Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Kullanıcı Hesap Denetimi işkencesine son!

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink06 Eyl 2008  16:39

Sinir bozucu "Emin misiniz?" mesajlarına son. Bu yazılımla daha akıllı bir UAC'ye sahip olacaksınız.

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Kull ... esine-son_8570.html

Vista hakkında yapılan eleştirilerin en büyüklerinden biri, hiç kuşkusuz UAC'nin, yani "Kullanıcı hesap denetimi"nin olur olmaz yerlerde ortaya çıkıp kullanıcıyı sinir etmesi. Aslında UAC'nin altında yatan mantık son derece önemli. Sistem, Windows ayarlarında önemli bir değişiklik olacağında, yeni bir program ya da sürücü yükleneceğinde, kayıt defterine yeni giriş yapılacağında kullanıcıyı uyarıyor ve onay istiyor.

Buraya kadar her şey güzel; ama UAC'nin hemen her fırsatta "emin misiniz?" tarzı sorularla ortaya çıkması çoğu zaman rahatsız edici bir hal alabiliyor. Daha da önemlisi, temiz bir işlemde bile ortaya çıkan UAC, kullanıcının kafasını karıştırmaktan öteye gidemiyor. Sonuçta yüklemekte olduğunuz programın gerçekten tehdit olup olmadığını anlamanız çok güç ve UAC bu konuda kullanıcılara hiç de yardımcı olmuyor.

Ve sonuç... Vista kullanıcıları ya UAC'yi tamamen kapatmayı seçiyor, ya da "Devam" düğmesine basmak gibi "ilginç" bir alışkanlık ediniyor. Bir yerden sonra hiç kimse UAC penceresinde yazan uyarıyı okumuyor, doğrudan "Devam" düğmesine basarak işleme devam ediyor.

Kısacası, aslında çok yararlı olabilecekken Microsoft'un elinde işe yaramaz hale gelen bir güvenlik sistemi var önümüzde... Ama neyse ki bu sistemin nasıl olması gerektiğini anlayıp alternatif bir UAC yazılımı geliştiren birileri de var. Security Stronghold isimli bir şirket, UAC'nin yerine geçen ücretsiz "Smart UAC Replacement" uygulamasını indirilmeye sundu. Smart UAC Replacement, Vista'nın UAC'sinin yerini alıyor ve gerçek bir güvenlik sisteminin nasıl olması gerektiğinin ipuçlarını vermeyi başarıyor.

Tüm konu: Kullanıcı Hesap Denetimi işkencesine son!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Smart UAC Replacement'ı denediniz mi? Yorumlarınız...

En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink06 Eyl 2008  20:20

ben denedim en güzel yanı xp dede çalışıyor olması. bu program bence çok yararlı
En üste git

Üye
REP: 101, 3,72

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink09 Eyl 2008  15:56

Gereksiz
Vista Hakkında bilinmeyenler, Yanlış bilinenler

http://www.chip.com.tr/forum/Vista-hakkinda-bilinmeyenler-yanlis-bilinenler_t71448.html
Ayrıca Vista ram düşmanı vbvb. diyenlere önemle bakmaları duyurulur

Her türlü habere itinayla yorum yapılır..
chip online haber benden sorulur.....:DDD
yaklaşanı yakarımKahkahahttp://www.chip.com.tr/forum/Usteki-uyenin-yerinde-olsaydiniz-imzaniz-ne-olurdu_t91899_wp2.html
En üste git

İlk Maestro
REP: 1585, 3,97

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink09 Eyl 2008  16:00

Programa sürekli onay verıyorum ama aynı onayı tekrar tekrar istiyor. Bende sildim gitti. Ya programı yuklerken saçmaladım yada program benim sistemimde çalışmak istemedi. Gerçi programı ıkı kez kurdum ama nafile

En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink17 Eyl 2008  23:20

Ben programı Vista Ultimate sürümünde denedim. İşleyiş olarak güzel ama bir sorun oluştu, bilgisayarın kapanması çok uzun sürmeye başladı. İlk sefer dedimki herhalde ilk kez olduğundan geç kapandı. Sabırla bekledim, ilk başta dakika tutmadım ama en az 10-15 dk geçti. Buna aldırmadım, ikinci kez kapatışımda da aynı sorun vardı. Daha sonra deneme amaçlı olarak bilgisayarı açtım ve hiçbir işlem yapmadan kapattım yine bi 15 dk. sürdü kapanması. Artık yeter dedim ve programı kaldırmaya karar verdim. Beğenmedim
Vista'nın UAC'sini kullanırım bundan iyidir dedim. En azından onun uyarı pencerelerine tıklamak 3 dk bile sürmez. Gülümseme
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Windows 2003 Server Kullanıcı Hesap Denetiminoktahack 1 04 Nis 2011  23:01
 Msn Dosya Gönderme Işkencesine sonakMurat 1 01 Tem 2008  18:31
uac ( hesap denetimi ) yardım win 7MaSKFaCe 1 21 Mar 2010  02:21
 kullanıcı hesabı denetimiHPQ-User 3 14 Nis 2008  21:52
 XP'ye Kullanıcı Hesabı Denetimiboraalper4 2 13 Ara 2008  12:20
Bu sayfa 0,53 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu