Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!
 

Erotik bir sahne, Mass Efect'i yasaklattı
CHIP Online
www.chip.com.tr



3235 Mesaj

Kayıt: 06 Oca 2004
Mesaj Tarihi : 24 May 2008  03:53:21
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Microsoft'un oyunu Mass Effect, sakıncalı bulunan erotik bir sahne yüzünden Singapur'da yasaklandı.

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Erotik-...ti_7040.html

Mass Effect, Microsoft'un Singapur'da yasaklanan ilk oyunu oldu. Yasağın nedeni ise, oyun içerisindeki bir sahne. Bu sahnede, kadın bir asker, kadın bir alien ile "yakınlaşıyor."

Sahne, iki kadının konuşmaları ile başlıyor. Kısa süre sonra kadın asker elini kadın alien'ın yanağına götürüyor ve birbirlerine yaklaşıyorlar. Sahneyi, aşağıdaki video bağlantısına tıklayarak izleyebilir ve kararın ne kadar doğru olduğuna kendiniz karar verebilirsiniz.

Singapur'da, sadece bu sahne nedeniyle yasaklanan Mass Effect, Avustralya'da "15 yaş ve üzeri" etiketiyle satılıyor. İngiltere ise, oyunu "12 yaş ve üzeri" kategorisinde değerlendiriyor. İngilizler, oyunla ilgili şu nota yer veriyor: "Tek bir seks sahnesi, kısa ve detaysız". Notta ayrıca bu sahneye ulaşmak için belli seçimler yapmak gerektiği de belirtiliyor. Örneğin, eğer karakteriniz erkekse, bu durumda iki kadının böyle bir sahnesiyle karşılaşmıyorsunuz.

İşin ilginç kısmı, Singapur'da, yine erotik sahneler içeren God of War'ın yasaklanmamış olması. Daha da garibi, iki erkek ya da iki kadının birlikte olabildiği, hatta evlenip öpüşebildiği Sims 2'nin bile Singapur'da serbestçe satılıp oynanabiliyor olması. Mass Effect'i yasaklayan The Media Development Authority'nin, God of War ya da Sims 2'yi yasaklamak gibi bir planı olduğu da düşünülmüyor.

Kısacası Mass Effect, sansüre uğramak için rastgele seçilmiş bir kurban gibi görünüyor. Yeni yasakların gelip gelmeyeceğini ise zaman gösterecek.


Tüm konu: Erotik bir sahne, Mass Efect'i yasaklattı

İzleyin: Erotik sahneler oyun yasaklattı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Mass Efect'in, erotik bulunan bir sahne nedeniyle yasaklanması doğru mu?

CHIP Online'nin profilini görüntüle
Sayfanın en üstüne git

Ücretsiz Tam Sürüm!

10 adımda Linux

Otolara güvenlik kalkanı

CHIP Online'dan her gün bir ücretsiz yazılımCHIP Online ve Giveawayoftheday işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var!
10 adımda Linux hakkında her şeyi öğreninLinux'u güvenli ve pratik bir şekilde denemek istiyorsanız bu rehberdeki adımları tek tek gerçekleştirin, rahat edin.

10 adımda Linux hakkında her şeyi öğreninCHIP Online, otomobillerde kullanılan 10 güvenlik teknolojisini mercek altına aldı.
Lammoth
Üye


165 Mesaj
Kayıt: 12 Oca 2008

Mesaj Tarihi : 24 May 2008  12:48:19
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Yaş sınırlaması ve içerikte bunun belirtilmesi yapıldıysa sorun olmamalı.
Every breath lives me one less to my last
Lammoth'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) Lammoth'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
zeck1234
Üye


105 Mesaj
Kayıt: 21 May 2008

Mesaj Tarihi : 24 May 2008  13:59:47
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Bana göre ise bu video daki görüntüde erotik sahnenin "e" si yok :)
zeck1234'ün profilini görüntüle (Çevrimdışı) zeck1234'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
msaatci
Üye


76 Mesaj
Kayıt: 11 Ağu 2005

Mesaj Tarihi : 24 May 2008  14:02:55
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Sahneyi, aşağıdaki video bağlantısına tıklayarak izleyebilir ve kararın ne kadar doğru olduğuna kendiniz karar verebilirsiniz.

bence çok taraflı bir haber yapmışsınız, chip haber yazarları. sizce bu erotik mi? zaten biraz ingilizceniz varsa orada ne konuştuklarını da anlarsınız. ayrıca bir tek el hareketi size bunu çağırıştırıyorsa da bence bu haberi yapanlar kendilerini bir gözden geçirsinler.
msaatci'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) msaatci'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
CHIP Online
www.chip.com.tr


3235 Mesaj
Kayıt: 06 Oca 2004

Mesaj Tarihi : 24 May 2008  14:15:26
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Bizce de erotik değil zaten. Sadece "erotiktir" diye yasaklanan bir sahnenin aslında sadece "yasaklamış olmak için yasaklamak" için bir bahene olduğunu "sansüre uğramak için rastgele seçilmiş bir kurban gibi görünüyor" cümlemizle belirttik zaten.
CHIP Online'nin profilini görüntüle
Sayfanın en üstüne git
msaatci
Üye


76 Mesaj
Kayıt: 11 Ağu 2005

Mesaj Tarihi : 24 May 2008  19:29:48
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
teşekkürler
msaatci'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) msaatci'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Hızlı Geçiş:
Snitz Forums 2000
 
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler