eolos arkadaşın görüşlerine katılıyorum. Bu çağda bu hizmeti kullanmayacağım demek yanlış olur. Peki ne yapmalı ve bizim gibi işin farkında olanlar negibi katkılarda bulunabilir.
Öncelikle forumlarda kişilere sayfalar dolusu mesajla destek verip mutlu olan bizler neden binlerce kullanıcının korunması için ufacık bir mesaj yazmıyoruz.
Örneğin ben, her ay en az bir veya iki siteyi Firefox, Opera ve Microsoft'a bildiriyorum ve en geç iki gün içinde bu sitelere girişi engelliyorum. Örnek :
comter.org/asl/
www.yapikredi.com.tr/tr-TR/M...d=01597370882bu satırı kopyalayıp firefox ve Operadan girdiğinizde sizde göreceksiniz. Ama maaalesef İnternet explorer bu konuda bir iki haftada ancak hayata geçiriyor. İşte bu yüzden Ya Firefox yada Opera kullanın diye bir yerlerimizi yırtarken bu gibi durumları kasdediyorduk.
Bu işlemi Firefoxda; Yardım/Yemlemeyi bildirden
Operada ; Yardım/Site sorunu
Explorer : Araçlar/Kimlik avı filtre/Bu web sitesini bildir
(Aklımdan yazdım ufak tefek harf, kelme hatası olabilir.
Gördüğünüz gibi ufacık bir işle binlerce kişinin bu sahtekarların ağına düşmesini bir veya iki günde engellemiş oluyoruz. Bundan daha keyifli bir yardım olmaz herhalde.
Bunun dışında kendi alacağınız tedbirlerin en önemlileri ise:
- Bilgisayarınız dışında ve kablosuz ortamlarda bankacılık işlemi yapmamak,
- İnternetten alışverişlerde kesinlikle sanal kart kullanmak,
- Havale ve Eft gibi işlemler için cep telefonunuza şifre mesajı gelmesini sağlamak
- Ayrıca kim ne derse desin Explorer ActiveX çalıştırdığı ve güvenlik güncellemesi hızlı olmadığı için her yeni çıkan açıkda tuzağa düşme ihtimaliniz nedeniyle Firefox veya Opera kullanmanız daha yerinde olur.