Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Cebinizle konuşmayın, tepenize yıldırım düşer

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink21 Tem 2008  22:14

Rusya'da son zamanlarda yaşanan yıldırım çarpması olaylarının sorumlusu bulundu: Teknoloji...

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Cebi ... rim-duser_7886.html

Kanser, radyasyon derken, taşınabilir cihazların ve özellikle de cep telefonlarının yarattığı yeni bir tehlike daha ortaya çıktı. Rus yetkililerin yaptığı açıklamaya göre geçtiğimiz 2 hafta için bir düzineden fazla Rus vatandaşı, cep telefonu ve benzeri aletler kullanırken yıldırım çarpmasına maruz kaldı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Rusya'nın Neftekamks şehrinde güneşlenen 3 kişi, aniden oluşan fırtınada yıldırım çarpmasına maruz kalarak hayatını kaybetti. Görgü tanıkları aniden bir ses duyduklarını ve ardından yaklaşık 7 metre yüksekliğinde bir ışık kümesi gördüklerini belirttiler.

Bir diğer olayda cep telefonu ile konuşan bir kadın yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybetti. Rus medyasının aktardığı benzeri olaylarda ise bir gencin, yine cep telefonu ile konuşurken, 10 yaşında bir çocuğun bisiklete binerken ve bir çiftçinin korunmak için kafasına metal bir tabak tutarken yıldırım çarpmasına maruz kaldığı belirtildi.

Rusya hükümeti ise, son zamanlarda giderek artan yıldırım çarpma olaylarının tamamen cep telefonu ya da iPod gibi taşınabilir cihazların artmasına bağlıyor.

Meteoroloji merkezi FOBOS'tan Leonid Tarkov adlı yetkili ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Günümüzde cep telefonları, MP3 çalarlar ve benzeri taşınabilir aletlerin kullanımında büyük artış var ve bu cihazların elektromanyetik alanlar oluşturduğu, bu manyetik alanların da yıldırım çarpma riskini arttırdığı tartışılmayacak bir gerçek."

CHIP Online yorumu:
Görünen o ki, her ne kadar tüm yıldırım çarpması olaylarını teknolojiye bağlamak doğru olmasa da, cep telefonu ya da diğer taşınabilir cihazlar bu tip vakaları tetikleyebiliyor. Belki de en iyisi, fırtınalı havalarda taşınabilir cihazları kapatmak...

Tüm konu: Cebinizle konuşmayın, tepenize yıldırım düşer

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Fırtınalı havalarda taşınabilir cihazların tehlike oluşturduğuna inanıyor musunuz?

En üste gitBu mesajı bildir

Denetmen
REP: 657, 4,06

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink21 Tem 2008  22:15

Kesinlikle inanıyorum.
En üste git

Üye
REP: 74, 3,61

Kişisel Sayfası

PermaLink21 Tem 2008  22:17

gerçektende öyle sağlıklı bir insan düzenli bir şekilde cep telefonu yanında taşısın belli bir süre sonra bacaklarında ağrı bile oluyor hiç konuşmasa bile
En üste git

Üye
REP: 89, 3,62

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink21 Tem 2008  22:17

bana sacma geldi biraz

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink21 Tem 2008  22:20

bnde inanıyorum ama biri çıkıp ta şöyle derse şaşırmam yani

İstanbulda 10 milyon insan war 8 milyonunun cep telefonu açık olsa kos koca şehirde bnimi çapacak.

www.tavsanshop.com Tavşan & tavşan ürünleri....
En üste git

Üye
REP: 197, 4,05

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink21 Tem 2008  22:40

Kesinlikle Bende Katılıyorum... İnanıyorum. Yıldırımlı Havada Telefon İle Görüşülmemeli... Ama bu durum 1.000.000.000 'da 1 Olma ihtimali Var Gine Dikkatli Olmakta ve Önlem almakta fayda var Şok olmuş

Güncelleme: SaGoPa KaJMeR. (22 Tem 2008 01:38)
Sen gerisin geriye gidiver
Sen bi zahmet bu işten elini çekiver
Sen tezinden kararan kalbini söküver
İyisi mi sen benim yerime kendini koyuver!  

Sagopa Kajmer & Kolera - Bu İşlerden Elini Çek
En üste git

Yeni Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink21 Tem 2008  22:47

İnanıyorum. Zaten akli dengesi yerinde olan bir insan düşündüğünde bu mantığı bulabilir. Cep telefonu vb. eşyaların manyetik etkisi olduğundan yıldırımlar bazen kaçınılmaz oluyor.Ama tabi yıldırımın düşmesi 1.000.000.000 da 1' dir heralde.
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink22 Tem 2008  00:29

byburak2008 ve erba arkadaşımın dediği gibi 1.000.000.000 da 1 ihtimal.
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink22 Tem 2008  00:35

telefonun olduğu yere düşmez bence ya telefon ne kadar manyetik dalga yayabilir ki. manyetik şeylere gidiyorsa yıldırım baz istasyonlarına düşer. radyo vericilerine düşer telefonu nasıl bulcak
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Yoksa siz cebinizle konuşuyor musunuz?CHIP Online 10 21 Tem 2009  15:50
 Yürürken de cep telefonuyla konuşmayın...CHIP Online 5 24 Mar 2009  23:06
 Uzaylılarla konuşmayın!CHIP Online 2 26 Nis 2010  23:58
 YouTube yetkilileri Bakan Yıldırım'la görüştüCHIP Online 7 06 Ağu 2009  21:57
Aziz Yıldırım istifa etti!world_pc 10 19 Ara 2009  16:35
Bu sayfa 1,31 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu