Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Chip OS Destek ve Deneyimleri

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink26 Nis 2006  14:03

Türkçe ve Türk geliştiriciler tarafından hazırlanmış olan Armador OS 2006'nın Chip için özelleştirilmiş hali olan Chip OS hakkındaki görüşlerinizi ve Chip OS'un yaygınlaşması için yapılabilecek çalışmalar hakkındaki fikirlerinizi bu alanda tartışmaya açmak istiyoruz.

Gelin Türkçe bir Linux'a beraberce destek olalım!
Güncelleme: SukurMuhacir (26 Nis 2006 14:13)
En üste gitBu mesajı bildir

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink26 Nis 2006  16:30

Neden Türk Linux dağıtımları varken Armador un Türkçeleştirme çalışmasıyla yetineyim?
:: AşK TeKNiK BiR ArIZaDıR :: :: GaRaNTi KaPSaMıNDa DeĞiLDiR ::

En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink26 Nis 2006  16:56

Armador un Türkçeleştirme çalışması yok. Armador OS 2006 zaten Türkçe bir dağıtım.
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink26 Nis 2006  18:18

Görsel olarak Chip os'un nasıl kurulduğu,nasıl program yüklendiği ve ne gibi özeliklere sahip olduğu anlatılırsa Linux'e yeni başlayın daha çok faydasına olcaktır.
Eğitimde görerek öğrenme tercih edilir daha kolay öğrenilir ve daha akılda kalıcı olur.Cip OS'un nasıl kullanılacağına dair yazılı dökümanlar hazırlanabilir ama Linux'u hiç bilmeyen birinin nasıl kullanılacağını gösterilmediği sürece bunları uygulaması çok zordur.
Size tavsiyem Chip OS ile ilgili animasyonlu ve videolu görsel eğitim kaynakları yapmanızdır.Bu şekilde ülkemizde Linux'e geçişe çok olumlu katkısı olacaktır.Hatta hızlandırabilirde...
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink27 Nis 2006  01:30

Chip OS Armador Bilişim A.Ş. nin hazırlamış olduğu Türkçe bir Linux dağıtımıdır. Armador OS 2006 olarak bilinen dağıtım, daha çok kullanıcının erişebilmesi ve fikir sahibi olabilmesi açısından Chip dergisi ile dağıtılmaya karar verilmiştir. Görsel arayüzünde (theme) Chip'e özel bazı değişiklikler dışında Chip OS ile Armador OS 2006 arasında herhangi bir fark yoktur. Aşağıda verilen adreslerdeki klavuzları inceleyerek fikir sahibi olabilirsiniz.

http://www.armadorbilisim.com/images/dokumanlar/Hosgeldiniz.swf
http://www.armadorbilisim.com/images/dokumanlar/Klavuz.pdf
Güncelleme: SukurMuhacir (27 Nis 2006 01:31)
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink28 Nis 2006  17:43

En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink30 Nis 2006  14:28

Chip OS'u dvd den kuramayan arkadaşlar http://www.armadorbilisim.com adresinden Armador Bilişim A.Ş. ile irtibata geçerse cd versiyonunu adreslerine gönderebiliriz.
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink02 May 2006  01:44

Önemli birkaç sorum olacak.Chip oS ya da Armador OS herhangi birini kullanmak istiyorum.Donanım sorunu olabilirmi? Ben de Dell Latitude D505 dizüstü var,bir de USB aygıtlar ve Kızılötesi ile Cep telefondan bilgisayara bağlanma sorunları yaşıyorum.Chip ve Armadorda bu sorunlar acaba sözkonusumu?
Kızılötesi açık bir cep telefonu anında tanınabilirmi,ya da bir USB aygıtı taktığımda ne yapmam gerekir.Bunlar için özel bir kolaylık varmı??? Merak ediyorum...mesela Pardustan farklı tarafları neler? Ben pardus kullanıyorum...Bu tür sorunları yaşıyorum...
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink02 May 2006  09:39

Bilgisayarınızla ilgili herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz. Rahatlıkla kurabilir ve çalıştırabilirsiniz. Usb aygıtları taktığınızda otomatik olarak tanınır. Masaüstünde bilgisayarım ikonuna çift tıklatarak usb disklerinizi sabit disklerinizin yanında görüntüleyebilirsiniz. Kısacası usb diskler için herhangi bir ek işlem yapmanıza gerek yok. Kızılötesi aygıtlar üzerinde çalışmalar yaptık ve mümkün olduğu kadar donanımın sürücülerini entegre etmeye çalıştık. Kızılötesi aygıtlarıda tıpkı usb aygıtlar gibi herhangi bir eksta işlem yapmadan tanıtabilir ve kullanabilirsiniz. Bahsettiğimiz bu iki donanım desteğide donanıma göre opsiyoneldir. Her donanımın çalışacağı garantisi yoktur. Ancak ürün geliştirilirken bir çok donanım ile test edilmiş ve bu testler başarıya ulaştırıldıktan sonra dağıtıma başlanılmıştır.
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink15 May 2006  11:19

pardus varken gereksiz bence.
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink15 May 2006  19:07

Pardus ile kıyaslanan bir dağıtım değil çıkış mantıkları ve ilerledikleri yollar bakımından ChipOS ve Pardus farklı alanlarda ilerliyorlar.
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 IE OS ve Firefox OS'a merhabaCHIP Online 3 25 Kas 2009  17:22
 Mac OS X PC Destek - Mac Hakkında Önemli Bilgilerpafter 3 29 Haz 2010  11:33
 Chrome OS: Google'a destek veren dev isimlerCHIP Online 10 17 Oca 2010  01:45
 CHIP OSfboguz 1 07 Oca 2010  22:20
 Windows 7 build 7077 deneyimlerih@y@let 25 16 Nis 2009  14:49
Bu sayfa 1,31 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu