Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Dupehunter: Çift dosya avında yardımcınız

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink20 Tem 2008  16:03

Sabit diskinizde yığınla çift dosya olabilir. İşte sizi bunlardan kurtaracak başarılı bir çözüm...

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Dupe ... rdimciniz_7864.html

Dupehunter Professional ismindeki program sabit diskte birbirinin aynısı olan çift dosyaları arayabiliyor. Program çift dosyaları sadece benzer dosya isimlerinden değil, bilakis içeriklerini de tarayarak buluyor.

Bu iş için dosyanın bir nevi parmak izini oluşturan sonrasında karşılaştırma için kullanılan MD5 veya SHA-1 gibi algoritmalardan faydalanıyor. Aynı zamanda Byte eşleştirmesi de yapılabiliyor. Üreticiye göre bütünleşik hızlı-arayüz 100'ün üstünde dosya biçimini gösterebiliyor. Çift nesneler US-DoD 5220.22-M veya Gutmann metodu ile siliniyor ve böylece bir daha yeniden oluşturulmaları engelleniyor.

Carsten Heidtke Software imzalı Dupehunter Professional 7'nin 30 günlük deneme sürümü bu adresten temin edilebiliyor. 1 senelik güncelleme hakkı sunan tekil lisansın fiyatı 35 Euro. Sınırsız güncelleme imkânı ise 50 Euro ile fiyatlandırılıyor.

Tüm konu: Dupehunter: Çift dosya avında yardımcınız

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sabit diskinizde çift dosya olmamasına dikkat eder misiniz?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye
REP: 140, 3,89

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink20 Tem 2008  16:34

bu programın bedavası yok mu?
En üste git

Yeni Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink20 Tem 2008  16:48

Windows 98 kullanırken dikkat ediyordum. Bir keresinde bu tür dosyaları temizleyen bir program kullanmıştım (çok acemiydik o zamanlar) ve bilgisayarım açılmamıştı. Ondan sonra bu çift dosyalara önem vermedim.

Zaten şimdi hem çok başarılı, hem de bedava olan bir çok program var. Onlar bu çift dosyaları da, başka fazlalıkları da temizliyorlar.

Ben CCleaner kullanıyorum. Ve çok memnunum...
En üste git

Üye
REP: 388, 3,85

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink20 Tem 2008  16:56

şuanda 160gb hard disk oldugu icin dikkat ediyorum. yaz sonu 500gb takacagım isterse 3-4 tane olsun Kahkaha
!!! Dünyayı DaHa iYi BiR YeR YaPmAYaN İnSaN , İnSaN DeĞiLdİR !!!

Yardımcı olabileceğim konu varsa herkese açık msn adresim :
rebornx4@hotmail.com

>>> http://www.chip.com.tr/blog/reborn91/ <<< bir bakın arada ;)

En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink20 Tem 2008  20:30

bende aslında Cift dosyalara önem veriyorum ama mp3 lerde bi şarkıdan 2 3 tane var acaba bu prog. mp3 leride temizliyormu:) ben tek tek bulmaya kalkSam bir günümü Alcak:)
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 masaüsütü aynı çift dosya oluşuyor.oklitpi 1 06 Ağu 2009  20:51
 Çift dosya oluşumunu engellemek mümkün mü?cenmaxtr 1 19 Oca 2011  17:30
 forumda mesajlar çift çift çıkıyornonpasaran 3 29 Mar 2010  01:40
 Microsoft Korsan Vista Avında!khramn 24 26 Haz 2009  11:13
 Microsoft Windows'ta açık avında!CHIP Online 1 10 Ağu 2010  21:25
Bu sayfa 0,78 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu