiniz.

b) Winbuilder’ın dizin ağacında "CHIP Kurtarma CD’si" kaydının işaretli olması gerekir. Ancak bu şekilde paketin içindeki skriptler eksiksiz olarak işlenebilir.

2. Kurtarma CD’si boot sırasında şu hata mesajını veriyor:

Windows failed to start...
file \windows\system32\boot\winload.exe
Satus 0xc0000001
Info: The selected entry could not be loaded because the application is missing or corrupt.

Bu durumda sabit diskiniz eski FAT32 dosya formatıyla biçimlendirilmiştir. Bu Vista’da genel olarak problemlere neden olur. Tek çözüm sabit diski convert komutuyla NTFS’e dönüştürmektir. Mesela:

convert c: /fs:ntfs

3. Kurtarma CD’si boot sırasında takılıyor/açılmıyor

Teknik olarak söylemek gerkeirse, Kurtarma CD’si boot ederken, “boot.wim” dosyası açılır. Bu dosyada kullandığımız Windows PE 2.0 bulunur. RAM’i az olan yavaş bilgisayarlarda bu açma işlemi çok uzun sürebilir ve sistem kilitlenmiş gibi görünebilir. Bizim tavsiyemiz en az 1 GB RAM’e terfi etmek olacaktır.

4. Winbuilder log dosyasında şu hata mesajıyla karşılaşıyorum:

Request Windows Vista DVD... Request Windows Vista DVD... Request Windows Vista DVD...

3 warning messages

Common components (beta)
Explorer Vista
MMC

Bu üç komut dosyasını ISO’ya sadece Vista kurulum DVD’sini (orijinal tam sürümüne) kaynak olarak verirseniz, ekleyebilirsiniz. WAIK kullanıcıları Winbuilder’da “Addons” altında bu skriptlerin seçili olmadığından (önünde onay işareti olmamalı) emin olmalı.

5. Winbuilder log dosyasında şu hata mesajıyla karşılaşıyorum:

DirDelete – Dizinin silinmesi başarısız! [%BaseDir%\Projects\VistaPE\App\Antivirus\ClamWinPo rtable]

Bu hata mesajının neden kaynaklandığını ben de bilmiyorum. Sorun büyük ihtimalle Vista OEM sürümlerinden kaynaklanıyor. Ancak bu hatanın VistaPE ISO dosyası üzerinde bir etkisi yok, ISO dosyasının çalışması gerekir. Sadece “Projects\VistaPE\App\Antivirus” dizininde gereksiz bir dizin arta kalıyor.

CHIP Kurtarma CD’si ile yaşadığınız tecrübeleri ve sorunları burada bizimle paylaşabilirsiniz.

Ufuk Yamankılıçoğlu
CHIP

Ufuk Yamankılıçoğlu'nun profilini görüntüle Ufuk Yamankılıçoğlu'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git

Sapphire HD 4830 - 512 MB

Sony Vaio VGN-CS118E

VIZO Xena II VZ-NLC-110

Sapphire HD 4830 - 512 MBFirmaların referans sistemlere kendi tasarımlarını uyguladıklarında nasıl daha iyi sonuçlar alabilecekleri gösteren bir ürün.
Sony Vaio VGN-CS118EHem taşınabilirlik hem de performans arayan kullanıcılara yönelik olan Sony, performansına uygun bir fiyatla satılıyor.
Sony Vaio VGN-CS118EEğer dizüstü bilgisayarınızın çok ısınmasından şikâyet ediyorsanız Xena II ile sisteminizi rahatlatabilirsiniz.
altayayhan
Yeni Üye
REP: 5REP: 5REP: 5REP: 5REP: 5
REP: 5
24 Mesaj

Mesaj Tarihi : 08 Ara 2007  17:54:30
live xp ile birlikte yapmaya çalışıyorum ancak olmuyor.derginin verdiği winbuilder de live xp çıkmıyor.ben de sitesinden indirdim live xp yi download ettim fakat iş iso oluşturmaya gelince
[Counts]
Missing=0
Obsolete=0
Errors=1
Warnings=1

Errors:
"Build Model is unselected"
Warnings:
Problem with line: Call "Before" (autoUPX, Create ISO);
>>>hatasını veriyor.sizce bu build model is unselect hatası nedir? ben seçilecek bi model numarası görmüyorum
altayayhan'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) altayayhan'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
timur83
Yeni Üye
2 Mesaj

Mesaj Tarihi : 28 Tem 2008  21:49:18
mrb.ben temmuz 2008 derginizde kurtarma cd dvd hazırlama bolumu ile ilgili bir soru soracaktım.ben bu kurtarma olayını laptopımda denedim ama beceremedim.Dergideki işlemleri aynen uygladım ama VirtualBox'da başlat dediğimde masaüstü gorunmuyor yardımcı olabilir misiniz acaba
teşekkurler
timur83'ün profilini görüntüle (Çevrimdışı) timur83'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
makarna
Üye
REP: 11REP: 11REP: 11REP: 11
REP: 11

93 Mesaj

Mesaj Tarihi : 28 Tem 2008  22:35:06
http://www.nu2.nu/pebuilder/#download bununla vistaPE yaparsın.
makarna'nın profilini görüntüle makarna'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
timur83
Yeni Üye
2 Mesaj

Mesaj Tarihi : 30 Tem 2008  16:04:44
ufuk bey xp kurtarma cdsi ile ilgili yardımcı olabilir misiniz.bir turlu beceremedim.
tum işlemleri yapıyorum xp bir pencerede açılıyor ama masaustu gorunmuyor.
timur83'ün profilini görüntüle (Çevrimdışı) timur83'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
CHIP
CHIP Dergisi
271 Mesaj

Mesaj Tarihi : 01 Ağu 2008  13:26:05
Merhaba,

www.chip.com.tr/chipdergi/kurtarmadvd adresindeki ZIP dosyasını indirdiniz mi? Dosyayı indirdikten sonra dergide anlatıldığı gibi arşivi açmanız ve anlatılan işlemleri uygulamanız gerekiyor. VirtualBox'ta sorun yaşıyorsanız ISO dosyasını CD'ye yazmanızı öneriyorum. ISO dosyasını ayrıca farklı bilgisayarlarda denemeye çalışın. ISO dosyası oluşturulurken bir hata meydana gelmediyse, sistemin sorunsuz olarak açılması gerekir.
Saygılarımla,

Ufuk Yamankılıçoğlu
CHIP'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) CHIP'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Hızlı Geçiş:
Snitz Forums 2000

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler