Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Microsoft telefon üretir mi? Cevabı burada...

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink02 Eki 2008  11:00

Microsoft patronundan samimi açıklamalar: MS markalı telefonlar, Nokia ve Google, Windows Mobile...

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Micr ... bi-burada_8961.html

Dünyanın önde gelen şirketlerinden yazılım devi Microsoft, mobil cihazlarda kullanılan işletim sistemi Windows Mobile için cep telefonu üreticilerinden lisans ödemesinin alınmaya devam edileceğini duyurdu.

Microsoft'un bu açıklamayı yapmasındaki en büyük etken ise hiç şüphesiz Google'ın Android yazılımıyla birlikte cep telefonu pazarına girmesiydi. Nokia'nın Symbian yazılımını kullanan üreticilerden kira ödemesi almaması ve Google'ın ücretsiz alternatifi Android'in ortaya çıkması, Microsoft'un üzerindeki baskıları daha da arttırdı.

Reuters'a konuşan Steve Ballmer, Windows Mobile işletim sistemi ve ücret politikasıyla ilgili sorulan sorulara şu yanıtı verdi: "Windows Mobile için telefon üreticilerinden ödeme talebimiz bundan sonra da devam edecek; çünkü yaptığımız işin karşılığında bu bedeli almaya hakkımız var."

Google ve Nokia'nın işletim sistemleri karşılığında neden ücret istemediğini bir türlü anlayamadığını dile getiren Ballmer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Google ve Nokia'nın işletim sistemlerine bu kadar yatırımda bulunmalarına rağmen karşılığında bir ücret talep etmemesini hayretle karşılıyoruz. Aslında bana kalırsa operatörlerin birçoğu ve telekom şirketleri Google'ın bu politikasına oldukça temkinli yaklaşıyorlar."

Tüm konu: Microsoft telefon üretir mi? Cevabı burada...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer'in Google ve Nokia hakkında söyledikleri sizce doğru mu?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye
REP: 101, 3,72

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 Eki 2008  23:38

doğru tabi.
Vista Hakkında bilinmeyenler, Yanlış bilinenler

http://www.chip.com.tr/forum/Vista-hakkinda-bilinmeyenler-yanlis-bilinenler_t71448.html
Ayrıca Vista ram düşmanı vbvb. diyenlere önemle bakmaları duyurulur

Her türlü habere itinayla yorum yapılır..
chip online haber benden sorulur.....:DDD
yaklaşanı yakarımKahkahahttp://www.chip.com.tr/forum/Usteki-uyenin-yerinde-olsaydiniz-imzaniz-ne-olurdu_t91899_wp2.html
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 My Phone: Microsoft'un MobileMe'ye cevabıCHIP Online 0 11 Eki 2009  19:30
 Microsoft krizden çıkıyor mu? İşte cevabıCHIP Online 1 08 Kas 2009  19:21
 Microsoft'un yeni web sitesi burada!CHIP Online 0 20 Oca 2011  12:45
Konsol mu PC mi ? İşte Cevabı.!ADEM-KAYA 31 13 Eki 2010  12:19
 Sabit telefon numarası mı? Özel servis numarası mıteknofur 6 17 Eyl 2010  16:23
Bu sayfa 0,64 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu