Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Gmail mi? Hotmail mi?

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink28 Şub 2009  00:10

Evet, konuya girdiğin nokta özel karakterlerdi. Ben o noktadaki yanlışlarını söyledim. Cevap vermediğine göre o konuda, demek ki kabul ediyorsun.

Gmailde son etkinlik konusuna bir şey demedim. Ha bu Hotmail'i daha az güvenli mi yapar, tartışılır. Bana göre yapmaz. Çünkü zaten bana baştan sunduğu güçlü şifre oluşturma imkanı sayesinde bizim şifreyi kaptırmak gibi bir derdimiz yok. O derece güçlü bir şifreyi kırabilen birisi varsa-ki en güçlü bilgisayarı getir senelerce kıramaz şifreyi- zaten email avcılığıyla uğraşmaz.
There are only 10 types of people in the world —
those who understand binary, and those who don't.

En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink25 Ağu 2009  06:14

Alıntı: black rose08.02.2009 22:51:58Alıntı yapılan Mesaja git
tabiki de hotmail
gmail ile hotmail karşılaştırılamaz bile bence

Çok güzel karşılaştırılır. Hotmail sadece msn kullanıcılarından kazanabiliyor. Gmail'in Gtalku gelişmemesine rağmen sunduğu imkanlar ortada...

Sana çok ufak bir örnek vereceğim, her iki mail adresinde güvenlik düzeyini ele alalım. Gmail hesabımın gizli sorusunun cevabını sana vereyim, mail adresimide vereyim üstüne istersen... Yinede kıramazsın maili. Ama hotmail için bu geçerli bile değil... Neden mi kıramazsın, cünkü cep telefonuma gelen kod u bilmelisin önce. Gmailin bu özelliği var. Ufak bir örnekti...
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink09 Eyl 2009  17:02

Merhaba,
Forum başlığında Gmail gördüğüm için buraya yazıyorum. Daha geriye gidemedim. Bunun için özür dilerim. Sorum şu, bildiğininiz gibi google ve yan uygulamaları hepimizin aklını başından aldı. Benim de yaklaşık 5-6 yıldır kullandığım bir gmail hesabım var. Ancak son 1 senedir SPAM mesajlar gelmeye başladı. filtre seçeneğinden SPAM mesaj başlıklarında yer alan bazı kelimeleri yazarak "bunları içeriyorsa direk sil" gibi bir şey yapmaya çalıştım. Ancak sanırım başarılı olamadım. Haftalık olarak 50 adet spam mesaj gelmeye devam ediyordu. Darlandım filtrelerin hepsini sildim. Bu kez mesaj sayısı günlük 100'e fırladı. Nasıl yapacağım nasıl edeceğim şu SPAM lardan kurtulmak için? Gmail'in bu konuda yetersiz kaldığını sanmıyorum. Yetersizlik bende muhakkak -ki- bir yardımcı olabilir misiniz? Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? (Eğer benzer bir konu hakkında yorum/yanıt var ise adresi belirtebilir misiniz)
Teşekkürler
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink26 Eyl 2009  20:23

1.Yahoo
2.Hotmail
3.Gmail
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink19 Oca 2011  16:49

Gmail açık ara üstündür.
Gmail hesabı ile msn hesabı da açabiliyorsun. Birisi msn hesabını ele geçirse mail hesabını ele geçiremiyor. Oysa hotmailde msn şifreni birisi elde etse mail hesabın da gitmiş demektir.
İkincisi 25 mb e kadar dosya yükleme ya da gönderme yapabiliyorsun.
En önemlisi de mail arşivinde google araması yapabiliyorsun. Şahsen benim 2005 den bu yana kullanmış olduğum hesabımda 2500 mail var halihazırda. İçinde word exel dokümanları fotoğraflar vs. Resmi yazılarım bile orada. Bir kelime yazıp aradığımda o kelime hangi mail içeriklerinde geçiyorsa o mailler anında sıralanıyor. Ben fotolarımı ve videolarımı bile gmail de yedekliyorum. Picasa zaten çok büyük bir hizmet. Ben insanları anlamıyorum. Flickr falan nasıl ön plana çıkabiliyo picasaweb gibi bir alternatif varken. Anlamakta zorlanıyorum. Bir picasayı 100 tane flickr'a bir gmail'i 100 tane hotmaile değişmem. Bence insanlar bilmedikleri için tablo böyle çıkıyor. Yoksa ortada ne hotmail kalırdı ne de yahoo. Benim 8-9 tane gmail ve picasa hesabım var. Ücretsiz 1 gb yükleme alanı veriyor picasa. 7-8 tane hesapta 7-8 gb foto. Kaç binler eder siz düşünün. Videolarımıda winrar ile 25 er mb lık partalara ayırıyor Gmail hesabıma atıyorum. Yani hepsi yedeklenmiş durumda. Bilgisayarım patlasa da verilerim güvende. Ayrıca picasanın yazılımı da bir harika. Çok güzel bir video, slayt ve fotoğraf düzenleme yazılımı. Google'ı bilmemek neyse hala picasanın ve gmailin farkında olmamak ta odur bence. İnternet adına o kadar mühimdir yani.

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink20 Oca 2011  21:07

İkiside..
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink21 Oca 2011  12:34

hotmailinle msn e girebilion gmailinle giremion :D nabayım gmaili :Dé
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink04 Şub 2012  23:03

Konu eskilerde kalmış ama devam ettireyim :)
Ben birkaç yıldır Gmail kullanıyorum (bütün e-posta hesaplarımı Gmail'e bağladım) çünkü daha kullanışlı geliyor. Aslında ikisi de şu anda gayet iyi. Eskiden Hotmail'in arayüzü kötüydü ama şimdi bence onun arayüzü de iyi. Bir de Hotmail'in .hotmail.com.tr uzantılı e-posta adresi çıkartması da iyi oldu, ismime uygun güzel bir hesap aldım :)
İnternet Bilgisayar Notları Blogu: internetbilgisayar.wordpress.com|twitter: twitter.com/sonergul
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink12 Şub 2012  18:59

bence sadece gmail başka büyük yok :)
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink13 Şub 2012  00:25

Ben de sırasıyla gmail, hotmail vede yahoo diyorum.
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Gmail mi, Hotmail mi yoksa Yahoo mu? Sizce?blackstrom 31 17 Tem 2009  17:29
AOC mi HP mi INCA mı ACER mı LG mi ?ycs1907 18 03 May 2012  15:53
 P45 mi, X38 mi yoksa X48 mi?yelkowan 10 04 Tem 2008  12:00
 nokia 6288 mi n70 mi n72 mi n73 mü ?abcdefgh 18 17 Ara 2011  21:10
 GeForce 8800GTS mi 9600 GT mi yoksa ATİ HD3870 mielektrobeyin 24 18 Nis 2010  14:41
Bu sayfa 0,78 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu