Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Google Lively: İkinci bir Second Life mı?

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink09 Tem 2008  05:09

Google, hakkında dedikodu yapılmasına bile izin vermeden sanal dünyası Lively'yi yayına soktu.

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Goog ... d-Life-mi_7699.html

Google'ın yayınlamaya karar verdiği her yeni hizmet büyük bir merakla bekleniyor, hakkında çok sayıda dedikodu çıkıyor, "şöyle olmalı, böyle olmalı" tartışmaları hiç bitmeyecekmiş gibi sürüp gidiyor. Ama bu kez durum biraz farklı... Kendi sanal dünyasını oluşturmaya karar veren arama motoru devi, kimseye çaktırmadan, sessiz sedasız bir biçimde ve dedikodu yapılmasına fırsat bile vermeden bu kararını uygulamaya koydu: Ve işte karşınızda [url=""] Google Lively[/url]...

Şu an Google Labs dahilinde Beta aşamasında olan Lively, aslında bir çeşit Second Life olarak değerlendirilebilir. Linden Lab'ın çok sayıda vatandaşı bulunan sanal dünyası Second Life'ta kullanıcılar "gerçek bir hayatı sanal bir dünyada" yaşıyor.

Google hesabınızla giriş yapabileceğiniz Lively ise henüz yolun başında; ama arkasında Google'ın olması geleceğinin parlak olduğu anlamına geliyor. Siteye giriş yaptıktan sonra kendi karakterinizi oluşturuyor ve kendi odanızı düzenliyorsunuz. Bundan sonra sıra Lively dünyasındaki diğer arkadaşlarınızı tamamen kişiselleştirilebilir olan odanıza davet etmeye geliyor. Odanıza gelen arkadaşlarınızla sohbet edebileceğiniz gibi, onlara sarılabiliyor, öpebiliyor ya da onlarla kavga edebiliyorsunuz; tabi özel animasyonlar yardımıyla...

Lively'de yeni bir hayat kurmak isteyenler, bunu hem tarayıcılarında, hem de tarayıcıdan bağımsız olarak yapabiliyor. Hatta kendi odanızı Facebook sayfanıza taşıma şansına bile sahipsiniz. Bunun yanında odanızdaki TV'den YouTube videolarını izleyebilir, sanal resim çerçevelerine fotoğraflar yerleştirebilirsiniz bile...

Şimdilik tüm bunların yerine oturmasını beklemek güç; zira belirttiğimiz gibi Lively henüz Beta aşamasında. Bakalım Lively ilerleyen zamanda yeni Second Life olmayı başaracak mı?

Tüm konu: Google Lively: İkinci bir Second Life mı?

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google Lively hakkındaki görüşleriniz...

En üste gitBu mesajı bildir

Üye
REP: 74, 3,61

Kişisel Sayfası

PermaLink09 Tem 2008  06:27

paylaşımın için teşekkürler
En üste git

Üye
REP: 197, 4,05

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink09 Tem 2008  09:34

Alıntı: CHIP Online
Tartışıyoruz: Google Lively hakkındaki görüşleriniz...

Google Amcanın yapmadıgı iş girmedigi Yer kalmadı. Sonunda bunada el attı :) Bana kalırsa İyi bir projeyle Second life Sallar gibime geliyor ! :)
Sen gerisin geriye gidiver
Sen bi zahmet bu işten elini çekiver
Sen tezinden kararan kalbini söküver
İyisi mi sen benim yerime kendini koyuver!  

Sagopa Kajmer & Kolera - Bu İşlerden Elini Çek
En üste git

Üye
REP: 126, 3,63

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink09 Tem 2008  11:00

arkasında kocaaaa google var ne diyelim hayırlı olsun
En üste git

Denetmen
REP: 657, 4,06

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink09 Tem 2008  11:18

Google'a veri toplayacak mekan çıktı işte.İyi veri toplarlar buradan,harbiden tam Google'a göre bir iş...
Güncelleme: Coşkun OLCA (09 Tem 2008 11:59)
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink09 Tem 2008  11:53

bi yerde okumuştum google 2049 yılına kalkacakmış ama hiç öyle gözükmüo habire bi şeyler yapıo bu gidişle 2500 kadar durur google.:D
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink11 Tem 2008  18:39

second life sallanır, sonuçta google kullananı çok ve tanıtım yapması çok kolay.
En üste git

Üye
REP: 126, 3,63

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink12 Tem 2008  02:10

denedim ve gordumki ikiside aynı
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink15 Tem 2008  17:29

Ben beğenmedim.Second life eline su dökemez.Belki 4-5 yıl sonra Second life düzeyine ancak gelir.Çok basit.Ivmu nin aynısı nerdeyse.Beğenmedim
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Muxlim Pal: Müslüman kesimin Second Life'ıCHIP Online 2 12 Ara 2008  20:59
 SECOND LİFE LOGİN SORUNUHPQ-User 1 01 Oca 2009  19:09
 second life vistadaHPQ-User 1 21 Mar 2008  18:32
 second lifeKENAN_35 0 21 Ağu 2010  19:55
 Second Life'ta Selçuklu Efsanesi Devam EdiyorSeljuksEmperor 1 03 Kas 2010  21:29
Bu sayfa 0,86 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu