Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Mozilla, Google'ın Chrome'undan memnun

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink02 Eyl 2008  17:53

Google'ın Chrome ile web tarayıcısı pazarına girecek olması Mozilla cephesinde büyük yankı buldu.

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Mozi ... an-memnun_8512.html

Google internetin her alanına el atmaya devam ediyor. Bunun son örneği de ilgili haberimizden okuduğunuz üzere Google'ın Chrome ile web tarayıcısı (browser) pazarına girecek olması.

Yazılım dünyasında büyük yankı uyandıran bu açıklamanın ardından kullanıcıların merakla beklediği Google Chrome, rakip web tarayıcılarında da heyecan yarattı. Google'ın Chrome açıklamasından hemen sonra Google'ın browser atağıyla ilgili açıklama yapma gereği hisseden Mozilla'nın patronu Tristan Nitot, bu konuda çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Google tüm servislerini web tarayıcısı üzerinden kullanıcılarına ulaştırıyor ve bilindiği üzere tarayıcı pazarının büyük bir kısmı Microsoft'un Internet Explorer'ının elinde bulunuyor. Google, Chrome web tarayıcısıyla aslında Microsoft'un IE'sini aradan çıkararak servislerini kendi eliyle kullanıcılarına ulaştırmak istiyor." diyen Mozilla'nın patronu Nitot, açıklamasına şu şekilde devam etti: "En dişli rakibi olan Microsoft'un elinden büyük bir kozu almak niyetinde olan Google, Chrome ile bunu başaracağına inanıyor. Firefox 3 şimdilik hızlı bir büyüme oranı yakaladıysa da henüz Internet Explorer'ın üzerinde çok da bir etkisi yok. Google'ın Chrome ile web tarayıcı pazarına girecek olması aslında açık kaynaklı yazılımların da daha ileri bir noktaya gitmesini sağlayacak."

Tüm konu: Mozilla, Google'ın Chrome'undan memnun

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google Chrome sadece IE için bir tehdit mi, diğer tarayıcılar durumdan etkilenmez mi?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink02 Eyl 2008  18:19

tabiki etkilenirler."Google'ın Chrome ile web tarayıcı pazarına girecek olması aslında açık kaynaklı yazılımların da daha ileri bir noktaya gitmesini sağlayacak." sözünede %100 katılıyorum.bu kullanıcılar içinde büyük bir gelişme olacakOnay

En üste git

Yeni Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink02 Eyl 2008  20:19

En önemli hata bu işte sanılıyorki chrome ie den pazar payı alacak hayır arkadaşlar chrome firefox yada opera,maxhton gibi tarayıcılardan kullanıcı kapacak.İe nin kemik bir kullanıcısı var bilgisayarına yük olur diye başka tarayıcı yüklemeyen,ie var ya gerisine ne gerek var diyen yada firefox da ne işim olmaz diyen koca bir topluluğun ie den vazgeçeceğini sanıyorsanız lütfen başınızı kumdan çıkarın derim.
En üste git

Denetmen
REP: 88, 3,86

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink02 Eyl 2008  20:26

Eğer Google iyi bir iş çıkarmışsa sadece IE etkilenmez. En büyük rakibi olan Firefox da etkilenebilir.

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink02 Eyl 2008  20:29

Google'da harbiden her şeye el attı. Aslında en iyisini yapıyorlar. IE yavaş yavaş bitecektir artık. Hep Firefox ve Opera vardı aslında. Şimdi Google'da geliyor. Eminimki Firefox'a iyi bir rakip geliyor
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink02 Eyl 2008  21:48

Bence Google ın yaptığı tarayıcı sadece ie değil tüm tarayıcıları vuracak. Şahsen ben İnternet Explorer 7 kullanıyorum. Çünkü kullanışlı. Ama eksikleri var. Bir yandanda Google'ın sağladığı servislerin neredeyse %80'ini kullanan birisiyim ve Google her konuda beni tavlamayı başardı. Gerçekten kullanışlı ve hatasız bir tarayıcı ise ben bile Chrome kullanırım..
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 Eyl 2008  01:54

ben şimdi indirdim süper birşeye benziyor bakalım ilerde nasıl olacak sayfalar çabuk açılıyor baya hızlı
Güncelleme: ustunahmet (03 Eyl 2008 01:54)

En üste git

Üye
REP: 119, 3,71

Kişisel Sayfası

PermaLink03 Eyl 2008  03:31

Ben bunu kullanmam ,
Kullanıcı bilgilerini toplamayı seven Google
bu programın içine de koymuştur bişeyler ...
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink03 Eyl 2008  03:35

oh be nihayet çıktı tarayıcı :) çok kullanışlı çok hızlı.Bir nevi google farklı

Tabi ki eksikleri var.Fakat henüz beta.Siz 3-4 sürüm sonrasını görün.İe nin tabları sinir bozucu idi.Firefoxta ne kadar güzel olsa artık ufak hatalara ramen chrome favorimiz :)

http://www.google.com/chrome/index.html?hl=tr&brand=CHMG&utm_source=tr-hpp&utm_medium=hpp&utm_campaign=tr

indirmek isteynler yukardaki linki takip edebilir.Google virüs yapsa indirip kurarım arkadaş!!
En üste git

Üye
REP: 101, 3,72

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 Eyl 2008  15:02

:S bence ienin eline su dökemez :P
Vista Hakkında bilinmeyenler, Yanlış bilinenler

http://www.chip.com.tr/forum/Vista-hakkinda-bilinmeyenler-yanlis-bilinenler_t71448.html
Ayrıca Vista ram düşmanı vbvb. diyenlere önemle bakmaları duyurulur

Her türlü habere itinayla yorum yapılır..
chip online haber benden sorulur.....:DDD
yaklaşanı yakarımKahkahahttp://www.chip.com.tr/forum/Usteki-uyenin-yerinde-olsaydiniz-imzaniz-ne-olurdu_t91899_wp2.html
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink07 Eyl 2008  14:56

bence şu anda bazı eksikleri var arkadaşlardan da benzer tepkiler aldım ama yeniliklerle beraber 1 nomara olur kanısındayım
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Mozilla ve Google'ın arasına Chrome mu girdi?CHIP Online 1 23 Ara 2008  20:06
 Mozilla (Firefox) Google Chrome'a yardım ediyor...Nicoll 5 14 Oca 2010  23:52
 Google Chrome Mozilla Firefox'a karşı!CHIP Online 7 21 Ara 2010  23:47
 Google Chrome Mozilla Firefox'u yenecek mi?CHIP Online 7 20 Eki 2010  03:52
Google Chrome mu Mozilla Firefox mu?sosyalik 20 17 Mar 2012  16:53
Bu sayfa 0,87 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu