Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!
 
Seçenekler
Paylaş

Güvenlik duvarı MS yamasından sonra duruyor

www.chip.com.tr
Mesaj
21330
Kayıt
06 Oca 2004

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink10 Tem 2008  09:21

ZoneAlarm, Microsoft'un son yama gününde yayınladığı güncellemeden haberdar (!) olamadı...

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Guve ... a-duruyor_7708.html

Microsoft'un en son yama gününde sunduğu güncelleştirmelerden birisi masaüstü-güvenlik duvarı ZoneAlarm'ı negatif yönde etkiliyor. KB951748 ismindeki yama yüklendikten sonra kullanıcı internete giremiyor.

Güncelleme, Windows dizininde bulunan ve ZoneAlarm'ın da kullandığı dört dosyayı değiştiriyor. Anlaşılan o ki, güvenlik duvarı bu dosya değişiminden haberdar olmuyor ve internet bağlantısından sorumlu olan dosyaları "manipüle edilen" şeklinde derecelendiriyor ve bloke ediyor. ZoneAlarm geliştiricileri bu sorun üzerinde çalışıyorlar.

Çözüm önerileri
KB951748 güncelleştirmesini kurmuş olan ZoneAlarm kullanıcıları çözüm sunulana kadar , güvenlik duvarının veri tabanını sıfırlamayı deneyebilirler. Bu iş için Windows'u Güvenli Mod'da açın (PC açılışı sırasında sürekli F8'e basarak). Sonrasında »C:\Windows\Internet Logs« dizininde »backup.rdb«, »iamdb.rdb« ve »tvDebug.log« dosyalarının yanı sıra »ldb« uzantılı dosyayı da silin ve çöp kutusunu boşaltın. Sisteminizi yeniden başlattıktan sonra ZoneAlarm'ı yeniden yapılandırmanız gerekecek fakat sorun çözülmüş olacak. Eğer bu metot işe yaramazsa programı yeniden kurabilir veya ZoneAlarm'da »Firewall | Internet Security Zone« altındaki kaydıracı "Medium" (orta) seviyesine getirin. Tabi bu kesin çözüm olamaz, zira güvenlik duvarı bu ayarda tam performans ile çalışmaz.


Tüm konu: Güvenlik duvarı MS yamasından sonra duruyor

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: ZoneAlarm güvenlik duvarı kullanıyorum çünkü...

En üste gitBu mesajı bildir
 
 
 
 
Üye
Mesaj
82
Kayıt
30 Haz 2008

Kişisel Sayfası

PermaLink10 Tem 2008  10:37

güzel paylaşım eline sağlık
En üste git
 

İlgili Konular

  Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 laptop acıldıktan 5DK sonra harddisk duruyor??serkanbb06 12 13 Haz 2010  23:33
 Windows Güvenlik DuvarıHPQ-User 4 25 Nis 2007  11:19
 güvenlik duvarı nod 32 algılamıyorHPQ-User 4 15 Tem 2009  11:23
 güvenlik duvarı nod 32 algılamıyorHPQ-User 2 25 May 2008  22:37
 Windows güvenlik duvarı ile ilgili sorunum varMatalien 5 28 Haz 2008  18:38
Bu sayfa 0,54 saniye içinde hazırlandı.


 
Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu