Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Efsane hacker Mitnick ile çok özel röportaj

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink24 Ağu 2008  04:24

Bir zamanlar şirketlere korku salan Dünyanın en ünlü hacker'ı Kevin Mitnick ile çok özel röportaj...

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Efsa ... -roportaj_8369.html

Bir zamanlar dünya onu konuşuyordu. "Bilgisayar korsanı" ve "hacker" terimlerini akıllara kazıyan ve 1990'lı yıllarda 'hacker tehdidi' manşetleriyle olay olan Kevin David Mitnick, 15 Şubat 1995 yılında FBI tarafından yakalanarak mahkeme önüne çıkartıldı.

Zamanında Fujitsu başta olmak üzere Motorola, Nokia ve Sun Microsystems gibi şirketlerin bilgisayar ağlarına izin olmaksızın girerek suç işlemiş ve suçu tespit edildiğinde 5 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmıştı.

Cezası sona eren Mitnick, hiçbir zaman bir hacker olduğu gerçeğini gizlemeye çalışmadı. Tam tersine bu gerçeğin farkında olduğunu her fırsatta da gösterdi. Ve şimdi Mitnick, beyaz şapkalı bir hacker olarak güvenlik danışmanlığı yapıyor.

Bunun yanında yakında bir kitap çıkarmayı da düşünen Mitnick, kitabıyla ilgili Forbes.com'un sorularını yanıtladı. İşte o ropörtaj...

Tüm konu: Efsane hacker Mitnick ile çok özel röportaj

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Kevin Mitnick'in açıklamalarında katıldığınız ve katılmadığınız noktalar.

En üste gitBu mesajı bildir

Üye
REP: 281, 3,78

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink24 Ağu 2008  08:29

Şirketlere veya şahıslara ait özel bigisayarlara sahibinin izni rızası olmadan girmek,uygun değildir.
                                     Bunları biliyormuydunuz.?
                   Tüm Donanım Sürücüleri ve Bios güncellemeleri 
                         (Over-Clock) Merak Edilen Tüm konular
                             Facebook   Twitter  Deviantart 
En üste git

Üye
REP: 126, 3,63

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink24 Ağu 2008  11:01

başklarının bilgisayar sistemlerine girmek ii değildir ama hani bizim forumda diyolarya ben hackerim yok bole yaparım sole yaparım sözüm olara arkadaşlar işte bu adam hacker ben bir bilgisayar mühendisi adayı olarak bu adama saygı duyarım neden derseniz adam hacklemek için kullandığı programları kendi yazmıs bilgisayarla ilgili herşeye yakın şeyleri biliyor adam site hacklemekle ugrasmıyor ugrassa bile databaseden içeri girmek için ugrasıyor
şimdi bu mesajdan sonra birileri kesin cıkacak diyecekki eolos bak hacklerim akıllı ol diye ama :)
En üste git

Üye
REP: 455, 4,04

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink24 Ağu 2008  15:06

Benim bu yazıdan anladığım kadarıyla, adam kimseye zarar vermek istememiş, tamamen kendi gücünü sınamak istemiş. Tabi bu gücü sınamak için izlediği yol yanlış bir yol. Cezasını da çekmiş.
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink24 Ağu 2008  17:32

ropörtajın geri kalanını okumadım ama bu tür bi ropörtaj gençlere iyi örnek olmaz diye düşünüyorum.özellikle ülkemizde hackerlığa özenen, öyle olduğunu zanneden yüzlerce genç varken bir hackerın hapise girdikten sonrada güvenlik danışmanı olmasını ve bu kişiyle röportaj yapılmasını gayet güzel bir şey olduğunu düşünceklerinden şüphem yok.yanii bu yazyıyı okuyan özenti çocukların giderim hacker olurum şirketleri dağıtırım sonra aslanlar gibi yatarım, çıktığımda işim hazır nasıl olsa sonra da giderim chiple röportaj yaparım ünlü olurum hayallerine kapılarak saçma sapan işler yapmalarına neden olabilir diye düşünüyorum...
En üste git

Üye
REP: 101, 3,72

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink25 Ağu 2008  01:23

Alıntı: frkn_ua
ropörtajın geri kalanını okumadım ama bu tür bi ropörtaj gençlere iyi örnek olmaz diye düşünüyorum.özellikle ülkemizde hackerlığa özenen, öyle olduğunu zanneden yüzlerce genç varken bir hackerın hapise girdikten sonrada güvenlik danışmanı olmasını ve bu kişiyle röportaj yapılmasını gayet güzel bir şey olduğunu düşünceklerinden şüphem yok.yanii bu yazyıyı okuyan özenti çocukların giderim hacker olurum şirketleri dağıtırım sonra aslanlar gibi yatarım, çıktığımda işim hazır nasıl olsa sonra da giderim chiple röportaj yaparım ünlü olurum hayallerine kapılarak saçma sapan işler yapmalarına neden olabilir diye düşünüyorum...
bunu gerçekten düşünenlerin olduğnu sanmıyorum
Vista Hakkında bilinmeyenler, Yanlış bilinenler

http://www.chip.com.tr/forum/Vista-hakkinda-bilinmeyenler-yanlis-bilinenler_t71448.html
Ayrıca Vista ram düşmanı vbvb. diyenlere önemle bakmaları duyurulur

Her türlü habere itinayla yorum yapılır..
chip online haber benden sorulur.....:DDD
yaklaşanı yakarımKahkahahttp://www.chip.com.tr/forum/Usteki-uyenin-yerinde-olsaydiniz-imzaniz-ne-olurdu_t91899_wp2.html
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink25 Ağu 2008  02:26

ben bu adamın hayatını okumustum bı makalede. adam kahve makınesını bıle kendıne gore programlıyormus. hapıshanede yatarken yanına elektronık esya vermıyorlarmıs :D
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink25 Ağu 2008  09:53

Alıntı: 14081408
Benim bu yazıdan anladığım kadarıyla, adam kimseye zarar vermek istememiş, tamamen kendi gücünü sınamak istemiş. Tabi bu gücü sınamak için izlediği yol yanlış bir yol. Cezasını da çekmiş.

Kesinlikle aynı fikirdeyim
En üste git

Üye
REP: 74, 3,61

Kişisel Sayfası

PermaLink25 Ağu 2008  10:13

yol yanlış bıraktığı izler yanlış...
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink25 Ağu 2008  16:17

Bİ HATA YAPMIŞ CEZASINI ÇEKMİŞ ASLINDA BU MAKALE KÖTÜ ÖRNEK OLABİLİR AMA KİM HACKER OLMAK İSTEMEZ Kİ
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink25 Ağu 2008  20:26

Fattur,ben onu sadece bir felaket senaryosu olarak yazdım.Demek istediğim ülkemizde hacker olma hayallari kuran, o işin çok süper bi iş olduğunu düşünen bu yüzden de boş işlere yönelen insanların olduğu.Bu tür haberlerde kimse kabullenmesede teşvik ediyor, ilgilerini çekiyor.oysaki programlama bilgisi olmadan o adamın bunları yapamayacağını bilmiyorlar.Prgramlamada bu forumda dahil bütün forumlarda çok basit bir şey gibi gösterildiği için onu da öğreniriz diyebilirler tabii ama daha sonra işlerin o kadar da kolay olmadığını öğrendiklerinde iş işten geçmiş olabilir...
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Kevin Mitnick: Efsane hacker'ın marifetleri!CHIP Online 1 20 Eyl 2010  20:05
 Torrent uzmanı ile çok özel röportajCHIP Online 3 15 Tem 2008  23:27
 Torrent devleri ile çok özel bir röportajCHIP Online 2 08 Eki 2008  15:24
 Güvenlik gurusuya çok özel bir röportajCHIP Online 2 19 Oca 2009  13:24
 CHIP Online'dan Google ile özel bir röportajCHIP Online 8 07 Oca 2009  04:17
Bu sayfa 1,16 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu