Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Chrome'da bir güvenlik açığı daha
CHIP Online
www.chip.com.tr

9 Mesaj

Mesaj Tarihi : 07 Eyl 2008  11:00:00
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Güvenlik uzmanları, Google Chrome'da kritik bir güvenlik açığı daha tespit edildiğini açıkladı.

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Chrome-...ha_8575.html

Google'ın yeni tarayıcısı Chrome'un beta sürümünde bulunan önemli bir güvenlik açığından burada bahsetmiştik. Güvenlik uzmanları, şimdi de tarayıcıda başka kullanıcıların bilgisayara girmesine sebep olacak bir güvenlik açığı daha bulduklarını açıkladılar.

Arabellek aşımından kaynaklanan ve araştırmacılar tarafınan kritik bir açık olarak değerlendirilen bu güvenlik açığı, "Save As - Farklı kaydet" fonksiyonunun çalışması sırasında yaşanan bir hata ile ilgili. Eğer kullanıcı zararlı içeriğe sahip bir web sitesini kaydederse, arabellek aşımı söz konusu olabiliyor ve bu da hacker'lara bilgisayara girmek için önemli bir şans veriyor.

Hacker'lar bu açıktan içinde zararlı kod bulunan bir site yaparak yararlanabilir. Kullanıcı bu siteyi "Save as" fonksiyonuyla kaydetmeye çalıştığında zararlı kodu da kaydederek kötü niyetli hacker'ın sistemine girebilmesini sağlayabiliyor.

Uzmanlar açıkların normal olduğunu ve test süreci sonunda hepsinin teker teker halledileceğini söylüyorlar. Açık kaynak beta sürümünün amacı da zaten bu hataların keşfedilip ortadan kaldırılması.

Tarayıcı henüz çok fazla kullanıcı tarafından kullanılmadığı için bu güvenlik açıkları da çok büyük bir tehdit oluşturmuyor. Tabi Chrome'un kullanımı arttıkça bu konuda daha büyük tehlikelerin ortaya çıkması da olası.

Tüm konu: Chrome'da bir güvenlik açığı daha

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Güvenlik açıklarına rağmen Chrome'u kullanıyor musunuz?

CHIP Online'nin profilini görüntüle
Sayfanın en üstüne git

OCZ Diesel

Microsoft Explorer Mini Mouse

Axle 9800 GT

OCZ DieselDüşük kapasitesine rağmen kabul edilebilir veri aktarım hızı ve darbelere dayanıklı gövdesiyle öne çıkan bir USB bellek.
Microsoft Explorer Mini MouseMicrosoft'un yeni fare teknolojisiyle tanışmaya hazır mısınız? BlueTrack teknolojisi ile Mini Mouse bir devrim yaratıyor.
Microsoft Explorer Mini MouseYeni özelliklerine rağmen 8800 GT'den çok farkı olmaması ve düşük fiyat/performans oranı ile geride kalıyor.
rasitozdemir
Yeni Üye

5 Mesaj

Mesaj Tarihi : 07 Eyl 2008  12:36:33
şuan chrome'dan yazıyorum google ın herşeyine varım
rasitozdemir'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) rasitozdemir'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Morgue
Katılımcı Üye
REP: 17REP: 17REP: 17REP: 17
REP: 17

750 Mesaj

Mesaj Tarihi : 07 Eyl 2008  15:03:24
Kurdum biraz kol açan ettim nasıl bişi diye sonra sildim..
Morgue'nin profilini görüntüle Morgue'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
yok_artık
Üye

132 Mesaj

Mesaj Tarihi : 08 Eyl 2008  00:38:13
ne biri ne ikisi... :D bknz: milw0rm.com
yok_artık'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) yok_artık'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Fattur
Deneyimli Üye
REP: 44REP: 44REP: 44REP: 44
REP: 44

1709 Mesaj

Mesaj Tarihi : 09 Eyl 2008  16:31:49
5 para etmez kullanmıyorum. biraz kurcaladım ufak 1 kaç test yaptım baktım adi sildim.
Vista Hakkında bilinmeyenler, Yanlış bilinenler:
http://www.chip.com.tr/forum/Vista-..._t71448.html
Ayrıca Vista ram düşmanı vbvb. diyenlere önemle bakmaları duyurulur
Windows 7 Milistone3 Resimleri(ilk)
http://www.chip.com.tr/forum/Window..._t73514.html
Fattur'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) Fattur'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Hızlı Geçiş:
Snitz Forums 2000