Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!
 
Seçenekler
Paylaş

Fare işlevi gören teknolojik eldiven

www.chip.com.tr
Mesaj
21330
Kayıt
06 Oca 2004

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink30 Nis 2008  00:25

Parmak uçlarında sensörleri bulunan ve henüz test aşamasında olan eldivenler ilgi çekiyor.

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Fare ... k-eldiven_6647.html

Amerikan askerlerinin bazıları giyilebilir bilgisayar sistemleriyle donatılmaya başlandı. Cambridge'de geliştirilen, üzerinde sensör bulunan eldivenler, askerlerin dijital haritaları kolayca görebilmesine ve kullanabilmesine imkan verirken radyo iletişimine de izin veriyor.

Cambridge'de kurulu olan RallyPoint'in başkanı Forrest Liau'ya göre, askerler için, bedenlerinin fazla teçhizatla donatılması, elektronik kontrollerin sağlanması kullanışsız olabiliyor. Forrest Liau sözlerine şöyle devam ediyor: "Biz tüm gerekli bileşenleri bir araya getiren bir sistem yaratmak istemiştik."

Bu teknolojik eldivenin prototipi henüz test aşamasında ve üründen sonuç alınmaya çalışılıyor. Aslında üzerinde sensör bulunan giyilebilir teknolojik sistemler yeni bir kavram değil. Toronto Üniversitesi'ndeki araştırmacılar ve Georgia Teknoloji Enstitüsü, el ve omuz hareketlerini teknolojik birimlerle ölçen bir sistem üzerinde uzun zamandır çalışıyor.

Ancak İngiltere'deki Lancaster Üniversitesi'nden Gerd Kortuem, bu prototiplerin henüz güvenilir sonuçlar vermediğini ve daha katedilecek yol olduğunun altını çizdi. Microsoft ve Sony de giyilebilir-fare teknolojileri üzerinde bir süredir çalışmalarını sürdürüyor ancak bu teknolojik ürünlerden henüz tam anlamıyla verim alınabildiği söylenemez.

Söz konusu eldivenin 4 butonu bulunuyor. Sensörlerle donatılmış bu butonlar serçe, dördüncü, orta ve işaret parmaklarıyla beraber kullanılıyor ve bilgisayarlarda kullanılan fareler gibi, bu parmaklar hareket ettirildiğinde kontrol sağlanıyor. Sensörler ise radyo iletişimini devreye sokmasının dışında, elektronik haritaların görüntülenmesine ve komut gönderilmesine olanak tanıyor. Bu teknolojik eldiven USB veriyolu kullanıyor.


Tüm konu: Fare işlevi gören teknolojik eldiven

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu teknolojik eldiven hakkında ne düşünüyorsunuz?

En üste gitBu mesajı bildir
 
 
 
 

İlgili Konular

  Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Eldiven-fare: Ev yapımı ama büyüleyici!CHIP Online 1 12 Mar 2010  16:31
 fare sürükleme bırakma işleviHPQ-User 2 26 Mar 2008  21:13
 FARE SÜRÜKLEME, BIRAKMA İŞLEVİ YAPMIYORHPQ-User 11 01 Kas 2011  20:07
 LCR fare ile Lazerli fare arasındak farkHPQ-User 5 16 Şub 2009  22:36
 Optik fare mi lazer fare mi?Hangisi daha iyi?CHIP Online 10 25 Eyl 2009  18:45
Bu sayfa 0,59 saniye içinde hazırlandı.


 
Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu