Yeni EOS 1000D, Canon'un piyasaya sürdüğü en hafif DSLR makine olacak. Ama hepsi bu kadar da değil...Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/EOS-ser...ek_7270.html
Canon, profesyonellerin ilk alternatifleri arasında bulunan EOS serisi DSLR'lerine yeni bir model daha eklemeye hazırlanıyor. Yapılan resmi açıklamaya göre,
EOS 1000D adındaki yeni model, her şeyden önce
hafifliği ile dikkat çekiyor. Sadece
450 gram ağırlığındaki (objektif hariç) DSLR, görünüş açısından EOS 400D'ye benzese de, Canon'un EOS serisinin en hafif üyesi olacak.
10,1 Megapiksel DIGIC III CMOS sensöre ve 2,5 inç büyüklüğünde LCD ekrana sahip olan EOS 1000D, bellek kartı olarak
Secure Digital (SD) kartları kullanıyor. EOS 400D'de Compact Flash (CF) kullanan Canon, yeni modelinde SD kartları tercih etmiş.
"Burst" modunda
tam 514 kare çekim yapabilen EOS 1000D, bu alanda da diğer EOS'ların bir hayli önünde. 400D'nin yapabildiği çekim sayısının 27 ile sınırlı kaldığı düşünüldüğünde, EOS 1000D'nin hızı daha net ortaya çıkıyor.
Temmuz ayında raflara çıkması beklenen Canon EOS 1000D'nin fiyatı da dikkat çekici. Objektif hariç, yaklaşık
980 Dolar karşılığında satın alınabilecek olan EOS 1000D, bakalım performansıyla vaat edilenleri karşılayabilecek mi?
Tüm konu: EOS serisi, 1000D ile yeni bir döneme girecekKaynak: www.chip.com.trTartışıyoruz: DSLR makineler kompakt kameraların yerini alabilir mi?