Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Dünyanın tüm bilgisayarlarında Adware olacak
CHIP Online
www.chip.com.tr

9 Mesaj

Mesaj Tarihi : 01 Tem 2008  14:13:00
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Dünya çapındaki bilgisayarların yüzde kaçında Adware zararlıları bulunuyor? Yanıtı haberimizde...

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Dunyani...ak_7570.html

Adware'den kaçış yok. Trend Micro, Nisan 2008'de yapılan HouseCall tarama sonuçlarına göre, dünya çapında bilgisayarların %35-40'ının adware'den etkilendiğini duyurdu. Adware'den etkilenen bilgisayar oranı, yüzde 38.6'ya yükseldi. İnternet üzerinden bilgi hırsızlığı ve sahte işlemler gerçekleştirmek için kullanılan suç yazılımlarından biri olan hacking araçlarının etkilediği bilgisayar oranı ise, yüzde 15.8 oldu.

İstenmeyen reklamların, Web tehditlerini yayan kişiler için bir gelir kaynağı olması, bunun en önemli nedeni olarak gösteriliyor.

Aynı sonuçlara göre adware'den etkilenen bilgisayar oranı altı ay içinde yüzde 1.3 artarak yüzde 38.6'ya yükseldi. Greyware kapsamında sınıflandırılan trackware (%4.7), browser helper (%5.6) ve browser hijacker'da (%0.2) ise düşüş yaşandı. Diğer taraftan İnternet üzerinden bilgi hırsızlığı ve sahte işlemler gerçekleştirmek için kullanılan suç yazılımlarından biri olan hacking araçlarından etkilenen bilgisayar oranı, altı ayda yüzde 3.2 artışla yüzde 15.8 oldu. Diğer suç yazılımları freeloader (%4.1), dialer (%1.8) ve keylogger'da (%1.7) ise azalma görüldü.

Konu hakkında bir açıklama yapan Trend Micro Türkiye Ülke Müdürü Erol Alptuna şunları ifade ediyor: "Günümüz tehdit ortamının, crimeware'e (suç yazılımları) dönüştüğünü ve kâr amaçlı adware'in giderek arttığını gözlemliyoruz. Adware yayma yöntemleri daha da gelişirken, adware iş modeli varlığını sürdürüyor."

Eski tehditler, geri dönüşüme uğruyor
Disketlerin yerini alan USB belleklerin yaygınlaşmasıyla, eski tehditlerin yeniden hayat bulduğu belirtiliyor. Günümüzde bilgisayarlar, bazı eski boot/mbr virüslerine karşı savunmasızlar ve güvenlik şirketlerinin tümü bu tür geri dönüşüme uğramış tehditlere karşı koruma sağlamıyor.

Bu araştırma, Avustralya, Brezilya, Çin (CN, HK, TW), Mısır, Estonya, Fransa, Almanya, İsrail, İtalya, Japonya, Meksika, Polonya, Rusya, Slovenya, Güney Afrika, Türkiye, İngiltere ve ABD olmak üzere 20 ülkede 274.896 bilgisayarı kapsamaktadır. Oranlardaki artış/düşüş, 6 aylık değişimi yansıtmaktadır. Ölçümler, her bir ülkedeki İnternet penetrasyonu ve nüfusuna göre ağırlıklıdır.

Bilgi için:
Trend Micro - 0212 361 57 10

Tüm konu: Dünyanın tüm bilgisayarlarında Adware olacak

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bilgisayarınızda Adware olmadığından emin misiniz?

CHIP Online'nin profilini görüntüle
Sayfanın en üstüne git

BlackBerry Bold 9000

ASUS MK241H 24" LCD

ASUS Rampage Extreme

BlackBerry Bold 9000Blackberry Curve 8320'den sonra merakla beklediğimiz BlackBerry Bold, önceki sürümünü aratmıyor.
ASUS MK241H 24ASUS, elimizdeki modeliyle 24 inç piyasasındaki az sayıda örnek arasından sıyrılmaya çalışmış.
ASUS MK241H 24Asus'un performans konusunda en başarılı anakartlarından olan ürün, üzerinde Intel'in X48 yonga setini taşıyor.
Blackinred
Üye
REP: 17REP: 17REP: 17REP: 17
REP: 17

94 Mesaj

Mesaj Tarihi : 01 Tem 2008  15:08:30
daha iki gün önce bilgisayarımı kis 2009, avira int sec, spyware doctor, spyware terminator ile tarattım ve 2 tane düşük seviyeli zararlı dışında bir şey bulamadı hiçbiri. Sanırım temizdir şu an ama genede belli olmaz diyorum...
Blackinred'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) Blackinred'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Coşkun OLCA
Deneyimli Üye
REP: 520REP: 520REP: 520REP: 520
REP: 520

1738 Mesaj

Mesaj Tarihi : 01 Tem 2008  15:13:48
Ben değilim ama KIS 2009 rahat ol yok diyor:D
Coşkun OLCA'nın profilini görüntüle Coşkun OLCA'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
ck1991
Üye
REP: 5REP: 5REP: 5REP: 5REP: 5
REP: 5
115 Mesaj

Mesaj Tarihi : 01 Tem 2008  20:29:22
gıcır gıcır :)
ck1991'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) ck1991'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
mustafa91
Katılımcı Üye
REP: 18REP: 18REP: 18REP: 18
REP: 18

758 Mesaj

Mesaj Tarihi : 01 Tem 2008  22:06:37
Değişik sitelerden uzak dur, önüne gelen linke tıklama ad-aware miş spyware miş görmezsin bilgisayarında
http://www.chip.com.tr/blog/mustafa91

*Kendini bilmez avrupalıların, İslamiyet'ten önce tuvalet nedir bilmediklerini bilir miydiniz?
mustafa91'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) mustafa91'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
viking20
Forum Katibi
REP: 97REP: 97REP: 97REP: 97
REP: 97

4095 Mesaj

Mesaj Tarihi : 01 Tem 2008  22:42:42
en iyi Antivirüs\AntiSpyware kişinin kendisi aslında:)
----
fırsat oldukça yüklü Anti..... 'ler ile taratırım(bazen güvenli mod da);çok da umurumda da değil varmış yokmuş,kapmışım kapmamışım.Rahatım bu konuda,güçlü yazılımlarım var,manuel de temizlik yapabiliyorum,sis.yedekleme de aldıktan sonra.
Güncelleme: viking20 [01 Tem 2008 22:54:20]
IE6;ie7 [sorunları\çareleri] http://www.chip.com.tr/forum/IE-6-i..._t62133.html
SpyBot S&D İle İlg.http://www.chip.com.tr/forum/Spybot..._t45318.html
hata ve uyarı pence. kopya.http://www.chip.com.tr/forum/hata-v..._t64248.html
Acronis True Image v11.0 ;[Bootable Cd]'sive yedek hazırl.:http://www.chip.com.tr/forum/Acroni..._t57217.html
ISO Dosyaları Neroyla CD'ye yazma[yakma]http://www.chip.com.tr/forum/ISO-Do..._t59109.html
viking20'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) viking20'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
crixallis31
Üye
REP: 37REP: 37REP: 37REP: 37
REP: 37

367 Mesaj

Mesaj Tarihi : 01 Tem 2008  22:52:08
viking20'den alıntı:
en iyi Antivirüs\AntiSpyware kişinin kendisi aslında:)

Kesinlikle katılıyorum bir pc'deki en büyük güvenlik açığı biz kullanıcılarız ne kadar bilinçli kullanırsak güvenlik riskimiz o kadar az demektir...2 işletim sistemi kullanıyorum birinde kaspersky diyerinde bitdefender var ama yinede PC'kesin olarak temiz diyemem bir ara uğraşmıştım virüslerle.Virüs dosyasını tüm antiler tanıyordu ama kamufle edip hiçbir antinin tanıyamayacağı hale getirdikten sonra virüsde hala bir bozulma olmadan çok iyi işlediğine şahit oldum o gün bu gündür antilere olan güvenim yerle bir oldu tanıdığını tanır anti tanıyamazsada benim yapabileceğim bişey yok napim ne silse kardır diye kuruyorum...
Güncelleme: crixallis31 [01 Tem 2008 23:03:02]
Dost matematiksel olmalı;Sevinci çarpmalı...Üzüntüyü bölmeli...Geçmişi çıkarmalı...Yarini toplamalı...
crixallis31'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) crixallis31'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
tuncab
Forum Katibi
REP: 78REP: 78REP: 78REP: 78
REP: 78

3662 Mesaj

Mesaj Tarihi : 01 Tem 2008  22:53:16
Kaspersky Internet Security 7 ve Ad-Aware 2007 eğer yanlış söylemiyorsa bilgisayarımda adware yok.
@ Prep C @
tuncab'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) tuncab'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
weRe wOLf
Yeni Üye

12 Mesaj

Mesaj Tarihi : 02 Tem 2008  01:55:53
olur olmadık ısler yapıp sacma sacma programlar ındırrsen hersey olur makınada kardesımm..
weRe wOLf'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) weRe wOLf'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Hızlı Geçiş:
Snitz Forums 2000