Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Dokunmatik LCD ekranlarda yeni dönem başlıyor

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink02 Haz 2009  00:01

LCD ekranlarda yepyeni bir dönem başlıyor olabilir; en azından Tayvanlılar'ın iddiası bu yönde...

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Doku ... basliyor_13066.html

Resimlerle: BRAVIA LCD TV Serileri ile "Gerçeği" Keşfedin!

Tayvanlı Integrated Digital Technologies (IDT) firması, dokunmatik LCD ekranlar konusunda önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. İçerisinde güneş hücreleri bulunan bu yeni LCD ekranın adı iScreens olarak belirlendi. IDT önümüzdeki yıl içerisinde tam 5 milyon iScreens'i satışa sunacak. Eğer tümü aynı yıl içerisinde satılacak olursa IDT, dünya çapında %20'lik pazar payı artışına kavuşacak.

IDT'nin görüntü sistemleri departmanı yöneticisi Naejye Hwang, iScreens için şunları söylüyor: "Diğer normal LCD görüntü sistemlerinde, panelinin üzerinde yer alan camda ayrı bir algılayıcı bulunur. Bizim LCD ekranlarımızda ise panel üretim esnasında TFT katmanına güneş hücreleri yerleştiriyoruz, bu sayede ürün ağırlığı ve kalınlığı benzerlerine göre çok daha düşük olabiliyor".

Hwang'a göre bu yeni teknoloji ile üretilen LCD ekranlar daha ince ve daha hafif olmasının yanı sıra üretim maliyetini de %30 azaltıyor. iScreens ayrıca daha az enerji tüketiyor ve daha uzun kullanım süresine sahip.

Tüm konu: Dokunmatik LCD ekranlarda yeni dönem başlıyor

İzleyin: AOC 2218PH

Resimlerle: BRAVIA LCD TV Serileri ile "Gerçeği" Keşfedin!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce iScreens LCD piyasasında başarılı olabilir mi?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye
REP: 380, 3,78

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink02 Haz 2009  00:06

tutulduğunu düşünüyorum nedeni ise telefonlarda ve pdalarda kullanışlı ama lcd ne derece tutar tahmin etmek zor.
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink02 Haz 2009  02:54

Asıl dönem Wireless özellikli TV'ler ile gelecek. Gerçi bazı ürünlerde var bu özellik ama ben daha da gelişeceğini düşünüyorum.
Güncelleme: 480pix (02 Haz 2009 02:55)
En üste git

Üye
REP: 101, 3,72

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink02 Haz 2009  19:35

Asıl dönem Wireless özellikli TV'ler ile gelecek. Gerçi bazı ürünlerde var bu özellik ama ben daha da gelişeceğini düşünüyorum.

Sanmıyorum.TV de W-Fi olsa bile kullanması zor gelir bana.PC zaten elimin altında.TV den sıkılıyorum nedense..

Tartışıyoruz: Sizce iScreens LCD piyasasında başarılı olabilir mi?

Uzaktan göz kırpıyor...
Vista Hakkında bilinmeyenler, Yanlış bilinenler

http://www.chip.com.tr/forum/Vista-hakkinda-bilinmeyenler-yanlis-bilinenler_t71448.html
Ayrıca Vista ram düşmanı vbvb. diyenlere önemle bakmaları duyurulur

Her türlü habere itinayla yorum yapılır..
chip online haber benden sorulur.....:DDD
yaklaşanı yakarımKahkahahttp://www.chip.com.tr/forum/Usteki-uyenin-yerinde-olsaydiniz-imzaniz-ne-olurdu_t91899_wp2.html
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Alternatif enerjide yeni dönem başlıyorCHIP Online 4 22 Eyl 2008  09:55
 .tr alan adlarında yeni dönem başlıyor...CHIP Online 2 04 Nis 2009  13:56
 İnternette yeni dönem başlıyor mu?CHIP Online 1 28 Haz 2009  17:16
 Intel: SSD'lerde yeni dönem başlıyor...CHIP Online 3 24 Tem 2009  13:05
 Kablosuz şarj cihazı ile yeni dönem başlıyor!CHIP Online 6 26 Ağu 2009  14:59
Bu sayfa 0,88 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu