Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Firefox 3'e çıktığı gün kötü sürpriz

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink20 Haz 2008  02:29

Çıkmasının 5. saatinde Firefox 3'te çok tehlikeli güvenlik açığı bulundu. Detaylar haberimizde....

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Fire ... u-surpriz_7398.html

17 Haziran günü rekor için download'a sunulan Firefox 3'ün çıkmasından tam 5 saat geçmişti ki, Firefox 3'ü ve (Firefox 2.x) serisini de etkileyen çok kritik bir güvenlik açığı bulundu. TippingPoint'e gönderilen açık, Zero Day Initative programıyla Mozilla'ya iletildi. Bu program yazılımlardaki açıkları ilk bulanlara para ödülü vaadetmekte.

Bu güvenlik açığının detayları ve nasıl uygulandığı güvenlik sebebiyle açıklanmazken, kullanıcıların sadece hatalı kodlu web sayfalarını ziyaret etmesi, kötü niyetli kodun çalışması ve sisteminize girmesinin yeterli olduğu belirtiliyor. Mozilla'nın bu açığı kapamak için acil yama çıkarması bekleniyor. Bu açığın Firefox 2.x sistemleri de etkilediği ayrıca belirtiliyor.

Daha basit fakat Firefox 3'ün çökmesine neden olacak "overflow" açığı da Neohapsis mail listesi'ne gönderilmiş durumda.

Güncelleme: Mozilla Güvenlik Başkanı Snyder, blogunda bu exploiti incelediklerini ve en kısa zamanda önlem alınacağını söyledi. Bu açığın henüz internete yayılmamış olmasından dolayı, şimdlik güvenli olduğunu belirtti.

Tüm konu: Firefox 3'e çıktığı gün kötü sürpriz

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Firefox 3.0 sizce ne kadar güvenli?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye
REP: 197, 4,05

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink20 Haz 2008  05:27

Alıntı: CHIP Online
Tartışıyoruz: Firefox 3.0 sizce ne kadar güvenli?
Firefox 3.0 ' Bana Kalırsa Cook Acık Cıkar. :)
Nedenmi Bu Browse Acilmi Yaptılar. Bi Yeremi Yetiştirmeleri Gerekti Anlamadım. Bu Kadarmı Önem Vermediler. 2 Gün İcinde Acık Bulundu. Acıgı Kapatacak Bir Yama Bulana Kadar Şuan İe Gecmeyi Düşünüyorum Ve Gececem !
Sen gerisin geriye gidiver
Sen bi zahmet bu işten elini çekiver
Sen tezinden kararan kalbini söküver
İyisi mi sen benim yerime kendini koyuver!  

Sagopa Kajmer & Kolera - Bu İşlerden Elini Çek
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink20 Haz 2008  09:35

tabiki açıklar oluşacaktır. Çünkü sevgili beyaz şapkalı hackerlarımız sürekli açık aramaktadırlar ve sistemde açık har zaman bulunur.Yüzde yüz güvenli sistem yapılamaz.(şöyle yapabilirsin internete bağlanmazsın anca o şekilde)
Önemli olan açıkları zamanında kapatmaktır.Ki mozillada bunu layıkıyla yerine getirmektedir.
Alıntı: byburak2008
Şuan İe Gecmeyi Düşünüyorum Ve Gececem !
İnan bana Ie de bundan daha fazla açık vardır.Microsoft bu açıkları açıklamadığı gibi kapatmayada o kadar hevesli gözükmüyor.
En üste git

Denetmen
REP: 657, 4,06

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink20 Haz 2008  10:19

İnşallah bir an önce yama hazırlanır.O kadar memnunim ki yani geçen güne kadar IE7 kullanıyodum şu anda Firefox'la geziniyorum bu sitede yaşadığım farkı anlatamam.
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink20 Haz 2008  10:20

Alıntı: fenniEleman
İnan bana Ie de bundan daha fazla açık vardır.Microsoft bu açıkları açıklamadığı gibi kapatmayada o kadar hevesli gözükmüyor.

Bu cümle sadece bir "dilek", herhangi bir gerçeğe dayanmıyor.

IE halen dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı ve hackerler eminim onun üzerinde çok daha fazla uğraşıyorlar. Ama yine de şimdilik bir delik gedik yok bulunan ve Microsoft'un kapatmadığı. Ayrıca konuyu okursan bu Mozilla'nın açıkladığı bir hata değil. "Kusura bakmayın size bir günde 8 milyon delikli browser kakaladık" diyecek değiller zaten.
En üste git

Üye
REP: 197, 4,05

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink20 Haz 2008  11:24

Alıntı: AdRaMiTi

Fırından yeni cıkmış her yeni şey yakar :) Fazla söze gerek yok.[/i]

Hakkaten Hayal Kırıklıgı Oldu. AdRaMiTi Yaptıgın Yorum'ma Söyleyecek Söz Bulamıyorum. YORUMSUZ !

:))
Sen gerisin geriye gidiver
Sen bi zahmet bu işten elini çekiver
Sen tezinden kararan kalbini söküver
İyisi mi sen benim yerime kendini koyuver!  

Sagopa Kajmer & Kolera - Bu İşlerden Elini Çek
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink20 Haz 2008  12:06

ben programı indirip kurdum
kurduum andan itibaren de sorunsuz kullanıyorum ama bir yandan da IE8 bir an evvel çıksa da kullansak diye sabırsızlanıorum

kardeşim millet bi acaip yahu hele bi kurun kullanın biraz zevkini çıkarın tilkinin ne bu hemen açık bulmalar falan ayıp deil mi :P
murder isn't always a crime!!!
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink20 Haz 2008  12:37

acik fln degil de, hiz konusunda ve performans konusunda begenmedim. 2.x serisi daha iyidi sanki...

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink20 Haz 2008  15:48

son derece üzücü indirmiştim kullanmıştım çok ta memundum bu haberi duyunca hayal kırıklığı yaşadım içime kurt düştü bende operanın yeni sürümünü kullanmaya başladım mozilla firefox 3 ten daha hızlı ve kullanışlı mozilla firefox 3 te olan özellilklerin çoğu operadada var opera daha güvenli.
mozilla bu açığı kapatana kadar opera kullanacağım.
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink20 Haz 2008  19:32

Çok. :D
En üste git

Üye
REP: 166, 4,22

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink20 Haz 2008  20:02

firefox u indirenlerden biri olarak ilk indirdiğimde göze hoş gözükmüştü ama şimdi hataları olduğunu anlıyorum zaten opera da gözüme güzel gözükmeye başladı :D indirsem mi acaba ?? :D:D:D
Yıldız Technical University | Mechanical Engineering

En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Facebook reklamlarından kötü sürpriz!CHIP Online 9 04 Ağu 2009  17:19
 Hackintosh davasında Apple'a kötü sürprizCHIP Online 0 01 Eki 2009  17:30
 Intel'den kötü bir sürpriz!CHIP Online 2 24 Nis 2010  23:06
 Facebook'tan bayanlara kötü sürpriz!CHIP Online 0 20 Kas 2010  12:30
 Yeni Firefox'a sürpriz bir özellik!CHIP Online 3 02 May 2010  02:10
Bu sayfa 1,14 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu