Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Kulaklıklar kalp pillerini rahatsız ediyor

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink25 Kas 2008  00:01

Uzmanlar uyarıyor: Kulaklıkların yol açtığı tek sağlık sorunu duyma bozukluğu değil...

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Kula ... iz-ediyor_9530.html

ABD'de yapılan güncel bir araştırma Neodim maddesinin kalp pilleri ve defibrilatörlere negatif etkide bulunduğunu ortaya çıkardı. Bu madde birçok kulaklıkta kullanılıyor. Beth Israel Medical Center'dan Dr. William Maisel Boston'da yaptığı bir toplantıda kalp pillerinin kulaklıklara çok yaklaştığı zaman sorun oluşturabileceğini doğruladı.

Durumun sorumlusu ise Neodim'in zayıf manyetik etkisi oluyor. Bu manyetik alan kalp pilleri ve defibrilatörlerle doğrudan temas haline geçtiğinde cihazlarda ritim bozukluğuna neden olabilir ve cihazları kısa süreli olarak rahatsız edebilir.

Fakat endişelenmek için bir sebep yok, zira iki nakil çeşidinde de kulaklık uzaklaştırıldığında durum normale dönüyor. Kulaklıklar sürekli olarak bir kalp pilinin yakınında bulundurulmadığı sürece bir tehlike yok. Bir başka araştırmanın sonucuna göre Bluetooth üzerinden gönderim yapan cep telefonları da bu tip hastalar için bir sakınca oluşturmuyor.

Tüm konu: Kulaklıklar kalp pillerini rahatsız ediyor

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Araştırma hakkındaki düşünceleriniz...

En üste gitBu mesajı bildir

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 komşu rahatsız ediyorerkanozmen2 21 09 Tem 2011  00:47
 CHIP Online cep telefonu pillerini test ettiCHIP Online 1 13 May 2009  11:05
 PC devi laptop pillerini geri çağırdı!CHIP Online 1 16 Ara 2009  18:05
 Bluetooth kulaklıklar neden çok tutmadı?CHIP Online 6 10 Eyl 2011  15:38
 Bu kulaklıklar inanılmaz pahalı!CHIP Online 2 06 Eki 2010  13:18
Bu sayfa 0,39 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu