Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Sayfa 1 / 212Sonraki >
Dünyayı soyan Türk sanal çete çökertildi
/ 2  Sonraki sayfaya git
CHIP Online
www.chip.com.tr

3235 Mesaj

Mesaj Tarihi : 23 Ağu 2008  12:02:00
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
ABD bankalarının binlerce müşterisinin hesaplarını boşaltan Türk sanal çete yolun sonuna geldi!

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Dunyayi...di_8356.html

FBI, Türkiye üzerinden binlerce Amerikalının banka hesaplarının boşaltıldığı yönünde polise bilgi verdi. Liderliğini bir doktorun yaptığı sanal çeteyi takibe alan ekipler, altı aylık çalışmanın ardından 40 kişiyi gözaltına aldı. Vurgunun 200 milyon doları bulduğu belirtildi.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Türkiye üzerinden gönderilen sahte e-maillerle binlerce Amerikalının banka hesap şifrelerini öğrenen bir grubun, milyonlarca dolarlık vurgun yaptığını tespit etti. FBI, durumu Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bildirdi. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Bürosu Bilişim Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Altı ay takibe alınan çetenin, Amerika ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere yüz binlerce kişinin mailine sahte uyarı yazılarını bankalardan geliyormuş gibi gönderdikleri ve bu yöntemle mail'e cevap veren kişilerin banka hesap numaralarını ve şifrelerini ele geçirdikleri belirlendi. Ağlarına düşen kişilerin hesaplarını boşalttıktan sonra Türkiye'de sahte isimler üzerine açtıkları banka hesaplarına paraları aktaran çetenin, daha sonra bu paraları kendi hesaplarına geçirdiği anlaşıldı.

İnternetten alışveriş
Amerika'da bazı bankaların sistemlerine de girdikleri tespit edilen şebekenin, müşterilere ait kredi kartı bilgilerini alarak, bu kartlarla internet üzerinden alışveriş yaptıkları ya da nakit para çektikleri de anlaşıldı.

Tüm konu: Dünyayı soyan Türk sanal çete çökertildi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: İnternet bankacılığına ne kadar güveniyorsunuz?

CHIP Online'nin profilini görüntüle
Sayfanın en üstüne git

Torrent'i durdurmak zor!

USB 3.0 sınıfı geçemedi!

Microsoft IE8'i engelliyor

20090109141500Dünyanın en büyük torrent sitelerinden biri olan Mininova'nın yükselişi çok şey anlatıyor...
USB-3.0-standardinda-ilk-hayal-kirikligiHayal kırıklığı: CES 2009'da ilk kez sahneye çıkan USB 3.0 standardı beklentilerin çok altında kaldı
USB-3.0-standardinda-ilk-hayal-kirikligiWindows'un otomatik güncellemesi ile IE8'e sahip olmak mümkün; tek engel Microsoft...
ercanyerci
Katılımcı Üye
REP: 45REP: 45REP: 45REP: 45
REP: 45

657 Mesaj

Mesaj Tarihi : 23 Ağu 2008  12:29:42
elbette fasla değil. ama çetenin kullandığı hack yönteminin e mail olması da ilginç, bu tür gelen e maillerin açılmamamsı konusunda okdr çeok şey yayınlandıkı amerikenın gözünün bağlı olduğunu sanmıyorum nasıl inanıyo bu adamlarr mojave yi de unutmadık...
K-4S-1M'da Aşk bi başkadır...

ercanyerci'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) ercanyerci'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
saint
Deneyimli Üye
REP: 246REP: 246REP: 246REP: 246
REP: 246

1951 Mesaj

Mesaj Tarihi : 23 Ağu 2008  12:43:39
netten hiç bir zaman kredi kartıyla lışveriş yada banka işlemleri yapmadım yapmamda hele teknolojiyle uğraşıyorsanız ve takip ediyorsabız ne kadar önemli bi konu olduğunun farkına varısınız. birşey alacaksam karşımda muhattap isterim. eski usul yani hem bu iş insana zevk verir boş vaktiniz varsa gider bakarsınız incelersiniz yani daha fazla haşır neşir olursunuz bu arada size hizmet veren firmaın ne kadar hürmet gösterip müşerilerine önem verdiğini anlamış olursunuz yani güler yüz ticarette müşteri parasını almak bi kenara nezaket ve hürmet önemli.
ne olduğun değil,kim olduğun önemli.
saint'in profilini görüntüle (Çevrimiçi) saint'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
mystical93
Deneyimli Üye
REP: 275REP: 275REP: 275REP: 275
REP: 275

1335 Mesaj

Mesaj Tarihi : 23 Ağu 2008  12:45:07
saint'ten alıntı:
netten hiç bir zaman kredi kartıyla lışveriş yada banka işlemleri yapmadım yapmamda hele teknolojiyle uğraşıyorsanız ve takip ediyorsabız ne kadar önemli bi konu olduğunun farkına varısınız. birşey alacaksam karşımda muhattap isterim. eski usul yani hem bu iş insana zevk verir boş vaktiniz varsa gider bakarsınız incelersiniz yani daha fazla haşır neşir olursunuz bu arada size hizmet veren firmaın ne kadar hürmet gösterip müşerilerine önem verdiğini anlamış olursunuz yani güler yüz ticarette müşteri parasını almak bi kenara nezaket ve hürmet önemli.

mystical93'ün profilini görüntüle (Çevrimdışı) mystical93'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
saint
Deneyimli Üye
REP: 246REP: 246REP: 246REP: 246
REP: 246

1951 Mesaj

Mesaj Tarihi : 23 Ağu 2008  12:46:56
mystical93'ten alıntı:

tşkr kardeşim.
ne olduğun değil,kim olduğun önemli.
saint'in profilini görüntüle (Çevrimiçi) saint'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
tuncab
Forum Katibi
REP: 78REP: 78REP: 78REP: 78
REP: 78

3812 Mesaj

Mesaj Tarihi : 23 Ağu 2008  12:53:55
Eğer bilinçli olursanız pek fazla bir sorun çıkmaz. Güvenmediğiniz bilgisayarlarda(internet cafede veya zararlı yazılım bulunan bir bilgisayarda) giriş yapmadığınız ve sahte maillerde bulunan linklere tıklamadığınız sürece herhangi bir sorun çıkmaz. Eğer güvensiz bir bilgisayardan giriş yapmak zorunda kaldıysanız, mümkün olan en kısa sürede şifrenizi değiştirin. Ayrıca da SMS doğrulaması veya her seferinde yeni şifre üreten cihaz desteği sunan bankaların internet şubesini kullanın.
@ Prep C @
tuncab'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) tuncab'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
mystical93
Deneyimli Üye
REP: 275REP: 275REP: 275REP: 275
REP: 275

1335 Mesaj

Mesaj Tarihi : 23 Ağu 2008  12:54:48
saint'ten alıntı:

tşkr kardeşim.

önemli değil dostum

doğru olan bu
mystical93'ün profilini görüntüle (Çevrimdışı) mystical93'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
viking20
Forum Katibi
REP: 103REP: 103REP: 103REP: 103
REP: 103

4584 Mesaj

Mesaj Tarihi : 23 Ağu 2008  13:14:43
no ===>kart,kredi kart,banka,alışveriş,hack...vb
viking20'nin profilini görüntüle (Çevrimiçi) viking20'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
eolos
Deneyimli Üye
REP: 86REP: 86REP: 86REP: 86
REP: 86

1195 Mesaj

Mesaj Tarihi : 23 Ağu 2008  13:49:59
ben sıkca kullanırım ama başıma bişe gelmedi çuvaldızı birazda kendmize batırmak lazım demi alışverişten ağzı yanmıs online alışverise karsı arkadaşlar teknoloji hayatın her yerinde o zman siz bilgisayar da kullanmayın bence msn kayıtları iki kişi arasında gecen konusmalar daha önemli oara gider yerine yenisi gelir demi yada benim yıllarımı verdiğim arşivim yada bi dosya bunlar geri gelmez onlline alışveriş gerekli oldugunda güzeldir hayatımızı kolaylaştırır daha fazla ceşit imkanı verir kıyaslama yapabilirsiniz

online alısverişe karsı olmayın arkadaşlar biraz düşününce ii bişe oldugunu anlarsınız
sadece biraz güvenlik her linke tıklama alıskanlıgını ortadan kaldırma yeterli

impossible is nothing

eolos'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) eolos'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Optimum
Üye
REP: 11REP: 11REP: 11REP: 11
REP: 11

70 Mesaj

Mesaj Tarihi : 23 Ağu 2008  14:47:56
eolos arkadaşın görüşlerine katılıyorum. Bu çağda bu hizmeti kullanmayacağım demek yanlış olur. Peki ne yapmalı ve bizim gibi işin farkında olanlar negibi katkılarda bulunabilir.

Öncelikle forumlarda kişilere sayfalar dolusu mesajla destek verip mutlu olan bizler neden binlerce kullanıcının korunması için ufacık bir mesaj yazmıyoruz.

Örneğin ben, her ay en az bir veya iki siteyi Firefox, Opera ve Microsoft'a bildiriyorum ve en geç iki gün içinde bu sitelere girişi engelliyorum. Örnek :

comter.org/asl/www.yapikredi.com.tr/tr-TR/M...d=01597370882

bu satırı kopyalayıp firefox ve Operadan girdiğinizde sizde göreceksiniz. Ama maaalesef İnternet explorer bu konuda bir iki haftada ancak hayata geçiriyor. İşte bu yüzden Ya Firefox yada Opera kullanın diye bir yerlerimizi yırtarken bu gibi durumları kasdediyorduk.

Bu işlemi Firefoxda; Yardım/Yemlemeyi bildirden
Operada ; Yardım/Site sorunu
Explorer : Araçlar/Kimlik avı filtre/Bu web sitesini bildir
(Aklımdan yazdım ufak tefek harf, kelme hatası olabilir.

Gördüğünüz gibi ufacık bir işle binlerce kişinin bu sahtekarların ağına düşmesini bir veya iki günde engellemiş oluyoruz. Bundan daha keyifli bir yardım olmaz herhalde.

Bunun dışında kendi alacağınız tedbirlerin en önemlileri ise:

- Bilgisayarınız dışında ve kablosuz ortamlarda bankacılık işlemi yapmamak,

- İnternetten alışverişlerde kesinlikle sanal kart kullanmak,

- Havale ve Eft gibi işlemler için cep telefonunuza şifre mesajı gelmesini sağlamak

- Ayrıca kim ne derse desin Explorer ActiveX çalıştırdığı ve güvenlik güncellemesi hızlı olmadığı için her yeni çıkan açıkda tuzağa düşme ihtimaliniz nedeniyle Firefox veya Opera kullanmanız daha yerinde olur.
Optimum'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) Optimum'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Fattur
Bilgin Üye
REP: 57REP: 57REP: 57REP: 57
REP: 57

2112 Mesaj

Mesaj Tarihi : 23 Ağu 2008  16:04:36
bence msn kredi kartından önemli değil çünkü adam kredi kartı hesap bilgilerini çalsa evine extre gelir bir bakarsın ki ödeyemeyeceğin bir mebla(sınırsız ise limitli ise limit sonuna kadar kullanılıyo genelde)
Ben internet bankacılığına pek güvenmiyorum veya sevmiyorum ne diyeyim
alıntı:
Netten hiç bir zaman kredi kartıyla lışveriş yada banka işlemleri yapmadım yapmamda hele teknolojiyle uğraşıyorsanız ve takip ediyorsabız ne kadar önemli bi konu olduğunun farkına varısınız. birşey alacaksam karşımda muhattap isterim. eski usul yani hem bu iş insana zevk verir boş vaktiniz varsa gider bakarsınız incelersiniz yani daha fazla haşır neşir olursunuz bu arada size hizmet veren firmaın ne kadar hürmet gösterip müşerilerine önem verdiğini anlamış olursunuz yani güler yüz ticarette müşteri parasını almak bi kenara nezaket ve hürmet önemli.
% 99 doğru
Vista Hakkında bilinmeyenler, Yanlış bilinenler:
http://www.chip.com.tr/forum/Vista-..._t71448.html
Ayrıca Vista ram düşmanı vbvb. diyenlere önemle bakmaları duyurulur
Windows 7 Milistone3 Resimleri(ilk)
http://www.chip.com.tr/forum/Window..._t73514.html
Fattur'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) Fattur'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
/ 2  Sonraki sayfaya git
Hızlı Geçiş:
Sayfa 1 / 212Sonraki >
Snitz Forums 2000

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler