Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Google yayınladı; sıra Nokia'da...

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink23 Eki 2008  16:58

Google Android'in kaynak kodunu yayınladı, Nokia Symbian ile savaşa hazırım dedi...

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Goog ... -Nokia-da_9270.html

Google, Open Handset Allianz ile beraber akıllı telefonlar için geliştirilen Android işletim sisteminin kaynak kodunu yayınladı ve geliştirilmesi için serbest bıraktı.

Telekom firmaları, cep telefonu üreticileri ve yazılım firmalarından oluşan Android projesi şimdiye kadar sadece geliştirici yazılım paketleri sunmuştu. İlk Google cep telefonu T-Mobile G1'in ABD'deki pazar başlangıcına paralel olarak kaynak kodu da ücretsiz olarak indirilmeye sunuldu. Android Open Source Project web sitesinde geliştiriciler ve yazılım firmaları kodu indirip kendi isteklerine göre şekillendirebilir, entegre edebilir ve geliştirebilirler.

Sıra Nokia'da
Bu gelişmeler yaşanırken, Nokia'a da Symbian işletim sisteminin kaynak kodunun çok yakında halka açılacağını duyurarak açık kaynağa önem verdiğini bir kez daha ispatladı. Ayrıca yapılan bir açıklama ile Symbian grubuna 3 yeni üyenin daha eklendiği duyuruldu. Yeni üyeler: Visa, Huawei ve ARM...

Tüm konu: Google yayınladı; sıra Nokia'da...

İzleyin: Android'li G1 böyle çalışıyor!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Android'in kaynak kodunu incelemeyi düşünüyor musunuz?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye
REP: 101, 3,72

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink23 Eki 2008  19:16

değmez diye düşünüyorum :D
Vista Hakkında bilinmeyenler, Yanlış bilinenler

http://www.chip.com.tr/forum/Vista-hakkinda-bilinmeyenler-yanlis-bilinenler_t71448.html
Ayrıca Vista ram düşmanı vbvb. diyenlere önemle bakmaları duyurulur

Her türlü habere itinayla yorum yapılır..
chip online haber benden sorulur.....:DDD
yaklaşanı yakarımKahkahahttp://www.chip.com.tr/forum/Usteki-uyenin-yerinde-olsaydiniz-imzaniz-ne-olurdu_t91899_wp2.html
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink25 Eki 2008  00:44

Alıntı: Fattur
değmez diye düşünüyorum :D
senin çok sevdiğin microsoft eminimki tüm bu kodları inceliyordur. tabii eğer sürekli gelişmek istiyorsa rakibinin ne yaptınığı öğrenmesi gerekir.
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 MS'ten sonra sıra Google'da!CHIP Online 0 01 Mar 2010  14:15
 Nokia'nın sıra dışı telefonu 7705 TwistCHIP Online 5 13 Eyl 2009  10:01
 Microsoft karar değiştirdi: Şimdi sıra AOL'daCHIP Online 6 20 Tem 2008  11:15
 RaM sOrUnUnU aştım sıra cpu da!inNteAcoME 1 25 Ağu 2008  11:08
 Ve Opera ilk adımı attı, sıra şimdi Apple'daCHIP Online 3 25 Mar 2010  00:11
Bu sayfa 0,81 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu