Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Sayfa 1 / 3123Sonraki >
Lağımdan gelen genişbant Internet
/ 3  Sonraki sayfaya git
CHIP Online
www.chip.com.tr

9 Mesaj

Mesaj Tarihi : 13 May 2008  15:46:16
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
İngiltere'nin Bournemouth şehri genişbant Internet bağlantısı tekniklerinde bir devrime imza atıyor.

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Lagimda...et_6870.html

İngiltere’de genişbant Internet bağlantısı için hem çok ucuz hem de çok yüksek performanslı bir çözüm hayata geçiriliyor. Yolları kazıp fiber optik kablolar döşemenin ortaya çıkardığı korkunç maliyeti taşımak istemeyen, ancak her eve de genişbant Internet ulaştırmak isteyen iletişim şirketleri her evde olan bir bağlantıdan yararlanmaya karar verdiler: Lağımlar…

İlk etapta altı ay içerisinde 88.000 evin veya ofisin bu plan kapsamından 100 Mbit/saniye Internet erişimine açılacağı belirtiliyor. İngiltere’de 580.000 km civarında lağım hattı bulunuyor evlere fiber optik kabloları halihazırda açılmış olan lağım kanallarından ulaştırmak çok daha düşük bir maliyetle hayata geçirilebiliyor.
CHIP Online notu: Benzer bir uygulama Türkiye’de de hayata geçirilemez mi? Şu ada pilot seçilen bölgelerde fiber optik çalışmaları yapılıyor, yollar kazılıyor, kablolar döşeniyor. Acaba aynı yöntemi biz de kullansak hızlı Internet hayalimize daha hızlı olarak erişebilir miyiz?

Tüm konu: Lağımdan gelen genişbant Internet

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Benzer bir uygulama Türkiye’de de hayata geçirilemez mi?

CHIP Online'nin profilini görüntüle
Sayfanın en üstüne git

Nokia işi bitirdi!

Firefox'a büyük güncelleme

Rehberiniz internette!

20081203211500Cep telefonu devi Nokia, N97 fırtınasının arasında sessiz sedasız çok önemli bir adım daha attı.
Firefox3-yine-guncelleniyor-Firefox2-oluyorBirkaç gün içinde yayınlanacak Firefox 3 güncellemesi, Firefox 2 için de yolun sonu anlamına geliyor
Firefox3-yine-guncelleniyor-Firefox2-oluyorBir şey almak istiyor, ancak nereye bakacağınızı bilmiyorsunuz... Online rehberiniz hizmetinizde.
byburak2008
Bilgin Üye
REP: 197REP: 197REP: 197REP: 197
REP: 197

2099 Mesaj

Mesaj Tarihi : 13 May 2008  16:07:36
Benzer Bi uygulamayı Türkiye Yaparmı Bilmem Ama Yapsa Cok iyi Olur ...
İnternete Daha Hızlı baglanmak Kim İstemezki...?
byburak2008'in profilini görüntüle (Çevrimiçi) byburak2008'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
kaktüs
Yeni Üye

1 Mesaj

Mesaj Tarihi : 13 May 2008  16:23:59
Daha neler...Yahu Hiç Lağımdan İnternet olurmu? LÜTFEN???
kaktüs'ün profilini görüntüle (Çevrimdışı) kaktüs'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Borga-x
İlk Maestro
REP: 1543REP: 1543REP: 1543REP: 1543
REP: 1543

11209 Mesaj

Mesaj Tarihi : 13 May 2008  16:36:47
Türkiyede bu hareket sökmez hala eskı beton kunkler kullanılıyor. Bırısının kırıldıgını dusunsene ondan sonra yenı kunku nasıl doseyecekler. Ya kabloyu kesecekler yada kunk uzerıne yarık acıp kabloyu burdan gecırdıkten sonra kunku betonla yamayacaklar.

İmkansız
Borga-x'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) Borga-x'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
goTHikA
Yeni Üye
REP: 2REP: 2
REP: 2

17 Mesaj

Mesaj Tarihi : 13 May 2008  18:13:07
Yollar Kazılıyor Kablolar döşeniyor diyorsunuz.Galiba o pilot bölgedeyiz tüm mahalleyi komple kazdılar.sordum ne iş dedim TürkTelekom dedi napıcaksınız dedim boru döşücez ee kablo dedim 2-3 sene sonra onu da döşeriz dediler.Pilot bu mu

Ama İngiltere'nin yaptığı çözüm ise gerçekten az masraflı ve akılca bir çözüm.Ama bizde ihale edilip birinin para kazanması lazım.
goTHikA'nın profilini görüntüle goTHikA'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
M3ric
Üye
REP: 24REP: 24REP: 24REP: 24REP: 24
REP: 24

107 Mesaj

Mesaj Tarihi : 13 May 2008  18:36:14
Bizde ise yaramaz. Cunku sehrin icin de tirlar , kamyonlar ne kadar agir vasita varsa rahat rahat geziyor. BU yuzden her iki uc ayda bbir lahimlar arizalaniyor. Ondan sonra her ayin yarisinda gelsin kesintiler. Simdi iyi kotu baglaniyoruz en azindan.
M3ric'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) M3ric'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
GTBlack
Yeni Üye

17 Mesaj

Mesaj Tarihi : 13 May 2008  19:32:20
Biz bırakın 100MBit/sn görmeyi,bu systemi hangi gelecek olan yıllarda kullanırız belli değil.TTNet ne düşünüyorsa ilerisi için çok tehlikeli
*.*.* G.T™ Computer Engineer *.*.*.*. Sony Playstation 3 *.*.*
GTBlack'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) GTBlack'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
crixallis31
Üye
REP: 37REP: 37REP: 37REP: 37
REP: 37

367 Mesaj

Mesaj Tarihi : 13 May 2008  21:04:41
Bizde yapsalar 100mbps yi belki görürüz ama şu anda grdüşümüzün kat kat fazlası kesintileri bereberinde görürüz.Birileri para kazanacak diye sağlam yapmıyorlar yada bir ay bişey 2. ay başka bişey için... falan kazıp duruyolar paso kazılarda fiberoptik kablolar kesilir durur.Çalışan işçiler genellikle ama bişey olmaz havaında kazıyor kepçeyle çalıştım ordan biliyorum :D Kısacası istemem böyle bişey hem bizim daracık lağımların bir kısmından fiber optik geçerse lağımlar zırt pırt arızalanır:) Amerikan filmlerindeki gibi aile boyu girilecek kadar geniş değilki bizim lağımlar.
Dost matematiksel olmalı;Sevinci çarpmalı...Üzüntüyü bölmeli...Geçmişi çıkarmalı...Yarini toplamalı...
crixallis31'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) crixallis31'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
frkn_ua
Katılımcı Üye
REP: 60REP: 60REP: 60REP: 60
REP: 60
894 Mesaj

Mesaj Tarihi : 13 May 2008  21:38:16
bu Türkiye'de şu şekilde yapılamaz;Türkiye'nin kanalizasyon tünelleri oldukça küçük ama ingiltere de böyle değil orda bu tünellere girmek ve döşemek daha kolay ama bizde bu oldukça zor olcaktır belkide hiç olamıyacağı için bizde uyglanmamıştır...
frkn_ua'nın profilini görüntüle frkn_ua'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
intricate
Yeni Üye

9 Mesaj

Mesaj Tarihi : 13 May 2008  21:42:06
goTHikA'dan alıntı:
Yollar Kazılıyor Kablolar döşeniyor diyorsunuz.Galiba o pilot bölgedeyiz tüm mahalleyi komple kazdılar.sordum ne iş dedim TürkTelekom dedi napıcaksınız dedim boru döşücez ee kablo dedim 2-3 sene sonra onu da döşeriz dediler.Pilot bu mu

Otomatik pilot işte..Kendi haline bırakılmış.. :)

Ayrıca burada lağımdan internet olmaz.Olursa ucuz olur vatandaşa ucuza hizmet olur.Kimden para kazanacaklar.
intricate'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) intricate'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
mehmetcinik
Yeni Üye

10 Mesaj

Mesaj Tarihi : 14 May 2008  00:30:35
aslında olabilir de ilk önce bizim buralar'a da İzmir'de olmasına Rağmen Rezalet olan şeyi lağımları getirsinler ondan sonra... bizim burada lağım yapılacak mahalleye kışın yağmurlarda çok su dolmasın yollar çamur olmasın diye mıcırı taşı üstüne serpe serpe serpe ... yolu taş ettiler yani bundan sonra fiber kablo atsalar dahi çook çook masraf tutar lahımla birlikte .. :) ağlanacak halime gülerim. ancak sözünü etmeden geçemeyeceğim.. bizim alt sokak'da lağım için kazıldı boruları felan döşendi.. ama projede unuttukları için üst mahalleyi hatta 20Seneden daha fazla bir tarihi olan mahalleyi unuttular aman diyim... fiber miber çekerler .. unutmasınlar internet'i kullanmak için bilgisayar lazım para lazımm...

neyse artık anlayan anlar.. demek istediklerimi sevgiler.
mehmetcinik'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) mehmetcinik'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
/ 3  Sonraki sayfaya git
Hızlı Geçiş:
Sayfa 1 / 3123Sonraki >
Snitz Forums 2000