Arkadaşlar, rar'li olan dosyayı açtığınızda içinde bir iso dosyası çıkar, eğer Winrar kurmuşsanız bu dosyayı rar dosyası gibi görebilirsiniz, sakın bu iso dosyasını da açıp içindekileri cd ye bu şekilde yazmayın,hayal kırıklığına uğrarsınız,cd yazma programınızda dosyadan yaz seçeneği vardır, file üzerinde open da kesin vardır, bunu desteklemeyen cd yazıcı programı zaten çöpe atın, nero kullanıyorum ben,file da open dediğinizde bu iso dosyasını gösterdiğinze direk açar,yaz dediğinizde de cd'nize öylece yazar, böyle yaptığınızda cd'niz bootable olur.Eğer Winrar ile iso'yu açıp içinden çıkanları cd ye yazarsanız bootable olmayacağı için diske yazdığınız bilgilerin hiçbir anlamıda kalmaz.
İLAVE AÇIKLAMA:
155 MB olan dosya rar'li değil, iso dur, Winrar ile ilişiklendirdiğiniz için onu rar gibi görürsünüz, o dosyayı cd yazma programınızla açın, file->open,
kesin vardır o rarli gördüğünüz, aslında iso olan dosyayı seçin. sonra onu cd ye yazin.
Ashampoo Burning Studio 2007, CD/DVD İmajı (iso) Yazmak, Resimli Anlatım :
ISO dosya formatı, bir CD yada DVD nin Hard Disk üzerinde saklanılabilen ISO standartlarında oluşturulmuş bir formattır. Örneğin internetten indirdiğimiz Windows Vista işletim sistemini bilgisayarımızı DVD den açacak şekilde bir DVD ye yazmamız için indirdiğimiz dosyanın ISO veya benzeri formatlarda olması gerekiyor, bu anlatımda Ashampoo Burning Studio 2007 ile bunu çok kolay bir şekilde nasıl yapabilecegimizi anlattım.
EDİT:[ÇOK ÖNEMLİ]lütfen resimleri çok daha net olarak görmek için sayfa büyültme oranını %125 e getiriniz.









