Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Sayfa 1 / 212Sonraki >
MS, Vista'nın satış rakamlarından memnun
/ 2  Sonraki sayfaya git
CHIP Online
www.chip.com.tr

9 Mesaj

Mesaj Tarihi : 12 May 2008  21:47:53
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Bill Gates, tüm Dünyada 140 milyondan fazla Windows Vista'nın satıldığını açıkladı.

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/MS-Vist...un_6856.html

Hiç kuşkusuz bugüne kadar geliştirilen Windows işletim sistemleri arasında en çok tartışılan Vista olmuştur. Ancak şurası bir gerçek ki, tüm tartışmalara rağmen Vista da diğer Windows'lar gibi önemli satış rakamlarına ulaşmayı başardı. Bunu biz değil, Bill Gates söylüyor. Gates, yaptığı açıklamada, Vista'nın piyasaya çıktığı 30 Ocak 2007'den beri 140 milyondan fazla kopya sattığını belirtti.

Gates'e göre Vista'nın yakaladığı satış hızı son derece tatmin edici. Ancak XP'den memnun olan ve Vista'ya geçmeyi pek düşünmeyen kullanıcı sayısı da hiç az değil. Vista'nın daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmasını isteyen Microsoft, belki de XP için yayınladığı SP3 ile kendi yoluna taş koyuyor olabilir. Zira ortada XP kullanmaya devam eden büyük bir kullanıcı grubu varken, XP'yi daha da geliştiren bir servis paketi yayınlamakla Vista'nın yaygınlaşmasını istemek pek örtüşmüyor.

Tüm konu: MS, Vista'nın satış rakamlarından memnun

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Vista ve SP1 mi, XP ve SP3 mü?

CHIP Online'nin profilini görüntüle
Sayfanın en üstüne git

Nokia işi bitirdi!

Firefox'a büyük güncelleme

Rehberiniz internette!

20081203211500Cep telefonu devi Nokia, N97 fırtınasının arasında sessiz sedasız çok önemli bir adım daha attı.
Firefox3-yine-guncelleniyor-Firefox2-oluyorBirkaç gün içinde yayınlanacak Firefox 3 güncellemesi, Firefox 2 için de yolun sonu anlamına geliyor
Firefox3-yine-guncelleniyor-Firefox2-oluyorBir şey almak istiyor, ancak nereye bakacağınızı bilmiyorsunuz... Online rehberiniz hizmetinizde.
ck1991
Üye
REP: 5REP: 5REP: 5REP: 5REP: 5
REP: 5
115 Mesaj

Mesaj Tarihi : 12 May 2008  22:23:57
2side deil aslında avutuluyoruz biri bizi uyandırsın
ck1991'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) ck1991'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
MuSDi
Yeni Üye

7 Mesaj

Mesaj Tarihi : 12 May 2008  22:31:40
Tartışıyoruz: Vista ve SP1 mi, XP ve SP3 mü?

Vista güvenilirlik bakımından tartışılır durumdadır.Daha vista cıkmadan cok güvenilir olarak lanse edildi.Ama hemen arkasından SP1 çıkarması kafaları karıştırdı.Vista daha fazla görselligi ön plana cıkaran bir sistem olmuştur.3 boyut temalar pencereler vb.Bunların hepsi güzel kullanıcıya cok hoşgeliyor.Ama ona göre bilgisayar sisteminizin orta seviyede olması şartını getiriyor.İşletim sistemin 1 gb ram harcayaması göze korktucu gelebiliyor.Vista büyük bi ihtimalle Windows 7 ara geçiş sistemi olarak hatırlayacagız gibi duruyor.

XP SP3 Windows 7 kadar kullanıcagım bir sistem olarak kalıcak.
MuSDi'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) MuSDi'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
macmxcad
Yeni Üye
24 Mesaj

Mesaj Tarihi : 12 May 2008  22:43:38
işletim sisteminin 1 gb belleği rahatlıkla harcıyor derken şu anki belleklerin fiyatlarının düştüğünü de hesaba katınız lütfen.

http://www.exa.com.tr/shop/product....326&pid=3681

vistaya rami yetmeyen bu fiyata 2 GB ram sahibi olabilir. yani demek istediğim, 1-2 gb ram artık kimsenin gözünü korkutacak seviyede bir masraf değil...
macmxcad'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
MuSDi
Yeni Üye

7 Mesaj

Mesaj Tarihi : 12 May 2008  22:51:15
macmxcad'dan alıntı:
işletim sisteminin 1 gb belleği rahatlıkla harcıyor derken şu anki belleklerin fiyatlarının düştüğünü de hesaba katınız lütfen.

http://www.exa.com.tr/shop/product....326&pid=3681

vistaya rami yetmeyen bu fiyata 2 GB ram sahibi olabilir. yani demek istediğim, 1-2 gb ram artık kimsenin gözünü korkutacak seviyede bir masraf değil...

Söylemek istedigim o değildi.XP gibi bir işletim sistemi 100 mb bir Ram harcarken,Vistanın 1 gb Ram harcaması arasında daglar kadar fark var.Ramler ucuzda olabilir.Ama performası benim için önemlidir.
MuSDi'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) MuSDi'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
macmxcad
Yeni Üye
24 Mesaj

Mesaj Tarihi : 13 May 2008  00:24:56
evet farklı açılardan bakmışız olaya.
ancak vistanında fazla ram kullanmasının da sebebi var.

Selçuk İslamoğlu'nun
şu http://www.chip.com.tr/blog/selcuk/...yor_235.html makalesini okursanız vistanın rami keyfinden tüketmediğini görürsünüz.

makaledeki “Kullanılmayan zeka, ziyan edilmiş zekadır” , “Kullanılmayan RAM, ziyan edilmiş RAM’dir”

sözlerini çok sevdim :)
Selamlar...
macmxcad'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
HolyMan
Üye
REP: 18REP: 18REP: 18REP: 18
REP: 18

127 Mesaj

Mesaj Tarihi : 13 May 2008  09:43:51
Vista SP1 tercihim olacaktır
xp ile ilişiğimi kestim artık
windows 7 ye kadar varsa yoksa Vista
Gigabyte P35DS3L / İntel C2duo E6550 2,33 GHz / Geforce 8600gt O.C edition 600/720-715/800 MHz / 2 gb (667MHz) Kingston / Samsung 250 gb 7200rpm / 350w power supply / Lg H55N 20x DVDRW / Samsung 732n plus 17" / windows Vista Ultimate
HolyMan'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) HolyMan'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
cent_ceza
Üye

75 Mesaj

Mesaj Tarihi : 13 May 2008  11:43:51
arkadaşlar bence vista süpere yaklaşmış çağa uygun pc lerin hızlarına göre tasarlanmış ama güvenlik duvarını aşırı şaçma yapmış dört gözle xp 7 yi bekliyoruz bill gates amca:D:D:D
cent_ceza'nın profilini görüntüle (Çevrimdışı) cent_ceza'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
selimhun
Katılımcı Üye
REP: 13REP: 13REP: 13REP: 13
REP: 13

535 Mesaj

Mesaj Tarihi : 13 May 2008  13:06:20

Yeni bilgisyarla birlikte Vista geldi....O nedenle Vista kullanıyorum...Yoksa favorim xp...

-Görsellik deniyor....daha önce de yazdım...3-4 mb lık görsellik yamaları xp yi Vista nın üzerinde görselliğe taşıyor...
-Güvenlik ....güvenlik...?????Nasıl olsa ''sağlam'' bir güvenlik paketi kullanmıyormusunuz???Eeeee. Vista nın daha güvenli olmasını sağlayan ne ???Windows Defender mı ???

Vista satın alan 140 milyon kişi olduğuna hiç inanmıyorum..Bunun % 90 ı PC üreticilerine verilen lisanslardan kaynaklanıyordur.!!!!! xp den para verip Vista ya geçen ????Hiçççç sanmıyorum...Ama Vista yı ..çöpe atıp ..xp ye dönen ...çoook kullanıcı var...
30 saniye gözlerime bakın ..yalnızca gözlerime...Hayatınız Değişecek !!!
selimhun'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) selimhun'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
stern
Deneyimli Üye
REP: 65REP: 65REP: 65REP: 65REP: 65
REP: 65

1414 Mesaj

Mesaj Tarihi : 13 May 2008  14:04:18
Windows Vista'nın Windows milenium gibi bir geçiş işletim sistemi olduğunu düşünüyorum. Windows 7 ile birlikte ne mac nede linux kalacak :) ama Windows Vistanın başarısız olarak görmek çok normal yaklaşık 6 senedir windows XP kullanılıyor ve inanılmaz derecede herkes alıştı Xp'ye. artık her bir ayarını insanlar kendileri yapar duruma geldi. neredeyse açık kaynak kod gibi oldu xp. Gerçi ben çok memnunum Vistadan 1 seneden fazla oldu ve hiç bir yanlışını görmedim hatta yeniden kurmamı bile gerektirecek tek bir sebep bile olmadı diyebilirim.
www.mshowto.org
Yavuz YILMAZ
stern'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) stern'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
hiko91
Deneyimli Üye
REP: 81REP: 81REP: 81REP: 81
REP: 81

1209 Mesaj

Mesaj Tarihi : 13 May 2008  14:17:54
kısacası vista yı aldıgım gune lanet olsun.....
hiko91'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) hiko91'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
/ 2  Sonraki sayfaya git
Hızlı Geçiş:
Sayfa 1 / 212Sonraki >
Snitz Forums 2000