Bir insanla karşılaştığımızda "selamlaşmamız"ın bile Arapça veya Farsça olması ne kadar üzücü değil mi?(Bu arada selamlaşmak'ın kökü olan selam da Arapça bildiğim kadarıyla)
Bir insanla karşılaştığımızda "selamlaşmamız"ın bile Arapça veya Farsça olması ne kadar üzücü değil mi?(Bu arada selamlaşmak'ın kökü olan selam da Arapça bildiğim kadarıyla)
selamlaşmak zaten müslüman kültürü ile dünyaya yayıldı islamiyetten önce selamlaşma yok diye okumuştum bir kitapta onun için arapça ve farsça olması normal
Merhaba demek biraz siyasi dine girersek, "Selamün aleyküm" cü olmayan insanların genelde söylediği birşeydir. Bir tanrıtanımazla bir Müslüman konuşuyor mesela ilk kez -Selamün aleyküm -Merhaba -?
Böyle şeyler yaşanabiliyor. "Merhaba" bazı ortamlara girdiğinde kağıyı açmak için anahtardır. Selamün aleyküm dediğimde daha çok cevap alabileceğim ortamlarda bile merhaba derim. Çok mu laikim nedir..
Ben böyle şansın ; ben böyle hayatın ; ben böyle kaderin ...