İlk görüşüm, Beta 1'in üzerine tatlı. Oldukça farklılaştırılmış, Beta1'deki hataların hemen hemen hepsi giderilmiş. Vista üzerinde render hızı oldukça hızlılaştırılmıştır. InPrivate browsing her bilgisayarda olması gereken bir şey. Ayrıca çalışmayan eski siteleri özel de belirleyebiliyorsunuz. Şu site IE7 gibi açılsın, şu site IE6 gibi açılsın vs. Testlerim devam ediyor. Şimdilik şahane. Maxthon kullananlar dikkat, henüz IE8 Beta 2'yle uyumlu değil Maxthon. Şimdiden uyarayım. Renkli tablar oldukça beğenimi kazandı. Aynı sayfadan açılan tabler/pencereler şimdi aynı renkte, diğer tablerden ayırdediliyor. Aşağıdaki resimde gördüğünüz üzere, en sondaki sarı site, bir öncekinde "open in new tab"le açıldı. Aynı siteden gidilen linkler aynı renk vs. Ayrıca sağ tıklayıp sadece "o siteden olan tableri" (örneğin yeşilleri) tek tıkla kapatıyorsunuz.

Bellek kullanımı konusuna gelince: 3 tabte CHIP Online ana sayfası ile, Firefox 3 77mb, IE8B2, 55mb, Opera 9.5 65mb ram yemekte.
CSS standartlarına uygun Acid2 testi bu defa garantili olarak geçiliyor. Standart olmayan gelecekteki Acid3'te is Beta 1'dekiyle aynı notu alıyor.
CHIP Online'a gelince: IE8 Beta 1'de hatalı görünen bir çok sayfa IE8 Beta 2'de istenilen düzgünlükte görünüyor. 1-2 javascript (örneğin bu sayfadaki resimleri küçülten script) düzeltmesi kalıyor. Yani CHIP Online da IE8'e hazır.