Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Gmail artık tema desteği de sunacak!

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink21 Kas 2008  11:00

Gmail'in, tasarımını yenileyen Hotmail'e cevabı gecikmedi. Artık Gmail çok daha renkli olacak!

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Gmai ... e-sunacak_9680.html

Google, Gmail'e sizin de kendi sayfanızı düzünlemenize izin veren tema sistemini ekledi.

Bilindiği üzere Google'ın ana sayfa servisi iGoogle'da farklı temalar kullanılabiliyor. Google bu servisin beğenilmesi üzerine tema desteğini Gmail'e de taşıdı.

Gmail her ne kadar üye sayısı ile e-posta pazarında Yahoo ve Hotmail'in arkasında kalsa da, güvenlik ve rahatlığı ön plana çıkaran bir posta sunucusu olarak biliniyor.

Yeni temalarda farklı renkler ve resimler mevcut: Kumsallar, gezegenler, ninjalar gibi... Bu düzenlemeyle Gmail'in sade arayüzünden ödün verdiğini düşünenler için Gmail'in klasik görünümü hala yerli yerinde ve seçenekler arasında duruyor.

Gmail'in mühendislerinden Annie Chen Gmail blogunda daha önce Gmail kullanıcılarının görünüm değişikliği için resmi olmayan eklentiler ve programlarla uğraştığını fark ettikten sonra böyle bir karar aldıklarını belirtti.

Gmail'in yeni temalarına ulaşmak için Ayarlar seçeneğine tıklamanız ve Temalar bölümüne girmeniz yeterli.

Chip Online Yorumu:
Google'ın bu hamleyi, Microsoft'un Live Hotmail için yaptığı kalıcı ve zorunlu tema değişikliğinden sonra yapması anlamlı. Böylece Google, kendi servislerinin daha özgür olduğu imajını kamuoyuna verdi bile. Spam koruması son derece müthiş olan Gmail'in bu kadar değişikliğe rağmen hala beta sürümünde olması ise ilginç bir detay.

Tüm konu: Gmail artık tema desteği de sunacak!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Gmail'in temalarını beğendiniz mi?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink21 Kas 2008  14:07

Evet Temalar gerçek güzel...
Ama hotmail ve yahoo da bulunan sürükle&bırak (Drag&Drop) hala gmailde yok...
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink21 Kas 2008  14:09

Evet çok beğendim.Ama bazı temalarda GMAİL logosunu kaldırmışlar,yerine değişik logo koymuşlar.O temaların tasarımları diğerlerine göre daha güzel ama orjinal GMAİL logosunun kaldırılmaması gerekirdi.
Güncelleme: Hiper£l£v£nKids (21 Kas 2008 14:11)

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink21 Kas 2008  18:17

beğendim :)

En üste git

Üye
REP: 76, 3,66

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink21 Kas 2008  21:34

Alıntı: bycentrino
Evet Temalar gerçek güzel...
Ama hotmail ve yahoo da bulunan sürükle&bırak (Drag&Drop) hala gmailde yok...
O da işte google tarzı. Fazla cafcaflı değil. Ama olsa iyi olur klasör sistemi falan.
En üste git

CHIP Online Yazar

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink21 Kas 2008  23:26

"Beta" olduğumuzu unutmayalım isterseniz arkadaşlar :) habere not düşmüştüm.. Bu dikkate alınırsa Gmail'in yakın zamanda tüm önerilerinize sağduyuyla yaklaşacağına emin olabilirsiniz.

Örnek vermek gerekirse Chrome'de bulunan 2 açığı ilgililere ilettim ve nazikçe geri döndüler, ikisininde tam olarak açık olmadığına beni ikna ettiler :) (nasıl bi adamım ben ya). Lütfen sizde şikayetlerinizi Gmail resmi grubunda dile getirmeyi unutmayın.. Buradaki şikayetlerinizi zaten düzenli olarak gözlemliyorum gerek yorumları gerekse forumları ama hepsine yetişemiyorum :)

Geliştirme grubu: http://groups.google.com/group/Gmail-Help-Discussion
En üste git

Yeni Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink22 Kas 2008  04:18

google resmi temalarini cikarmadan once firefox Better Gmail 2 ile butun tasarimini degistirebiliyordum, fakat Googlenin yaptigi temalari daha guzel olmus.
En üste git

Denetmen
REP: 88, 3,86

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink23 Kas 2008  19:09

Hoş görünüyor.

En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 GMail artık PDF desteği de sunuyorCHIP Online 4 15 Ara 2008  19:31
 Gmail artık SMS de gönderecekCHIP Online 4 01 Kas 2008  17:43
 Gmail'de sınırlar artık kalkıyor!CHIP Online 0 22 Nis 2011  17:30
 Windows 7 USB 3.0 desteği sunacak mı?CHIP Online 5 09 Kas 2008  22:43
 Opera Mobile 9.5: Artık Widgets desteği varCHIP Online 1 22 Eki 2008  18:52
Bu sayfa 0,9 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu