Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Sayfa 1 / 41234Sonraki >
Hangi fare?
/ 4  Sonraki sayfaya git
Cenk Tarhan
CHIP Online

22 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Ara 2007  11:50:57
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
"Sizce bir bilgisayar kullanıcısı yeni bir fare alacaksa hangi fareyi tercih etmeli. Hangi firmanın faresi en iyisi? Peki neden? Önerdiğiniz firmanın fare modelinin diğerlerinden ne farkı var? Neden alınsın?"

Tartışın: http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=4952
Cenk Tarhan'ın profilini görüntüle (Çevrimiçi) Cenk Tarhan'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git

Bu lastik başka lastik!

Apple yan çizdi!

Nokia işi bitirdi!

20081204000200Otomobil lastiği ne kadar teknolojik olabilir? Michelin'in yeni lastiğini görmeden karar vermeyin...
Apple-Yok-vazgectik-anti-virus-kullanmayinApple, Mac OS kullanıcılarına anti-virüs önermekten vazgeçti! Peki ama bahanesi ne?
Apple-Yok-vazgectik-anti-virus-kullanmayinCep telefonu devi Nokia, N97 fırtınasının arasında sessiz sedasız çok önemli bir adım daha attı.
delacrimosa
Üye
REP: 9REP: 9REP: 9REP: 9
REP: 9

93 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Ara 2007  12:37:10
Herşeyden önce farenin kullanım alanına göre seçilmesi uygunudur. Bu anlamda 2 baz nokta alabiliriz. Birincisi oyun ikincisi grafik.
Oyun için tercih edilecek farelerde önemli olan noktaları özetlemekle işe başlayalım.
İlk olarak farenin ergonomisi önemli bir noktadır. Bu bakımdan oyun ve grafik için herhangi bir fark gözetmeye gerek yok. Fakat son yıllarda ortaya çıkan " değiştirilebilir tutuş" ile logitech bu noktada öncülüğü elinden bırakmamaktadır.
İkinci olarak göz önüne almamız gereken nota ise DPI kavramı yani dot per inch. Çok uzatmadan ne kadar çok o kadar iyi felsefesiyle yaklaşmamız gereken bir kavramdır. DPI bize daha minik hareketlerle daha büyük mesafeler katetmemizi sağlayan bir sistemdir. Sanırım yeterli bir açıklama.
Bir diğer nokta ise saniyede gönderdiği bilgi yani USB reports olarak düşünülür. Anladığınız gibi ne kadar yüksekse o kadar hızlı erişim sağlanır. Bu noktada USB versiyonuda büyük önem kazanmaktadır.
Son olarak dikkat etmediğimiz bir konu var. Farenin dayanıklılığı. Çoğu fare 8 milyon tıklamaya dayanıklı bir biçimde yapılır. Bundan sonrası arızalar için hazır olmanızı gerektirir. Ayrıca 250-300 km hareket payı vardır.

Bu çerçevede fare önerim Logitech yönünde olacaktır.
Gaming için G9 Laser Mouse
Çizim için ise Mx Air modelleri uygun olanlarıdır.
-----------------Main Setup-----------------
Processor: Core2 Duo E6750,2.66 GHz,64 Bit
Motherboard: ASUS Maximus Formula X38
Graphics Card: ASUS 8800GTS
RAM: 2x 1Gb CORSAIR DDR2 800MHz
delacrimosa'nın profilini görüntüle (Çevrimdışı) delacrimosa'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Borga-x
İlk Maestro
REP: 1543REP: 1543REP: 1543REP: 1543
REP: 1543

11209 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Ara 2007  13:10:25
Ben oyun faresi olarak razer modellerını çok beğenıyorum. Hatta razer alamadığım ıcın kendıme Mıcrosoft'un HABU isimli ürününü aldım. Razer ve MS. ortaklaşa çalıştıgı bir fare. Oyun ve Grafıkte kullanıyorum, ergonomısı ve baş parmak ıcın değiştirilebilir tus takımıyla farklı bır mouse.. Kaymayan bır ust yuzeye sahip, özel üret,m mousepadle kullanıldıgında hıcbır mouse bu kadar keyif veremez. Genelde fare kullanımı Windows ıcınde hammalık olarak gorulur.Bırcok ıs için kısayol tusları vardır ama bu mouse ıle tıkladıkca tıklayasınız gelıyor.. Benım önerim Razer marka mouse olacaktır...
Borga-x'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) Borga-x'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Mr.Salih
Üye

70 Mesaj

Mesaj Tarihi : 26 Ara 2007  23:41:27
Microsoftu çok şık mouseleri var. gerçekten tasarım olarak cezb ediyor. Elimde dandik mouse bile microsoft ve hiç bir sıkıntı vermedi bana(mutfaktaki fare hariç:)
Mr.Salih'in profilini görüntüle Mr.Salih'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
XxXDaRKoXxX
Forum Katibi
REP: 214REP: 214REP: 214REP: 214
REP: 214

3128 Mesaj

Mesaj Tarihi : 27 Ara 2007  09:27:42
Bu farede 2 rakip var.Diğerlerini markadan saymıyorum.(Ne kadar A4TECH KULLANSAMDA)
LOGİTECH ve MİCROSOFT

Logitech neden iyi
Her şeyden önce tasarım, oyunlculara özel tasarım, el rahatlığı ve daha saymadığım bir çok özellik.
En iyisi G9 modeli değil biraz sert çünkü.Ama MX™ Revolution daha çok tasarım harikası geliyor bana.Çünkü çok konforlu bir fare ve yumuşak bir düzeni aynı bir kız gibi.evet kız gibi hem güzel hem zarif bundan dolayı MX™ Revolution modeli.

Microsoft'un ise 1 tane yeni modeline hayran olduğum için seviyorum.

İşte bu fare....

Microsoft SideWinder adı bu.Bir kere olağanüstü ve anormal bir fare aynı benim gibi.Şu kırmızı ile siyahın uyumuna baksanıza!İşte fare diye ben buna derim öyle bir fare bu!

XxXDaRKoXxX'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) XxXDaRKoXxX'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
nEGTpc
Yeni Üye

36 Mesaj

Mesaj Tarihi : 02 Oca 2008  18:52:37
tabiiki microsoft ergonomik fareler tercih edilmeli
İmza yükleniyor: %99 ...
Signature loading: %99 ...
nEGTpc'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) nEGTpc'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
erdem187
Bilgin Üye
REP: 107REP: 107REP: 107REP: 107
REP: 107

2331 Mesaj

Mesaj Tarihi : 03 Oca 2008  14:55:42
razer modellerinden uygun fiyatlı olanları söyler misiniz?
XBOXLİVE

GamerTag:xboxliverdem187

Msn:xboxliverdem187@hotmail.com

XBOX360 ile ilgili herşey..

[url=http://userbarmaker.com/][/url]
[url=http://www.userbarlar.com][img=http://www.userbarlar.com/ub/data/media/7/fenerbahcecopia2et.jpg][/url]
[url=http://www.userbarlar.com][img=http://www.userbarlar.com/ub/data/media/8/Xbox360.png][/url]

http://www.userbarlar.com/ub/img192.htm
erdem187'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) erdem187'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
tirex_x
Üye
REP: 101REP: 101REP: 101
REP: 101

421 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Mar 2008  19:36:00
abi bence en ii fare hızlı gonzales
mardinli
tirex_x'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) tirex_x'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
xelamony
Yeni Üye

26 Mesaj

Mesaj Tarihi : 17 Nis 2008  23:15:19
Çizim hakkında pek fikrim olmasada Gamer Mouse olarak kesinlikle önerim RAZER Markasıdır.Ayrıca bu firmanın Klavye,Kulaklık,Mousepad vs vs ürünleride dünyanın en iyi ürünleridir.

Sadece Razer markasının değil şu an özellikleri + tasarımı ve herşeyiyle dünyanın en iyi mouse'u Razer DeathAdder'dır.

İnanılmaz bir mouse burdan incelemesinin linkini vericem okuyun.Fiyatıda 130 Milyon yukarda arkadaşımız yazmış..Razerin Fiyat/Performans en iyi faresi Habu'dur 75 YTL.Mousepad Mantis serisi(bende kullanıyorum) ile süper uyum sağlarlar.

Buyrun incelemesi :

http://www.uruninceleme.com/incelem....aspx?Id=131
Güncelleme: xelamony [18 Nis 2008 15:58:27]
xelamony'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) xelamony'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
poet665
Üye
REP: 42REP: 42REP: 42REP: 42
REP: 42

298 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Nis 2008  09:59:20
Ben Memorex ve Microsoft un farelerini seçerim.microsoftaki tercihim SideWinder . Oyun oynuyanlar için çok güzel bir fare.

Güncelleme: poet665 [25 Nis 2008 10:00:28]
poet665'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) poet665'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Code
Üye
REP: 15REP: 15REP: 15
REP: 15

89 Mesaj

Mesaj Tarihi : 26 Nis 2008  16:35:06
logitech g9 mouse 9 tane programlanabılır tusu var
Code'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) Code'ye özel mesaj gönderin