Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Sayfa 1 / 212Sonraki >
Efsane hacker Mitnick ile çok özel röportaj
/ 2  Sonraki sayfaya git
CHIP Online
www.chip.com.tr

3235 Mesaj

Mesaj Tarihi : 24 Ağu 2008  04:24:21
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Bir zamanlar şirketlere korku salan Dünyanın en ünlü hacker'ı Kevin Mitnick ile çok özel röportaj...

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Efsane-...aj_8369.html

Bir zamanlar dünya onu konuşuyordu. "Bilgisayar korsanı" ve "hacker" terimlerini akıllara kazıyan ve 1990'lı yıllarda 'hacker tehdidi' manşetleriyle olay olan Kevin David Mitnick, 15 Şubat 1995 yılında FBI tarafından yakalanarak mahkeme önüne çıkartıldı.

Zamanında Fujitsu başta olmak üzere Motorola, Nokia ve Sun Microsystems gibi şirketlerin bilgisayar ağlarına izin olmaksızın girerek suç işlemiş ve suçu tespit edildiğinde 5 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmıştı.

Cezası sona eren Mitnick, hiçbir zaman bir hacker olduğu gerçeğini gizlemeye çalışmadı. Tam tersine bu gerçeğin farkında olduğunu her fırsatta da gösterdi. Ve şimdi Mitnick, beyaz şapkalı bir hacker olarak güvenlik danışmanlığı yapıyor.

Bunun yanında yakında bir kitap çıkarmayı da düşünen Mitnick, kitabıyla ilgili Forbes.com'un sorularını yanıtladı. İşte o ropörtaj...

Tüm konu: Efsane hacker Mitnick ile çok özel röportaj

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Kevin Mitnick'in açıklamalarında katıldığınız ve katılmadığınız noktalar.

CHIP Online'nin profilini görüntüle
Sayfanın en üstüne git

Ücretsiz Tam Sürüm!

10 adımda Linux

Otolara güvenlik kalkanı

CHIP Online'dan her gün bir ücretsiz yazılımCHIP Online ve Giveawayoftheday işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var!
10 adımda Linux hakkında her şeyi öğreninLinux'u güvenli ve pratik bir şekilde denemek istiyorsanız bu rehberdeki adımları tek tek gerçekleştirin, rahat edin.

10 adımda Linux hakkında her şeyi öğreninCHIP Online, otomobillerde kullanılan 10 güvenlik teknolojisini mercek altına aldı.
suat666
Deneyimli Üye
REP: 214REP: 214REP: 214REP: 214
REP: 214

1193 Mesaj

Mesaj Tarihi : 24 Ağu 2008  08:29:27

Şirketlere veya şahıslara ait özel bigisayarlara sahibinin izni rızası olmadan girmek,uygun değildir.
suat666'nın profilini görüntüle (Çevrimdışı) suat666'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
eolos
Deneyimli Üye
REP: 86REP: 86REP: 86REP: 86
REP: 86

1195 Mesaj

Mesaj Tarihi : 24 Ağu 2008  11:01:34
başklarının bilgisayar sistemlerine girmek ii değildir ama hani bizim forumda diyolarya ben hackerim yok bole yaparım sole yaparım sözüm olara arkadaşlar işte bu adam hacker ben bir bilgisayar mühendisi adayı olarak bu adama saygı duyarım neden derseniz adam hacklemek için kullandığı programları kendi yazmıs bilgisayarla ilgili herşeye yakın şeyleri biliyor adam site hacklemekle ugrasmıyor ugrassa bile databaseden içeri girmek için ugrasıyor
şimdi bu mesajdan sonra birileri kesin cıkacak diyecekki eolos bak hacklerim akıllı ol diye ama :)

impossible is nothing

eolos'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) eolos'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
14081408
Katılımcı Üye
REP: 274REP: 274REP: 274REP: 274
REP: 274

981 Mesaj

Mesaj Tarihi : 24 Ağu 2008  15:06:17
Benim bu yazıdan anladığım kadarıyla, adam kimseye zarar vermek istememiş, tamamen kendi gücünü sınamak istemiş. Tabi bu gücü sınamak için izlediği yol yanlış bir yol. Cezasını da çekmiş.

14081408'in profilini görüntüle (Çevrimiçi) 14081408'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
frkn_ua
Katılımcı Üye
REP: 60REP: 60REP: 60REP: 60
REP: 60
894 Mesaj

Mesaj Tarihi : 24 Ağu 2008  17:32:29
ropörtajın geri kalanını okumadım ama bu tür bi ropörtaj gençlere iyi örnek olmaz diye düşünüyorum.özellikle ülkemizde hackerlığa özenen, öyle olduğunu zanneden yüzlerce genç varken bir hackerın hapise girdikten sonrada güvenlik danışmanı olmasını ve bu kişiyle röportaj yapılmasını gayet güzel bir şey olduğunu düşünceklerinden şüphem yok.yanii bu yazyıyı okuyan özenti çocukların giderim hacker olurum şirketleri dağıtırım sonra aslanlar gibi yatarım, çıktığımda işim hazır nasıl olsa sonra da giderim chiple röportaj yaparım ünlü olurum hayallerine kapılarak saçma sapan işler yapmalarına neden olabilir diye düşünüyorum...
frkn_ua'nın profilini görüntüle frkn_ua'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Fattur
Bilgin Üye
REP: 57REP: 57REP: 57REP: 57
REP: 57

2112 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Ağu 2008  01:23:50
frkn_ua'dan alıntı:
ropörtajın geri kalanını okumadım ama bu tür bi ropörtaj gençlere iyi örnek olmaz diye düşünüyorum.özellikle ülkemizde hackerlığa özenen, öyle olduğunu zanneden yüzlerce genç varken bir hackerın hapise girdikten sonrada güvenlik danışmanı olmasını ve bu kişiyle röportaj yapılmasını gayet güzel bir şey olduğunu düşünceklerinden şüphem yok.yanii bu yazyıyı okuyan özenti çocukların giderim hacker olurum şirketleri dağıtırım sonra aslanlar gibi yatarım, çıktığımda işim hazır nasıl olsa sonra da giderim chiple röportaj yaparım ünlü olurum hayallerine kapılarak saçma sapan işler yapmalarına neden olabilir diye düşünüyorum...

bunu gerçekten düşünenlerin olduğnu sanmıyorum
Vista Hakkında bilinmeyenler, Yanlış bilinenler:
http://www.chip.com.tr/forum/Vista-..._t71448.html
Ayrıca Vista ram düşmanı vbvb. diyenlere önemle bakmaları duyurulur
Windows 7 Milistone3 Resimleri(ilk)
http://www.chip.com.tr/forum/Window..._t73514.html
Fattur'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) Fattur'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
hardcrss
Yeni Üye

19 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Ağu 2008  02:26:31
ben bu adamın hayatını okumustum bı makalede. adam kahve makınesını bıle kendıne gore programlıyormus. hapıshanede yatarken yanına elektronık esya vermıyorlarmıs :D
hardcrss'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) hardcrss'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
theblight
Üye

60 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Ağu 2008  09:53:01
14081408'den alıntı:
Benim bu yazıdan anladığım kadarıyla, adam kimseye zarar vermek istememiş, tamamen kendi gücünü sınamak istemiş. Tabi bu gücü sınamak için izlediği yol yanlış bir yol. Cezasını da çekmiş.

Kesinlikle aynı fikirdeyim
theblight'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) theblight'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
ersinbakar
Deneyimli Üye
REP: 74REP: 74REP: 74REP: 74
REP: 74

1186 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Ağu 2008  10:13:23
yol yanlış bıraktığı izler yanlış...
ersinbakar'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) ersinbakar'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
alllemdarr
Yeni Üye

7 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Ağu 2008  16:17:21
Bİ HATA YAPMIŞ CEZASINI ÇEKMİŞ ASLINDA BU MAKALE KÖTÜ ÖRNEK OLABİLİR AMA KİM HACKER OLMAK İSTEMEZ Kİ
alllemdarr'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) alllemdarr'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
frkn_ua
Katılımcı Üye
REP: 60REP: 60REP: 60REP: 60
REP: 60
894 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Ağu 2008  20:26:11
Fattur,ben onu sadece bir felaket senaryosu olarak yazdım.Demek istediğim ülkemizde hacker olma hayallari kuran, o işin çok süper bi iş olduğunu düşünen bu yüzden de boş işlere yönelen insanların olduğu.Bu tür haberlerde kimse kabullenmesede teşvik ediyor, ilgilerini çekiyor.oysaki programlama bilgisi olmadan o adamın bunları yapamayacağını bilmiyorlar.Prgramlamada bu forumda dahil bütün forumlarda çok basit bir şey gibi gösterildiği için onu da öğreniriz diyebilirler tabii ama daha sonra işlerin o kadar da kolay olmadığını öğrendiklerinde iş işten geçmiş olabilir...
frkn_ua'nın profilini görüntüle frkn_ua'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
/ 2  Sonraki sayfaya git
Hızlı Geçiş:
Sayfa 1 / 212Sonraki >
Snitz Forums 2000

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler