Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Güncellenmeyen PC saldırıya ne kadar dayanır?

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink15 Tem 2008  17:54

Güncellenmeyen bir Windows'un nette ne kadar ömrü olabilir? Çarpıcı araştırmanın sonuçları burada...

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Gunc ... r-dayanir_7798.html

Windows’u güvenlik güncellemeleri yapılmamış olarak kullanmak hacker’lara davetiye çıkarmakla eşdeğer

Yapılan bir araştırma, internet erişimi bulunan bir Windows PC’nin yamasız olarak kullanılması durumunda ciddi güvenlik riskleriyle karşı karşıya olduğunu ortaya koyuyor.

SANS Enstitüsü’nün Internet Storm Centre (ISC) departmanı tarafından yapılan araştırmada hackerların korunmasız ve yamasız bir Windows’u ele geçirme sürelerinin ortalama 4 dakika olduğunu belirledi.

Hacker’ların rutin olarak yamasız sistemleri tarama ve ele geçirme yazılımları kullandıklarına dikkat çeken raporda son iki yılda bir PC’nin ele geçirilme süresinin korkutucu biçimde düştüğü ifade ediliyor. Uzmanlar, sistem güvenliği için sistemlerin güncel yamalara sahip olmasının yanında bir güvenlik duvarının da gerekliliğinde birleşiyor.

Tüm konu: Güncellenmeyen PC saldırıya ne kadar dayanır?

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Güvenlik güncellemelerine yeteri kadar önem verdiğinizi düşünüyor musunuz?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink15 Tem 2008  18:07

Her bilgisayarda bir güvenlik duvarı olmalı yoksa...4 dakika'da hackliyorlar...
En üste git

Üye
REP: 395, 3,91

Kişisel Sayfası

PermaLink15 Tem 2008  18:09

Benim kullandığım Vista'da ve XP'de otomatik güncelleştirmeler açık durumda. Zaten yazıda da belirtildiği gibi Windows gibi sürekli güvenlik açıkları tespit edilen bir işletim sisteminde güncel yamalar gerçekten çok büyük bir önem taşıyor. Kesinlikle sadece güvenlik duvarı ve antivirüs yazılımlarına güvenmemek lazım.
En üste git

Üye
REP: 231, 3,63

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink15 Tem 2008  18:41

Uzun zamandır güvenlikle ilgilenmiyorum. Zaten bildiğim sitelerin dışınada çok girmiyorum.
Sen bendini yıkan asi su, 
Sen engel tanımayan rüzgar, 
Sen Ergenekon dağından doğan güneş, 
Sen ALLAH ın iman ve bilek gücü ile donattığı şanslı kul... 
Senin adın TÜRK!..

En üste git

Üye
REP: 74, 3,61

Kişisel Sayfası

PermaLink15 Tem 2008  18:43

bir bilgisayarın olmazsa olmazı antiwirüs ve güvenlik duvarıdır bunların olmaması halinde heleki güvenlik duvarı anında göçer pc paylaşımın için teşekkürler
En üste git

Üye
REP: 977, 4,07

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink15 Tem 2008  19:24

Bilindiği üzere güncelleme ve servispaketleri içeriğinin çoğunluğu güvenliğe yönelik. Yeni tehditlere uyum ve ortaya çıkan açıkları kapatmak için. Çok az bir kısmı sistem ve sistem performansına yönelik. Bu durumda bize servis paketi ve güncellem yapılmayan windowsların tehdit altında olduğunun açık ispatı olmakta.Sanırım konudfaki ilgili denemede hiçbir güncelleme ve servis paketi kurulmamış xp ile yapılmış olsa gerek
No comments
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink15 Tem 2008  19:41

Önceden çok önem verir ve hiç düşünmeden tüm güncelleştirmeleri yüklerdim.Fakat daha sonra bıraktım.Çünkü Servis paketi çıktığında nasıl olsa hepsini bir arada tek seferde yüklüyorum.Bu yüzden bir sonraki servis paketini bekliyorum.Biraz riskli fakat bence akıllıca.
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink15 Tem 2008  19:41

microsoftun hatasını biz çekiyoruz açık vermesinler ozaman bir işi yapıyorsa tam yapsın ama parasını alırken tam almasını biliyor
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink16 Tem 2008  12:13

Eskiden bende açmazdım. Sp3 paketini Sp2li windows cdme entegre ettim edeli, güncellemerim hep açık. 5 aydır rahat format yüzü görmedim. Herkese öneririm.
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink16 Tem 2008  12:19

Bu ay kotalıya geçmem yüzünden kapatmak zorunda kaldım güncelleştirmeleri.Ah ttnet ah...
En üste git

Üye
REP: 388, 3,85

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink25 Tem 2008  20:41

Her güncelleştirmeyi indirir kurarım her zaman. Şansa bırakmam bu işleri..
!!! Dünyayı DaHa iYi BiR YeR YaPmAYaN İnSaN , İnSaN DeĞiLdİR !!!

Yardımcı olabileceğim konu varsa herkese açık msn adresim :
rebornx4@hotmail.com

>>> http://www.chip.com.tr/blog/reborn91/ <<< bir bakın arada ;)

En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 HDD'niz ne kadar sağlıklı, ne kadar hızlı?CHIP Online 0 01 Nis 2012  00:02
 Ne kadar ucuz, o kadar bulanık görüntü (!)CHIP Online 1 28 Kas 2011  15:58
 Saldırıya uğrayan PC'nizi kurtarın!CHIP Online 0 18 Oca 2012  00:45
 Microsoft Azure: Ne zaman, nerede, ne kadar?CHIP Online 2 16 Tem 2009  18:26
 pc ne kadar güç harcıyorHPQ-User 3 14 Tem 2008  00:18
Bu sayfa 0,83 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu