Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Linux Hakkında Herşey

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink27 May 2006  12:16

Chip OS oldukça güvenli diyebilirim. Sonuçta Linux tabanlı tüm işletim sistemleri güvenlidir. Bunu söylebilmemin nedeni şu Linux tarihinde Linux programcılarının deneme amaçlı yazdıkları virüsler dahil 60 adet virüs bulunmaktadır. Chip OS kurulduğunda arka planda çalışan ayrıca bir antivirüs yazılımı bulunmaktadır. Virüslerin Linux a etki edememesinin nedeni ise Linux' un açık kaynak kodlu olmasından kaynaklanıyor işletim sisteminin kaynak kodları açık olmasından dolayı yazılan herhangi bir virüs hemen görülebiliyor ve işleyişi hemen durdurulabiliyor. Driver MS Windows'tan biraz daha farklı olarak kuruluyor... Herhangi bir Linux tabanlı işletim sistemi kurduktan sonra bunu bu forumdan size anlatırım ama öncelikle bir Linux işletim sistemi kurmanız gerekmekte...
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink27 May 2006  12:29

O zaman ilk basta sunu yapalım Simdilik basangıc icin windows un üzerine kuruyum.
Windows un üzerine kurman icin ne gibi ayarlar yapmalıyım.İzlemem gereken adımları maddeler halinde yazabilirmisiniz. YARDIMLARIN ICIN TESEKKÜR EDERIM

Birde bu kurulum bigsayarı kasarmı??
Güncelleme: ARSİTRAV (27 May 2006 12:31)
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink27 May 2006  22:52

Hangi dağıtımı kuracaksın?

Eğer Chip OS kuracaksan kurulum dvd sini bilgisayarına tak. Kurulum seçeneklerinden 6. seçenek olan ileri kurulumu tıkla... Diskinin boş kısmına bir adet 1000MB swap, bir adet 10000MB ext3 / (kök)ve 10000MB ext3 /home bölümleri oluşturduktan sonra "done" yazan ikona tıkla ... Kurulum başlayacaktır... ve böylelikle MS Windows'un da silinmemiş olacak... yinede yedeklerini bir yere al hata yaşama riski için... Chip OS elinde yoksa imzamdaki adresten bizimle irtibata geç sana yardımcı olurum. KİB ;)
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink02 Haz 2006  21:07

linux'la ilgili bir bilgim yok ama çalıştığım yerde linux güvenlik duvarı mevcut linux'un parametrelerini nerden bulabilirim güvenlik duvarı ile ilgili
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink03 Haz 2006  04:41

Linux belgelendirme çalışmaları yapan belgeler.org a bakabilirsin orada olabilir. Ama eğer linux bilgin yoksa kurcalama derim..Linux desteği veren firmalardan destek almayı dene...
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink03 Haz 2006  08:02

en azından bir fikir edinmek açısından işime yarayabilir. link verirsen sevinirim
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink05 Haz 2006  09:23

link verdim... ;) yukarı bak
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink16 Haz 2006  04:50

Sorun muhtemelen DMA modunun kapalı olmasından. Suse'den şaşmayın; özellikle laptoplar için bir numaralı dağıtımdır. DMA ile ilgili kısa bir araştırma yaparsanız, cevaba ulaşabilrsiniz..
Bir e-dergi çıkarıyoruz; adı pozitif, www.pozitifpc.com..Öneri ve isteklerinizi bekliyoruz
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink19 Haz 2006  19:46

Alıntı: SukurMuhacir
link verdim... ;) yukarı bak

ordakilerin neredeyse tamamını okudum fakat linux'u genel hatlarıyla anlatıyor benim istediğim güvenlik duvarıyla ilgili olan kısım

kısacası nasıl ip den site kısıtlaması yapabileceğim yada kullanıcının kendi bilgisayrının tarihi değiştirebilmesini sağlıyacağım gibi şeyler...
Güncelleme: wampre (19 Haz 2006 19:49)
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink20 Haz 2006  11:21

Alıntı: wampre
linux'la ilgili bir bilgim yok ama çalıştığım yerde linux güvenlik duvarı mevcut linux'un parametrelerini nerden bulabilirim güvenlik duvarı ile ilgili

Şirketinizin iç ağ yapısı ve gördüğünüz önlem, kısıtlama, yetkilendirme, durum ve iş davranışları nasıldır? Bilemiyoruz ancak ufak tefek hepsine deyinmeye çalışalım.

Güvenik duvarı sıfatıyla konumlandırılan linux makinelerin yapabildikleri şöyledir.

Shorewall, firewallbuilder, ipcop, smoothwall, cencornet, smoothwall, Monowall(BSD tabanlı) gibi bir uygulama ile

• Belirli IP adresinden

• belirli bir network bloğundan

• belirli bir departmandan

• kaynak ve hedef bağlantı noktalarına göre

kısıtlama ve yönlendirme yapılabilir

Bir proxy uygulaması kullanılarak (squid ve eklenti/derlemeleri cencornet, clarkconnect, smoothwall dansguardian squidguard...)

• dosya indirilmesinin engellenmesi

• yalnızca belli tip dosyaların indirilmesi

• yalnızca belli sitelere girişe izin verilmesi

• yalnızca belli kişilere bazı ayrıcalık ve kısıtlamalar uygulanması mümkün.

Snort, prelude gibi bir IDS yazılımı ile iç ağ ve ya dışardan yapılan her türlü paket trafiği izlenebilir, yorumlanabilir, firewall uygulamaları otomatik devreye alınarak bazı portların kapatılma veya geçici süreliğine bazı adreslere erişim kısıtlaması bir nevi yapay zeka ile yaptırılabilir.

Cacti, ntop gibi bir uygulama ile ağınızın yükü, trafiği incelenebilir. Grafiklerle gözlemlenebilir.

Her uygulamanın kendine has parametreleri veya yönetim metodları olmakla birlikte genel olarak linux altında iptables uygulamasının parametreleri değiştirilerek ip yönlendirmeleri; squid veya yardımcı eklenti/filtre uygulamalarının parametreleri düzenlenerek gezilen internet siteleri ve/veya kullanılan mesajlaşma uygulamalarının kısıtlamaları yapılırlar.

Gerekli kısıtlamaların nasıl yapılabileceği ile ilgili aramalardan önce örnek bir satır yazalım.

iptables ile
#iptables -t nat -A PREROUTING -s 10.1.1.64/26 -p tcp --dport 80 -j REDIRECT --to-port 8080
#iptables -t nat -A PREROUTING -s 10.1.1.128/25 -p tcp --dport 80 -j REDIRECT --to-port 8080

gibi komutlar verilerek kullanıcıların farkında olmadan proxy kullandırılmaları ve proxy üzerinde
/etc/squid/squid.conf dosyasının Access List bölümüne

acl yasaksiteler dstdomain "/etc/squid/yasaksite_adresleri"
acl serbestsiteler dstdomain "/etc/squid/serbestsite_adresleri"

seklinde tanimlayip sadece bu tex dosyalarina her satirda bir domain olacak sekilde yazmaniz ve

http_access allow serbestsiteler
http_access deny yasaksiteler
vs

seklinde istediginiz gibi tanimlamaniz mumkun.

Şirketinizde kullanılan güvenlik duvarının ne olduğu hakkında biraz fikrimiz olsa belki biraz daha açıklama yapılabilirdi.
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Cyber Oyun - Oyunlar hakkında herşey!NovemberRain 0 08 Tem 2008  15:54
 Winamp Hakkında Herşey (Resimlerle)czsss 11 22 Şub 2009  14:16
 MAC Hakkında Herşeykinakkanik 2 27 Oca 2009  12:14
 => Ptc Hakkında Herseyutay24 1 25 Eki 2009  16:47
 Warrock Hakkında HERŞEY !kenutl0l 0 16 Oca 2010  00:00
Bu sayfa 1,14 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu