Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Dell'den Windows XP sorununa çözüm

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink01 Tem 2008  20:30

Dell, Microsoft lisans anlaşmasındaki bir boşluktan yararlanıp XP'li PC'lere devam edecek.

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Dell ... una-cozum_7578.html

Dell, bilgisayar satıcılarını, Microsoft lisans anlaşmasındaki bir boşluktan yararlanarak PC'lerini Windows XP ile satmaya teşvik ediyor.

Dell'in blog'unda yer alan bilgiye göre, Windows Vista lisansındaki bir boşluk, müşterilerin sistemlerini Vista'dan XP'ye dönüştürmelerine izin veriyor.

"Microsoft Vista Bonus" adı verilen pakette, Vista lisansı kullanarak XP Professional işletim sistemini kurmak mümkün. Blog'da isteyen müşterilerin daha sonra Vista'ya geçiş yapabileceği ve Dell'in her iki işletim sistemini de destekleyeceği belirtiliyor.

Dell bu hareketiyle sadece Windows XP satmakla kalmıyor, bu yöntemin başka üreticiler tarafından da kullanılabileceğini göstererek genel olarak Windows XP'ye olan desteğin devam etmesini sağlıyor.

Dell, geçtiğimiz ayın başında da, XP'li sistemler satmaktan vazgeçmeyeceğini, en azından 2009 yılında da PC'lerinde Vista ile birlikte XP'yi kullanmaya devam edeceğini açıklamıştı.

Microsoft, Bill Gates'in yönetimi altında olduğu süre boyunca Windows lisansı konusunda PC üreticilerine oldukça acımasız davranıyordu. A.B.D. Adalet Bakanlığı'nın rekabet ihlali davasında, Microsoft'un IBM'e kendi işletim sistemleri olan OS/2'yi bırakmadıkları için Windows 95'i kullanmalarını geciktirdiği ortaya çıkmıştı.

Tüm konu: Dell'den Windows XP sorununa çözüm

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows Vista'nın XP'ye yenildiği iddiasına katılıyor musunuz?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink01 Tem 2008  21:46

Evet,Vista xp'ye yenildi ancak ZoRBA microsoft halen bize illa vistaya geçeceksiniz diyo
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink01 Tem 2008  23:07

XP ilk çıktığındada hiç sevilmemişti bence vista xp ye yenilmedi sadece insanların alışmaları için süre gerekli sonuçta XP 5 yıldan beri kullanılıyor. Ama bence öyle yada böyle vista'ya geçilecek ...
En üste git

Üye
REP: 237, 3,84

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink02 Tem 2008  08:56

Vistaya geçmek için bilgisayarlarıda yenilemek gerekiyor malesef her kullanıcıda bilgisayarını değiştiremiyor malum herkesin maddi durumu iyi değil.Bu yüzden vista ya geçilmediği kanaatindeyim ben.
Bilginin kralı olmak için öğrenmenin kölesi olmak lazım
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink02 Tem 2008  10:34

->Windows Vista'nın XP'ye yenildiği iddiasına katılıyor musunuz?
->Kesinlikle ewet!

Katılmamak elde degil!Vista da cok fazla gereksiz derecede grafik özellikleri war!sistem bostayken dahi 600-700mb ram harcıyor.bence microsoft vistayı cıkararak;kullanıcıların yeni bilgisayar almalarını zorunlu kılıyor!donanım firmalarıyla anlasma yapmıs olma ihtimali cok fazla!!
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink02 Tem 2008  13:38

şuanda vista kesinlikle xp ye yenik durumda. haa ama ne zaman microsoft kullanıcıların sözlerine kulak asarda, vistanın ihtiyaçlarını biraz daha indirmeye çalışırsa o zaman dengeler değişecektir.

şuan görünen tablo o ki xp sistem dostu, vista sistem düşmanı(sistemi iliklerine kadar sömürüyor).

şahsen ben vistada gösterişten başka bişey göremiyorum. arkadaşların dediği gibi vista kullanmak için çoğu kişi sistemini yenilemek zorunda. içinde olduğumuz durumu da göz önüne alarak bakıldığında "VİSTA, XP NİN YERİNİ ALMAYI DAHA ÇOK BEKLER" diyebiliriz.
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink02 Tem 2008  15:06

1den8e ye aynen katılıyorum vista çok yer kaplıyor sistemde ve eski bilgisiyarlarda çalışmıyor...
En üste git

Üye
REP: 101, 3,72

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink14 Tem 2008  18:38

Elbetteki hayır. vede hiçbir zaman yenilmeyecektir
eski bilgisyarlarda çalışmıyor mu?
geçen gün "Pentium 3" e de kurduk.
biz bu lafları biliyoruz.Yeni sistem almanıza gerek yokki 5 senelik 1 pcyle(P4 1gb ram 128 mb ob ekran kartı vbvbvb)Çok rahat kullanılabilir hemde hiç kasmadan aero ile birlikte.
Siz önyargılı davranıyorsunuz. Gerçekleri görmek istemiyorsunuz...
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
Windows 7 Geri Dönüşüm Kutusu Simge Sorununa Çözümaytacesmebasi 0 14 Nis 2010  13:30
 Windows 7 İnternet Sorununa ÇözümDarkNero 2 28 Eyl 2009  01:55
 Dell değil Della: Dell'den çok özel bir siteCHIP Online 2 23 May 2009  00:57
 Spam ve virus sorununa çözümCHIP Online 1 15 Eyl 2008  20:42
 Açık PC kasası: Isınma sorununa kesin çözüm!CHIP Online 1 11 Ağu 2009  14:55
Bu sayfa 0,97 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu