Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Çocukları internet tuzaklarına kaptırmayın!

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink22 Tem 2008  00:02

Yapılan bir araştırmaya göre, çocukların azımsanmayacak bir kısmı seks içerikli sohbetlere giriyor.

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Cocu ... ptirmayin_7882.html

Dünyayı küçük bir şehir haline getiren ve insanları bir araya getiren internet, bugün pek çok alanda yoğun olarak kullanılıyor. Gerçek bir bilgi hazinesi olan internet sayesinde aranılan hemen her bilgiye tek bir tıklamayla kolayca ulaşılabiliyor.

Diğer yandan madalyonun diğer yüzüne baktığımızda internetin en az yararlı olduğu kadar zararlı bir platform olduğunu da söylemek zorundayız. Elbette bunda virüsler, trojanlar, spy'lar ve spam gibi birçok faktör sayılabilir. Ancak bu bahsi geçen zararlılara daha çok bilgisayarlara ve içerisindeki verilere zarar vermesi yönünden dikkat edilmesi gerekir. Oysa internette bulunan bazı sayfalar var ki özellikle küçük yaştaki çocukları çok yakından ilgilendiriyor.

Çocukların bilgisayarlara ne kadar tutkun olduklarını hepimiz biliriz. Aileler de çocuklarını mutlu etmek adına çağın da gerektirdiği şekilde onlara bilgisayar temin etmektedir. Böylelikle çocuklarını mutlu ettiğini düşünen ana-baba bilgisayarla çocuklarını baş başa bırakmaktadır. Ancak bu durum çocuklar için ne kadar sağlıklıdır?

Geçtiğimiz günlerde The Carphone Warehouse tarafından yapılan geniş çaplı bir araştırma, işte tam bu noktada ebeveynleri aydınlatacak nitelikte bazı sonuçlar sunuyor. Peki nedir bu sonuçlar?

Tüm konu: Çocukları internet tuzaklarına kaptırmayın!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Çocuklarınızın internet alışkanlıklarını kontrol ediyor musunuz?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye
REP: 231, 3,67

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink22 Tem 2008  00:24

ewet kontrol ediliyorum:)
FORUMUN BİLGİN ÖGRENCİSİ

yardım edebilecegim bir konu olursa
waybe_forum@hotmail.com

En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink22 Tem 2008  00:56

Ben henüz 27 yaşındayım ve evli değilim.Ama gerek bilgisayar sahibi olmam gerekse yeğenlerim ve çevremdekilerden edindiğim tecrübeyle söyleyebilirimki bilgisayar dostta olabiliyor düşmanda.Bana ilk bilgisayar alındığında 22 yaşında üniversitedeydim.İnternete bağlanmaya başladıktan sonra kendimi boşlukta hissettim ve o kadar geniş bir çevreye sahipki internet,sürekli genişleyen bir alanı var.Ama zamanla çevremi daralttım ve birçok siteyi engelledim ya da liste dışına attım.Bana kalırsa ailelerden başka okul ve sosyal kesiminde çocuklara ve gençlere gereken eğitimi ve tecrübeyi vermesi lazım.Yoksa bazı ülkelerde olduğu gibi bizdede internet başında beyin kanamasından ölen ya da obezleşen bir nesil olacak.
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink22 Tem 2008  02:09

internet tecrübe işi herkes ilk oturduğunda normalde yapmadığı görmediği şeyleri yapabiliyor başka kimlikler oluşturuyor yada hoş olmayan sitelere giriliyor.Bu internet kullanmanın bir dönemi sonra sonra bu dönem geçiyor ve asıl kendini bir yerde buluyor ya blog yazıyor ya araştırma yapıyor ya sadece oyun için giriyor vs.Ben bilgisayarı salona koydum üniversiteye gidene kadar odasında tv yada bilgisayar olmayacak..o da yetmedi golden eye yükledim baştan çıkarıcı internetle çok güvendiğim çocuklarımı dahi yalnız bırakamam..
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 3G Tuzaklarına Düşmeyin!!zrgnlr04 8 05 Ağu 2009  20:08
 Kısa web adresi tuzaklarına düşmeyin!CHIP Online 0 30 Mar 2011  11:15
sokak cocukları!!! izlemenız gerekhiko91 5 05 Tem 2009  17:33
dünyanın zeki çocuklarıNey_zen 9 10 Eki 2009  20:53
baba ve anne,ler ufak cocukları olanlar okuyunsuheyl-34 0 03 May 2011  19:45
Bu sayfa 0,95 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu