unemrahable sormuş: Bilgisayarıma virüs bulaştığında ufak önemsiz birşey sandım ve o dosyaları sildim. Daha sonra tekrar gelmeye başladı daha doğrusu sildikçe yeniden çıkmaya başladı ve bilgisayar oldukça yavaşladı c sürücüsünü açtığımda binlerce garip klasör vardı ve bilgisayarımdan c ya da dye tıkladığımda c sürücüsü yada d ayrı pencerede açılıordu ve bu da hızı düşürüyordu. Format attım kurtuldum sandım ama olmadı atar atmaz daha internet açık deilken ve prog yüklememişken aynı sorunar oldu ben de c ve dyi ayrı ayrı biçimlendirdim kur'dan. Şu an sorun yok ama yine aynı şey olursa nasıl kurtulabilirim. Bir sn altında her yerine yayılıyor bu virüs. Flash belleğe de bulaşmış arkadaşın pcye taktım anında ona da bulaştı ve aynı sorunlar onda da baş gösterdi. Şimdiden teşekkürler kolay gelsin. (( Bence bu virüs çok hızlı yayılacak önlem alınsa iyi olur))
Soru Türü: Yazılım İşletim Sistemi: Windows XP Sistem Özellikleri: core 2 duo 2.4 2 gb ram 320 gb hdd 512 gb ekran kart
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR 3.5.21022; .NET CLR 1.1.4322)
Sanırım autorun virüsünden bahsediyorsun. Evet insanı deli edebilir. Ama heryerden temizlemen lazım. USB belleğinden tut , harici hddye kadar.Toplu olarak tarat yani.
Ahmet arkadaşın verdiği aracı kullanırken de elinde ne varsa tak sisteme. Toplu temizlesin.
!!! Dünyayı DaHa iYi BiR YeR YaPmAYaN İnSaN , İnSaN DeĞiLdİR !!!
Yardımcı olabileceğim konu varsa herkese açık msn adresim : rebornx4@hotmail.com
1.Şayet bir daha gelince ilk önce fdisk çekin Sonra C ve D'yi formatlıyın cünkü siz C'ye format atıp D'yi bırakırsanıs zararlı haşerede D'yerel sürücüsünde ise Haliyle sağlıgı,Sıhhati yerinde olduğu için yeni işletim sisteminize hayırlı ugurlu olsuna gelicektir :)
Ama siz üstte dediğimi yapar ardından direk güncel bir antivirüs kurarsanız sisteminize int bağlanmadan gidin flash'la veya chip'dergisini sürekli okuyan bir kullanıcı iseniz dvd'lerden kurun o sizi sisteminizi oturtana kadar idare edicektir.Sonra keyfinize bakın.
Ancak coklu hat kullanıyorsanız Yani Apt adsl filan varsa Ağınızdaki başka bir bilgisayardan'da gelebilir :) Ben zamanında cok yaşadım Dk'başı geliyordu.Selametle
mitokondri
Yeni Üye
Mesaj Tarihi : 06 Eyl 2008 12:42:40
arkadaşlara katılıyorum ayrıca usb multiguard diye bi pro var bunula hdd usb bellekler filan virüs bulaşsa bile virüs aktif olamıyorMUŞ
unemrahable
Yeni Üye
Mesaj Tarihi : 06 Eyl 2008 18:12:59
herkese teşekkür ederim. Belki bu tür sıkıntı çeken arkadaşlar vardır aklınızda bulunsun sistem geri yükleme yaptığınız zaman dahi tekrar geliyor
Güncelleme: unemrahable [06 Eyl 2008 18:15:43]
xHellknightx
Katılımcı Üye
REP: 18
Mesaj Tarihi : 07 Eyl 2008 00:29:06
sistem geri yükleme ayarları dosya silmez o yüzden virüsüde temizlemez
unemrahable
Yeni Üye
Mesaj Tarihi : 08 Eyl 2008 00:45:27
xHellknightx'den alıntı:
sistem geri yükleme ayarları dosya silmez o yüzden virüsüde temizlemez